Eusebiu Tudor, liniștit, dar nu euforic după succesul obținut de Metaloglobus cu Poli Timișoara: ”Nu a fost un meci special aici.” Trupa bucureșteană, fostă ultimă clasată timp de nouă etape, are trei victorii consecutive

Anda DELIU 13 Nov. 2022, 00:12 Liga 2

Victoria cu 2-1 obținută de Metaloglobus pe terenul echipei Poli Timișoara a adus ceva liniște la formația bucureșteană, care a mai săltat puțin în clasament după desfășurarea etapei a 14-a a Ligii 2.

Antrenorul Eusebiu Tudor consideră succesul meritat și spune că, deocamdată, nu se gândește la perioada de iarnă, ca bănățenii, ci la partidele rămase de disputat în 2022, două la număr.

Dragoș Huiban a reușit să înscrie de două ori pe arena Electrica, în minutul 11 și în 75, a doua oară din penalty, în timp ce pentru Poli a redus din diferență Adrian Zaluschi, din penalty, în minutul 78.

Eusebiu Tudor spune că Metaloglobus nu a simțit o presiune anume la acest meci de la Timișoara

Înainte de acest meci, Metaloglobus era pe locul 19, în urcare o poziție după ce s-a impus runda trecută și a predat Politehnicii ”lanterna roșie” a Ligii 2.

Antrenorul principal spune că nu a fost presiune deosebită pentru confruntarea cu violeții. ”Nu. Pentru noi toate jocurile sunt sub presiune. Deci nu a fost un meci special aici, pentru că ne aflăm într-o zonă deloc bună pentru echipa noastră. Nu am rezolvat nimic cu această victorie. Mai avem încă două meciuri. Trebuie să luăm șase puncte și din aceste două meciuri, pentru că obiectivul nostru este să scăpăm de la retrogradare. Ca să eviți retrogradarea trebuie să iei puncte. Astăzi a fost un meci de punctaj dublu, ca să spun așa. Poli Timișoara, deși este pe ultimul loc, de o etapă, nu au o echipă rea deloc. Din punct de vedere defensiv mi-a fost foarte teamă de acest joc, pentru că este o echipă care se apără grupat, o echipă care să vede că se lucrează la antrenamentele sale. Aici mi-a fost un pic teamă. Dar important este că am reușit să câștigăm acest joc. Și noi ne-am impus jocul și asta a făcut diferența. Eu cred că este o victorie meritată”, a declarat Eusebiu Tudor.

Nu a avut emoții la accidentarea lui Gavrilaș

De la jumătatea primei reprize, portarul George Gavrilaș a rămas accidentat între buturi. La pauză a fost înlocuit de Cristian Nedelcovici, iar Tudor punctează că schimbarea de goalkeeper nu i-a dat emoții.

”Gavrilaș s-a lovit la coaste și a cerut schimbare. Dar avem soluție bună și la Nedelcovici, al doilea portar. Așă că nu mi-a fost teamă. A fost un pic evitant în debutul reprizei a doua. Noi ne-am propus foarte mult să începem cu construcție de la portar și a avut vreo două-trei degajări pe care le-am ratat. Important e că nu am luat gol”, a adăugat antrenorul principal al trupei din Pantelimon.

Respect pentru adversar

Eusebiu Tudor a gratulat Timișoara și a spus că nu e așa important cine este ultima clasată.

”Până acum noi am fost «lanterna roșie» (n.r. – nouă etape la rând, din etapa a 4-a până în a 12-a). Ne respectăm adversarii și «lanternă roșie» poate fi orice echipă. Importante sunt punctele pe care tebuie să le luăm. Respectăm Timișoara, este un oraș mare. O echipă care, după părerea mea, ar trebui să fie în prima ligă. De oraș vorbesc. Eu sunt din Ploiești. Știu ce înseamnă tradiție, știu ce înseamnă suporteri. Să sperăm că, într-un viitor, Poli Timișoara va avea din nou echipă în Liga 1”, a explicat ”principalul” de la Metaloglobus.

Tudor speră ca Metaloglobus să progreseze, prin muncă

Tudor a preluat echipa după despărțirea de Eugen Trică. El spune că nu i-a fost teamă să vină la o formație cu un start ratat de sezon.

”La fotbal sunt provocări. Dacă nu ai curaj, nu faci nimc în viață. Sunt oportunități și decizii. Le ei sau nu le ei. Teamă nu mi-a fost niciodată. Chiar și anul trecut am avut o experiență în Arabia Saudită, într-o pozițioane la fel, și am reușit să salvăm echipa de la retrogradare. Nu îmi este teamă de muncă. Rezultatele vedem dacă vin sau nu vin. Voi munci 100 la sută și pe urmă aștept rezultatele”, a mărturisit Eusebiu Tudor.

Nu se gândesc la pauză

Metaloglobus mai speră să ia puncte și din rundele rămase, astfel că, deocamdată, principalul nu se gândește la pauză.

”Nu ne gândim deloc. Ne gândim la aceste două meciuri care mai sunt. Nu am făcut niciun plan pentru iarna viitoare. Noi avem jocuri și trebuie să respectăm competiția. Trebuie să jucăm să luăm puncte. În șase meciuri de când am venit eu aici am rulat 20 de jucătoi care au avut oportunitatea să joace titulari. La fiecare etapă patru sau cinci jucători au ieșit și au intrat. Din punctul acesta de vedere, ar rămâne în echilibru între jucătorii care încep meciul și cei de pe bancă”, a mai adăugat Eusebiu Tudor, care a preluat Metaloglobus din etapa a 8-a, când echipa avea doar un punct câștigat, iar în cele șapte runde în care a condus-o a dus-o la 13 puncte obținute.

Metaloglobus are trei victorii consecutive în Liga 2, patru în total în 14 jocuri

Metaloglobus în meciul cu Poli Timișoara: Gavrilaș (Nedelcovici 46′) – Goge (Pătlăgică 76′), Chatziterzoglou, Caramalău (cpt.), Sava (Rob. Neacșu 66′) – Chiorean, Al. Gheorghe – Liș (Ad. Sîrbu 76′), Huiban, Sin (Zakir 68′) – Zukanovic. Rezerve neutilizate: – Moisie, Grosu, Andr. Răuță, Cazan.

Metaloglobus are trei victorii consecutive și cu totalul de 13 puncte a urcat de pe locul 19 pe 17, cel puțin pentru moment, fiindcă CSC Dumbrăvița (13 puncte și golavera mai slab) încă nu a jucat. Etapa viitoare, peste două săptămână, trupa din București va juca acasă cu Progresul Spartac (locul 16, 14 puncte).

Foto: Jozsi Leczki și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-nu-mai-stie-cum-e-sa-castigi-octavian-benga-foarte-suparat-dupa-infrangerea-cu-metaloglobus-echipa-care-i-a-predat-lanterna-nu-trebuie-sa-devenim-zana-mas-19253642

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-suferintei-dintre-poli-timisoara-si-metaloglobus-19253418

Anda DELIU 13 Nov. 2022, 00:12 Liga 2
Pe aceeași temă