”Vrem Steaua în A.” Demers inedit prin care fanii ”militarilor” atrag atenția și vor obținerea dreptului de promovare

Andrei PASCU 10 May. 2024, 19:29 Liga 2
”Vrem Steaua în A.” Demers inedit prin care fanii ”militarilor” atrag atenția și vor obținerea dreptului de promovare

Suporterii echipei Steaua au luat, din nou, atitudine, în ceea ce privește schimbarea formei de organizare, pentru ca echipa să poată promova în SuperLiga României. De o perioadă bună de timp au intrat în dispută cu oamenii din conducere, pentru faptul că Steaua nu poate juca mai sus de Liga 2, deși sezonul trecut trebuia să promoveze direct.

De această dată, fanii au reacționat și în afara mediului online, criticând modul în care este gestionată situația echipei din rândul conducerii, pentru că nu reușește să atragă un sponsor privat.

Fanii Stelei continuă protestele față de conducere și cer obținerea dreptului de promovare

Aparent, Steaua nu va face nimic până la finalul sezonului actual de Liga 2 pentru schimbarea structurii clubului, pentru a avea drept de promovare în anul fotbalistic următor. Astfel, conducătorilor clubului din Ghencea le mai rămâne o perioadă scurtă pentru a face demersurile necesare pentru atragerea unui sponsor privat, dacă se va apela la această variantă, în pauza dintre sezoane.

Acum câteva luni, la finalul anului trecut mai exact, suporterii Stelei au decis să înainteze o petiție către Ministerul Apărării și oficialii Stelei, pentru a accentua faptul că doresc obținerea dreptului de promovare. Echipa a făcut două sezoane trecute de Liga 2 foarte bune, de când este în această competiție.

Demers inedit al suporterilor ”militari”

Recent, pentru a atrage atenția, suporterii AS47 au decis să afișeze în București mesajul ”Vrem Steaua în A”, pe un panou publicitar.

Steaua București este cea mai titrată echipă de fotbal din România, cu 21 de titluri și 20 de Cupe ale României, 4 Supercupe ale României, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei”, mai este menționat pe panoul publicitar afișat de suporteri, dar și o imagine din tribune, cu un mesaj al galeriei, afișat într-un meci:

Cei care nu au trădat”.

Victor Pițurcă, dezamăgit de ce se întâmplă la Steaua

Victor Pițurcă a intervenit și el referitor la ce se întâmplă la echipa din Liga 2, în privința obținerii dreptului de promovare, iar detaliile oferite nu sunt prea bune pentru suporteri.

a scos în evidență și un detaliu care dă de gândit. Anume, nici măcar el nu știe cu cine poate vorbi din club când face trimitere la conducere, iar când a fost întrebat direct despre motivele pentru care Steaua nu devine un club privat, a afirmat că, din punctul său de vedere, Ministerului Apărării Naționale nu este interesat să facă pașii necesari.

(N.r. – De ce nu se face niciun demers pentru obținerea dreptului de promovare?) ”Fiindcă nu există interes din partea Ministerului (n.r. – Apărării Naționale). Dacă ar exista interes, ministrul, secretarul… sau poate nu sunt lăsați de șeful lor să se implice.

CSA Steaua, într-un fel, poate e mai bine că a rămas în Liga 2. Steaua, dacă ar reveni în prima ligă, ar avea probleme mari. Eu îmi doresc ca Steaua, dacă revine în prima ligă, să se bată pentru campionat, să câștige campionatul, să revină în prim-planul fotbalului european.

Pentru asta, trebuie investiții. Ministerul Apărării nu poate face investiții la echipă, pentru asta trebuie să vină tot firme private. Dacă nu vin, nu ai drept să promovezi”, a spus Pițurcă zilele trecute.

Steaua, locul 1 în grupa de retrogradare

Steaua este pe locul 1 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 41 de puncte, cu trei lungimi peste locul 2, Concordia Chiajna, și cu șase peste locul 3, Chindia Târgoviște. Mai are de disputat un meci în grupa pentru evitarea retrogradării, contra Concordiei Chiajna, pe teren propriu.

În play-out, Steaua nu a pierdut, înregistrând patru victorii (2-0 cu Viitorul Pandurii, 4-1 cu Progresul Spartac, 2-0 cu CSM Slatina și 2-1 cu CS Tunari) și o remiză (0-0 cu Chindia Târgoviște.

Are un golaveraj de 10 goluri marcate și numai două primite.

Foto articol: AS47

Andrei PASCU 10 May. 2024, 19:29 Liga 2
Pe aceeași temă