EXCLUSIV | Turris a redus salariile fotbaliștilor pe timpul suspendării campionatului. Erik Lincar: ”S-au făcut și la noi, dar nu este vorba de șomaj tehnic.” Cum vede fostul stelist varianta cu disputarea tuturor meciurilor rămase din acest sezon

Răzvan STÎNGĂ 23 Apr. 2020, 19:25 Liga 2
EXCLUSIV | Turris a redus salariile fotbaliștilor pe timpul suspendării campionatului. Erik Lincar: ”S-au făcut și la noi, dar nu este vorba de șomaj tehnic.” Cum vede fostul stelist varianta cu disputarea tuturor meciurilor rămase din acest sezon

Turris Oltul Turnu Măgurele a intrat în rândul formațiilor din Liga 2 care au anunțat reduceri salariale pe timpul pandemiei COVID-19 și, implicit, pe timpul pauzei competiționale forțate. Antrenorul Erik Lincar (41 de ani) a precizat, pentru Liga2.ro, că la echipa teleromăneană s-au scăzut anumite procente din salariile jucătorilor. Fotbaliștii au acceptat situația, urmând ca după reluarea campionatului lucrurile să revină la normal.

”S-au făcut și la noi reduceri, dar nu este vorba de șomaj tehnic. Am vorbit cu băieții, s-a făcut și la noi reducerea… mai ales pe luna aprilie, când nu am fost deloc la antrenamente. La noi situația este mai bună. Nu vreau să vorbesc prea mult despre asta, dar s-au tăiat anumite procente din contracte. Anumite sume nu erau foarte mari și dacă, știu eu, se mai tăia și un anumit procent, era prea puțin pentru jucători. Atunci, fiind totuși o echipă de Liga 2, am decis ca până la o anumită limită, sumă, să nu se taie vreun ban”, a declarat Erik Lincar pentru Liga2.ro.

Turris Oltul este un club care a răsărit de câțiva ani. După ce a fost preluat de fiul politicianului Liviu Dragnea, Valentin, acesta a promovat în Liga 3, iar la a doua încercare a reușit să acceadă în Liga 2, în vara anului trecut. Inițial a purtat numele de Voința Saelele, apoi s-a numit Voința Turnu Măgurele, iar după aceea a trecut la denumirea de Turris Oltul Turnu Măgurele. Clubul teleormănean s-a mutat la Turnu Măgurele, după ce, inițial, își disputa meciurile la Saelele.

Problemele financiare sau dorința de a nu risca și a avea o stabilitate financiară până la încheierea sezonului a făcut ca multe echipe din lupta la promovare să intre în șomaj tehnic sau să scadă un anumit procent din salariile fotbaliștilor. Pe listă se mai numără formații ca Rapid, ”U” Cluj, Petrolul, Campionii FC Argeș, Farul, Pandurii Târgu Jiu, Ripensia Timișoara, CSM Reșița sau SCM Gloria Buzău. UTA sau Concordia Chiajna nu au redus salariile.

Erik Lincar: ”Cred că ar apărea foarte multe accidentări dacă s-ar juca intermediare. Nu cred că vreun jucător de la nivelul Ligii 2 a fost vreodată obișnuit cu un asemenea ritm”

Pauza forțată îngreunează și modul în care se va desfășura Liga 2. Dacă eșalonul va continua cu disputarea tuturor etapelor rămase de jucat, 14 la număr, Erik Lincar crede că e nevoie ca startul să fie dat cât mai repede. Dacă se prelungește pauza și după începutul lunii iunie, atunci există riscul să apară foarte multe accidentări, pentru că jucătorii nu ar avea o condiție fizică foarte bună.

S-ar juca foarte multe intermediare, iar fotbaliștii nu pot duce acest ritm pentru mult timp, mai ales că vin după o perioadă lungă de inactivitate.

”Nu aș vrea să se anuleze campionatul. Eu aș vrea să înceapă pregătirea, să înceapă și competiția. Singura mea problemă ar fi că e destul de greu să jucăm cele 14 etape rămase. Nu poți să joci din trei în trei zile. Ar fi infernal și nu cred că vreun jucător de la nivelul Ligii 2 a fost vreodată obișnuit cu un asemenea ritm. La noi, și când era o intermediară erau ceva probleme. Primele două jocuri erau ok, dar de la al treilea era destul de dificil. Să joci așa săptămână de săptămână, cred că ar apărea foarte multe accidentări și lucruri de genul.

Sperăm să începem cât mai repede. Lucrurile evoluează de la o zi la alta. S-ar putea ca această pauză să dureze mai mult sau mai puțin. Nu știm asta, dar important e să nu afecteze procesul de antrenament care ar putea începe la 16 mai. Asta ar fi important. Dacă nu începem atunci pregătirea, nu știu când am mai putea începe și să jucăm ultimele etape din campionat”, a mai precizat Lincar.

Lupta la promovare este în continuare deschisă, întrucât echipele din prima jumătate a clasamentului Ligii 2 sunt despărțite de un număr mic de puncte. Turris Oltul Turnu Măgurele se află acum pe locul 3 cu 39 de puncte, dar echipele din spatele ei sunt la un ecart destul de mic. Până la poziția a 10-a, de exemplu, ocupată de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, sunt șase puncte diferență. CS Mioveni, clasata pe locul 2, direct promovabil, e la egalitate cu Turris, dar are și un meci în plus disputat.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-vrea-modificarea-regulamentului-de-licentiere-pentru-liga-1-cat-si-regulamentul-de-certificare-pentru-liga-2-propunerile-facute-catre-uefa-19130481

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionat/exclusiv-lui-erik-lincar-nu-i-ar-conveni-anularea-restului-sezonului-de-liga-2-chiar-daca-echipa-sa-e-pe-podium-imi-doresc-sa-jucam-noi-suntem-motivati-cu-prime-etapa-de-etapa-18994965

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Apr. 2020, 19:25 Liga 2
Pe aceeași temă