Fără cale de împăcare! Metalul Reșița se mută la Snagov și dă în judecată Municipiul Reșița. „Divorțul nu a mai putut fi evitat”

Marius ANGHEL 11 Aug. 2016, 17:32 Liga 2
Fără cale de împăcare!** Metalul Reșița se mută la Snagov și dă în judecată Municipiul Reșița.

Aflată la un moment dat în discuții de a se muta la Ștefăneștii de Jos, acolo unde a ajuns între timp Unirea Tărlungeni, apoi foarte aproape să revină în Valea Domanului, Metalul Reșița va juca în noul sezon al Ligii 2 la Ghermănești / Snagov, în Ilfov. Cătălin Rufă, acționarul majoritar al Metalului, a vorbit la Sport Total FM despre conflictul cu autoritățile locale din Reșița și despre mutarea în comuna din Ilfov.

„Nu am fost pe aceeași lungime de undă cu primarul din Reșița și divorțul nu a mai putut fi evitat. Mâine vom face omologarea stadionului din Snagov pentru noul sezon. Vreau să le mulțumesc celor de aici și la anul ne vom schimba denumirea și să rămânem definitiv în zonă. Eu chiar intenționez să mă mut și cu familia în Snagov. Eu am copilărit în Snagov și am foarte mulți prieteni aici. Sper să fiu ajutat în susținerea echipei.

Mai avem nevoie de vreo două săptămâni pentru a ne putea definitiva lotul. Mihai Stoica este deja managerul general al echipei și urmează să aducem niște jucători în zilele următoare. Nu ne vom arunca la cheltuieli foarte mari pentru că sunt șanse să evoluăm și la anul în Liga a II-a, la cum văd situația din fotbalul mic acum”, a declarat Cătălin Rufă în emisiunea „Trafic sport”.

Primăria Reșița nu vrea să-i mai dea niciun ban lui Rufă

Noul primar al Reșiței, Ioan Popa, anunța la finalul lunii iulie că este de acord ca Metalul și Cătălin Rufă să rămână la Reșița, cu anumite condiții, însă iată că cele două părți nu au ajuns la un consens și se va ajunge la judecată.

Metalul Reșița SA, societate aflată în insolvență, a chemat în judecată Municipiul Reșița și solicită plata a aproximativ 15 miliarde de lei vechi. Suma a fost asumată de aleșii locali în momentul asocierii cu Cătălin Rufă și crește de la o lună la alta, chiar dacă Metalul a plecat în exil la Snagov. Potrivit unei declarații acordate pentru Express de Banat, primarul Popa e convins că va rezolva problema și că va scăpa de Cătălin Rufă și de Metalul fără ca municipalitatea să plătească. „Am pregătit deja HCL prin care decidem că nu îi mai dăm niciun leu echipei Metalul Reșița, căci în contract ne obligăm să-i plătim doar dacă sunt bani. Acum noi nu avem bani! În schimb, îi vom asigura, așa cum ne-am angajat, tot sprijinul logistic: baza sportivă, teren și ce mai are nevoie echipa! Am decis, de asemenea, că primăria Reșița va ieși și din Asociația Metalul Reșița, căci de acolo putem ieși unilateral când dorim”, a spus edilul-șef al Reșiței.

În prima etapă a Ligii 2, Metalul Reșița a evoluat cu jucători legitimați de la Voința Snagov și a pierdut la Satu Mare cu 5-0 în fața Olimpiei. În runda a doua va întâlni la Ghermănești / Snagov pe Dunărea Călărași.

Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 11 Aug. 2016, 17:32 Liga 2
Pe aceeași temă