Eugen Trică se simte în apele lui la Concordia Chiajna. Inspirat la schimbări, a câștigat cu Poli Timișoara, la debutul în campionat pe banca ilfovenilor: ”Mă felicit”

Anda DELIU 02 Oct. 2022, 21:31 Liga 2

Eugen Trică a debutat cu o victorie ca antrenor al Concordiei Chiajna, în campionatul Ligii 2, la scorul de 4-1 pe terenul Politehnicii Timișoara.

Este a doua formație din eșalonul secund preluată de antrenorul oltean în acest sezon, după Metaloglobus București, iar el spune că se simte foarte bine în Ilfov. Trică s-a și felicitat pentru că a schimbat câștigător în meciul cu timișorenii.

Descătușare ofensivă pentru ”vulturii” verzi din Chiajna

Înainte de meci, Eugen Trică a transmis echipei că e nevoie să marcheze. Iar acest lucru s-a și întâmplat, chiar de patru ori. Primul a fost, de fapt, un autogol, al lui Carol Taub (40′), iar pentru Concordia au înscris Mediop Ndiaye (58′), Evgheni Oancea (69′) și Vlad Mihalcea (90+4′), în timp ce pentru Poli a băgat mingea în plasă Silviu Pană (64′) din penalty.

”Mă bucur foarte mult. Chiar vreau să-i felicit pe jucători. Au făcut o partidă bună.. Nu ne-au plăcut primele 25-30 de minute, în care am cedat inițiativa lui Poli, care și-a creat două-trei situații. După care ne-am revenit, am început să jucăm fotbal și, din fericire pentru noi, am reușit să marcăm patru goluri. Le-am reamintit înainte de meci, pentru că nu marcasem de patru etape, inclusiv amicalul pe care l-am jucat cu Dinamo, iar astăzi s-au descătușat și aveam nevoie de această victorie ca de aer. Poli a jucat foarte bine, vreau să-i felicit. Atât cât au putut. Dar astăzi eu cred că am fost mai buni”, a punctat Eugen Trică, revenit la Timișoara în etapa a 5-a, cu Metaloglobus, pe terenul Ripensiei, iar după joc a refuzat să dea declarații.

Trică se felicită pentru schimbările făcute în meciul cu Poli

Spre deosebire de cele de la Poli, toate schimbările făcute de Trică au adus un plus. În special Vlad Mihalcea, care a contribuit la cele trei goluri marcate în repriza a doua.

(n.r. – întrebat dacă a fost inspirat la schimbări) Da! Și mă felicit. Chiar au venit cu un plus cei de pe margine. E un fotbalist foarte bun, foarte tehnic. Ca dovadă și pasele de gol pe care le-a reușit. Mai ales la ultima. Are viteză de reacție, e tehnic. Îi doresc să fie în primul rând sănătos și să ajute Concordia Chiajna să-și îndeplinească obiectivul. Și Lllulalku a intrat foarte bine, și Giovani (n.r. Ghimfus). Mă declar mulțumit de ce am văzut astăzi”, a punctat antrenorul principal.

Nu se aștepta la așa un scor

Trică a câștigat duelul debutanților, și antrenorul Politehnicii, Octavian Benga, fiind la primul meci pe bancă, dar a admisi că nu se aștepta ca echipa sa să câștige la o diferență de trei goluri.

”Sincer, nu. Știam că Poli e o echipă foarte bună. Au schimbat antrenorul, îl știam și pe Tavi. Începutul de partidă al lor a fost bun, dar, din fericire pentru noi, am început să jucăm fotbal și am reușit să câștigăm. E o victorie pentru moral, ne așteaptă iarăși meciuri foarte importante. E meciul de acasă cu Spartac și trebuie să câștigăm, dacă vrem să fi acolo în față cu celelalte echipe care se luptă pentru promovare”, a explicat antrenorul Chiajnei.

Eugen Trică speră să se revină pe terenul principal al bazei sportive din Chiajna

Ilfovenii nu s-au plâns așa mult de pe terenul de pe Știința, unul foarte moale. Trică a spus însă că speră ca echipa lui să revină pe terenul principal al stadionului din Chiajna, unde gazonul sintetic a fost înlocuit cu unul natural în această vară.

”Am înțeles că a plouat de șase-șapte zile, asta e. Din păcate, toți ne dorim să avem teren biliard, dar asta e, ne adaptăm pe orice teren. S-ar putea săptămâna viitoare să revenim la Chiajna. Am văzut trenul, arată foarte bine. Trebuie să discut cu președintle, să vedem când putem intra pe teren”, a punctat Trică.

Echipa a revenit la Chiajna după mai multe jocuri disputate la Buftea, însă a evoluat pe terenul secund al bazei sportive.

Trică se simte bine și vrea să promoveze cu Concordia

După experiența nefastă de la Metaloglobus, echipă care încă este pe ultimul loc în Liga 2, Eugen Trică a ajuns la un club unde spune că se simte mult mai bine. Obiectivul rămâne pentru Chiajna promovarea, chiar dacă acum alb-verzii sunt în a doua jumătate a clasamentului.

”La Chiajna mi-am încheiat cariera de fotbalist, acolo am reușit prima promovare ca jucător. Acolo m-am lăsat. Și îmi e un club drag. Eu, practic, m-am întors la una din casele mele. (n.r. – întrebat dacă se mai gândește la promovare). Bineînțeles, luptăm pentru fiecare meci, că trebuie să fim acolo sus”, a mai adăugat principalul Concordiei.

  • Concordia Chiajna în meciul cu Poli Timișoara: Chudy – R. Simion, Palmeș (cpt.), Stănică, Leo. Alexandrescu – D. Codrea, Pațurcă (E. Oancea 66′) – Burcea (Ghimfus 66′), Rusescu (Vl. Mihalcea 53′), Ad. Voicu (Llullaku 61′) – Ndiaye. Rezerve neutilizate: Chesneau – Maric, Catrina, Skytte, Mustacă.

Cu două meciuri rămase de disputat din etapa a 8-a, Concordia Chiajna se află pe locul 12 în clasament, cu 10 puncte. În runda a 9-a va evolua sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Progresul Spartac.

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Anda DELIU 02 Oct. 2022, 21:31 Liga 2
Pe aceeași temă