EXCLUSIV | Discursul lui Răzvan Burleanu în fața conducătorilor din Ligii 2 după ce s-a votat modul în care se încheie acest sezon. ”Este cea mai bună decizie. Vă dă liniște. E un compromis pe care toți trebuie să îl acceptăm”

Marius ANGHEL 13 May. 2020, 22:17 Liga 2
EXCLUSIV | Discursul lui Răzvan Burleanu în fața conducătorilor din Ligii 2 după ce s-a votat modul în care se încheie acest sezon. ”Este cea mai bună decizie. Vă dă liniște. E un compromis pe care toți trebuie să îl acceptăm”

În videoconferința dintre FRF și cluburile de Liga 2, desfășurată astăzi, 13 mai, s-a decis modul în care actualul sezon, ediția 2019/2020, va fi încheiat, informație anunțată în exclusivitate de Liga2.ro. Au fost propuse trei variante, iar conducătorii au aprobat cu 15 voturi din 18 pentru cel de-al treilea scenariu. Astfel, se va juca play-off între primele șase echipe, cele care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1, acestea urmând a intra în competiție cu punctele înjumătățite, iar restul vor rămâne în vacanță până la următoarea ediție a Ligii 2, urmând să nu retrogradeze nimeni.

  • UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid vor merge în play-off și se vor lupta pentru primele două locuri direct promovabile și locul de baraj de promovare. În play-off se va intra cu punctele acumulate în primele 24 de etape înjumătățite.
  • Fiecare echipă va avea cinci meciuri, câte unul cu fiecare adversară din play-off. Primele trei clasate, adică UTA, CS Mioveni și Turris, vor avea și avantajul de a juca trei jocuri pe teren propriu și două în deplasare. Determinarea ordinii jocurilor se va face prin tragere la sorți.
  • Pe 4 iulie ar trebui să înceapă play-off-ul cu primul meci, iar antrenamentele din data când vrea fiecare echipă, începând de la 15 mai. Celelalte etape vor avea loc în datele de 11 iulie, 18 iulie, 25 iulie și 1 august. Barajul pentru promovarea în Liga 1 e programat pe 5 august.

După prezentarea celor trei scenarii, FRF a cerut cluburilor să voteze varianta pe care o preferă. Dunărea Călărași a votat pentru scenariul 1, UTA și Metaloglobus s-au abținut, iar celelalte 15 cluburi au votat pentru scenariu 3. Nimeni nu a fost de acord cu scenariul 2, care ar fi adus un număr egal de meciuri pentru toate echipele.

Răzvan Burleanu: ”Este cea mai bună decizie acest scenariu 3 pe care îl susțineți într-o majoritate covârșitoare”

La finalul videoconferinței, președintele FRF a tras concluzia în fața reprezentanților cluburilor din Liga 2. Liga2.ro publică, în exclusivitate, discursul său.

Răzvan Burleanu a lăudat decizia cluburilor, spunând că scenariul 3 era varianta cea mai bună și din punctul său de vedere. Consideră că acest scenariu provoacă cel mai mic nivel de nedreptate, fiind un compromis pe care trebuie să îl accepte toți, atât FRF, cât și cluburile.

”În concluzie, cred că este cea mai bună decizie acest scenariu 3 pe care îl susțineți într-o majoritate covârșitoare, fiindcă, pe de o parte, vă dă o liniște pentru săptămânile următoare, atât pentru cei care începeți competiția, atât pentru cei pentru care nu mai jucați, iar, în același timp, salvăm prin această decizie cluburile care, altfel, dacă am fi desființat disputarea competiției, probabil nu ar fi putut și am fi avut niște mini-grupe sau o întreagă competiție ciuntită, putem spune. Din informațiile pe care ni le-ați dat, conștientizăm că nu am fi avut toate echipele gata să începem competiția, nu știu, la 13 iunie, dată pe care am vehiculat-o mai devreme.

Prin urmare, această decizie, chiar dacă provoacă cel mai mic nivel de nedreptate, așa cum am descris mai devreme, e un compromis pe care toți trebuie să îl acceptăm. Și noi, ca administrație, și fiecare dintre cluburile care sunt astăzi în competiție, astfel încât să susținem finalizarea pe teren a acestei competiții și, implicit, a echipelor care trebuie să meargă mai departe în sezonul 2020/2021 în acest format”, a spus Burleanu.

Burleanu admite că exista riscul ca nimeni să nu mai promoveze din Liga 2: ”Îl vor respecta și vom merge mai departe”

Președintele FRF le-a mai spus cluburilor din Liga 2 că s-a zbătut pentru a putea menține cele două locuri promovabile în Liga 1, cât și locul de baraj, deoarece s-au făcut presiuni ca nici din prima ligă să nu retrogradeze nimeni, așa cum federația a decis în cazul ligilor 2 și 3.

”Am preferat să facem această întâlnire după ce m-am întâlnit deja cu cluburile de Liga 1, astfel încât să mă asigur că vom menține locurile pentru cluburile de Liga a 2-a. Nu vă spun că au fost cluburi de Liga 1 care mi-au comunicat în această perioadă de timp să nu mai retrogradeze și să nu mai promoveze. M-am asigurat, prin întâlnirea pe care am avut-o cu ei și pe care am terminat-o cu o jumătate de oră înainte de a intra în întâlnirea cu dumneavoastră, că acest lucru nu se va întâmpla. L-au înțeles, îl vor respecta și vom merge mai departe, deci ținem deschisă și promovarea în Liga 1”, a susținut Răzvan Burleanu în videoconferință.

Modul de desfășurare a barajului de promovare în Liga 1, însă nesigură: ”Va fi într-o dublă manșă sau într-o singură manșă”

Totodată, președintele FRF e de părere că presiunea cea mai mare va fi pe echipele care nu vor mai juca în acest sezon, adică ocupantele locurilor 7-18, fiindcă vor trebui să se descurce până, cel mai probabil la finalul lunii august, fără să mai dispute vreun meci oficial. Deocamdată, modul în care va avea loc barajul pentru promovare în Liga 1 nu e stabilit cu certitudine. Acum, în scenariu, s-a avansat ca dată de disputare 5 august, însă Burleanu spune că există posibilitatea ca barajul să fie în dublă manșă.

”Meciurile din play-off vor începe pe 4 iulie, al doilea va avea loc pe 11 iulie, al treilea pe 18 iulie, al patrulea meci pe 25 iulie, și ultimul meci în 1 august, urmând să stabilim în zilele următoare cum vom disputa barajul, într-o dublă manșă sau într-o singură manșă, în funcție și de calendarul pentru următorul sezon competițional. În momentul de față, presiunea cea mai mare nu e pentru echipele care vor continua să joace, presiunea cea mai mare va fi pe echipele care nu vor mai juca, fiindcă vor trebui să îți țină jucătorii și vor trebui să pregătească următorul sezon competițional”, a mai spus Răzvan Burleanu la finalul videoconferinței cu reprezentanții cluburilor din Liga 2.

  • Metaloglobus București, SCM Gloria Buzău, Farul Constanța, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara, Dunărea Călărași, Ripensia Timișoara, Universitatea Cluj, CSM Reșița, Concordia Chiajna, FK Csikszereda și Pandurii Târgu Jiu, ocupantele locurilor 7-18 în Liga 2 după 24 de etape trecute din această ediție, vor rămâne în Liga 2 și în sezonul următor.
Marius ANGHEL 13 May. 2020, 22:17 Liga 2
Pe aceeași temă