ACSM Reșița și-a întrerupt seria de trei victorii consecutive. Flavius Stoican, explicațiile eșecului cu Metaloglobus: ”Am pedalat în gol”

Andrei PASCU 27 Oct. 2024, 14:39 Liga 2

ACSM Reșița a întrerupt seria de trei victorii la rând în Liga 2. După ce le-a învins pe Concordia Chiajna (scor 3-1), CS Mioveni (scor 1-0) și Corvinul Hunedoara (scor 1-0), în etapa a 11-a din Liga 2 clubul din Valea Domanului a cedat în întâlnirea cu Metaloglobus, de la Clinceni, scor 0-1.

A fost un meci în care Flavius Stoican a avut câteva absențe importante, dar antrenorul a declarat la final că a fost mulțumit de evoluția echipei.

Explicațiile lui Flavius Stoican după eșecul Reșiței cu Metaloglobus

ACSM Reșița a primit gol aproape de mijlocul primei reprize, în minutul 22, când a punctat Serges Ekollo. Metaloglobus a cedat posesia, a lăsat-o pe ACSM Reșița să controleze, dar nu a avut probleme să apere rezultatul, pentru că trupa lui Stoican nu a fost capabilă să vină cu ceva surprinzător în ultimii metri de cele mai multe ori.

Reșițenii au plecat fără punct de la Clinceni, iar Flavius Stoican a recunoscut că voia mai mult de la jucătorii de atac, dar și în apărare, pentru că golul a fost încasat foarte ușor.

De acum, ACSM Reșița trebuie să strângă rândurile pentru următorul meci, pentru că va debuta în grupele Cupei României.

Am tratat superficial faza din care am primit golul, iar apoi a trebuit să alergăm mult după egalarea care nu a mai venit. Am fost echipa care a controlat jocul, am avut inițiativa, dar nu am reușit să ne creăm foarte multe ocazii clare.

Am pedalat în gol. Vom fi atenți ca pe viitor să nu mai facem astfel de greșeli. Am discutat și cu jucătorii, deoarece alergăm să dăm gol și tratăm cu superficialitate anumite faze. Suntem o echipă care încearcă să joace, dar vreau mai multe situații de poartă. Până la urmă este o înfrângere și trebuie să știm să trecem și prin astfel de momente.

Capul sus, mai sunt atâtea meciuri și trebuie să fim atenți să nu mai facem astfel de greșeli. Nu mai trebuie să oferim cadouri pentru a ușura munca adversarului. A câștigat Metaloglobus și cred că nu a fost cu nimic mai bună decât Reșița”, a declarat antrenorul Flavius Stoican, conform Caraș Online.

  • ACSM Reșița, în partida cu Metaloglobus: Dincă – Dolghi, Elton da Silva, Rimovecz (Andr. Burlacu 74′), Cioiu, Lascu (Al. Negru 82′), Haită (cpt.)(Tucaliuc 82′), Șteau (Jerdea 90′), Chera, Doană (Gurin 46′), Samake. Rezerve neutilizate: Mat. Goga – Bărboianu, Erico da Silva, Bocșan.

Urmează meciul din grupele Cupei României

ACSM Reșița ocupă locul 3 în clasamentul din Liga 2, cu 20 de puncte, sub Steaua, care are 23 de puncte. Pe primul loc în Liga 2 se află FK Miercurea Ciuc, cu 28 de puncte, singura formație din Liga 2 care până acum nouă victorii, dar și o remiză. Metaloglobus este pe locul 4, cu 19 puncte, la egalitate cu locul 5, FC Voluntari.

Pentru ACSM Reșița urmează partida din grupele Cupei României, din prima etapă, cu SCM Râmnicu Vâlcea, pe terenul acesteia.

Legat de meciul din Cupa României, aș dori să spun că-l vom trata foarte serios. Cu cât tratăm cât mai serios antrenamentul și apoi meciul oficial, cu atât fotbalul ne va răsplăti și mai mult. Mergem la Vâlcea cu gândul de a face un meci bun și de a câștiga”, a mai declarat antrenorul Flavius Stoican.

Foto: Gică Flușter / Sport Pictures

Andrei PASCU 27 Oct. 2024, 14:39 Liga 2
Pe aceeași temă