Regrete la Târgu Jiu că Pandurii n-a acceptat calea falimentului: „De doi ani de zile ținem clubul cu perfuzii, ca bolnavul ținut de aparate”. UTA, Petrolul, Rapid și „U” Cluj, date ca exemplu

Marius ANGHEL 20 Mar. 2019, 12:08 Campionat
Regrete la Târgu Jiu că Pandurii n-a acceptat calea falimentului:

Pandurii Târgu Jiu a retrogradat din Liga 1 în 2017 și de atunci se chinuie să supraviețuiască în Liga 2. Aflat în insolvență, cu problemele financiare, rămasă fără finanțare din parte celor cinci asociați, clubul gorjean reușește să își continue activitatea la limită, însă fără șanse să lupte la promovare și să revină în elită. Sezonul trecut s-a salvat la limită de la retrogradare, în ultima etapă, încheind pe locul 14, iar în cel actual, după 25 de etape, se află pe poziția a 10-a, la trei puncte peste ultimele două echipe aflate pe locurile retrogradabile.

Primarul orașului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, crede că cea mai bună variantă pentru Pandurii ar fi fost să intre în faliment după retrogradarea din Liga 1 și să o ia de la zero, din Liga a 4-a, așa cum au făcut-o Rapid, Petrolul, UTA, „U” Cluj, Oțelul, Farul, FC Brașov sau Ceahlăul. Toate aceste echipe au luat-o de la zero după ce au intrat în faliment, iar în afară de ultimele două restul sunt deja la nivelul Ligii 2.

Romanescu consideră că Pandurii este „ca bolnavul ținut de aparate pe patul de spital”, cu perfuzii. Calea falimentului ar fi salvat clubul din această agonie.

„De doi ani de zile ținem clubul Pandurii cu perfuzii, ca bolnavul ținut de aparate pe patul de spital. Dacă acceptam falimentul, te duceai în liga a patra și în doi ani, puteai să fii în liga a doua. Dacă Aradul a acceptat acest lucru, Ploieștiul, care este mare echipă, Rapidul a acceptat să plece undeva în liga a patra. Mi se pare că și U Cluj a trecut printr-o astfel de perioadă. De ce noi nu puteam să facem acest lucru?”, a spus, la Gorj TV, Romanescu, citat de Pandurul.

Edilul șef din Târgu Jiu are în plan să discute cu aleșii locali și să stabilească împreună soarta clubului de fotbal condus din umbră de Marin Condescu.

„Ținem un club în agonie și nu vom avea soluții. Sunt foarte multe procese. Este un proces și cu Finanțele Publice. Nu știu cum se va desfășura. Sunt multe lucruri care nu îi dau posibilitatea să funcționeze. Am sperat că o să găsim înțelegere. Acționar la Pandurii Târgu Jiu este Consiliul Local, care n-are patrimoniu, n-are buget, n-are nimic. Trebuie să inițiem o hotărâre de Consiliu Local să luăm o decizie într-o direcție sau alta. Nu suntem în situația financiară încât să ținem un club de liga întâi. Nici Consiliul Local, nici Consiliul Județean”, a încheiat primarul Marcel Romanescu.

Dacă sezonul trecut de Liga 2 Pandurii și-a desfășurat meciurile de pe teren propriu la Motru, în actualul campionat a revenit la Târgu Jiu, după ce, vara trecută, în complexul Municipal a fost refăcut terenul sintetic.

Marius ANGHEL 20 Mar. 2019, 12:08 Campionat
Pe aceeași temă