Eugen Trică a resuscitat Viitorul Pandurii: ”Deocamdată, e bine!” Leo Strizu a refuzat să ofere declarații, transmițând că este răgușit

Mircea OGLINDOIU 16 Oct. 2021, 22:38 Liga 2

Viitorul Pandurii și-a schimbat fața după ce a fost preluată de Eugen Trică. În trei meciuri cu noul antrenor, echipa gorjeană a acumulat de două ori mai multe puncte câte obținuse în precedentele șapte partide desfășurate în acest sezon, cu Cristian Lupuț pe bancă.

După 2-1 cu Poli Timișoara, 1-1 cu FC Buzău, Viitorul Pandurii a învins-o și pe Unirea Constanța, cu 2-1, în etapa a 10-a a Ligii 2. În acest joc cu echipa de la malul mării, trupa din Târgu Jiu a terminat cu doi jucători mai puțin pe teren, golul victoriei înscriindu-l când avea un eliminat.

Eugen Trică: ”O victorie muncită. Am pus presiune pe adversar pe final”

Oltenii au ajuns la 7 puncte în ultimele trei jocuri, în contextul în care în primele șapte partide din campionat adunaseră doar trei puncte din trei remize.

Antrenorul Eugen Trică e de părere cu victoria cu Unirea Constanța este una justă și a explicat tactica prin care echipa sa a reușit să câștige în inferioritate: ”Chiar şi în zece oameni am controlat meciul, am avut posesesie, situaţii de a marca. Pe final, am pus presiune pe adversar, am forţat puţin cu Mitrică lângă Ciprian Rus şi defensiva lor a cedat până la urmă. Este un rezultat echitabil, noi am fost echipa mai bună şi jucătorii mei au dat dovadă de mare caracter. S-au strâns, s-au unit şi am reuşit să câştigăm, ceea ce este foarte important.

Este bine, deocamdată. Important e că acumulăm puncte. Am obţinut o victorie muncită, mai ales că echipa a jucat în inferioritate numerică vreo 60 de minute. Le-am spus jucătorilor mei să nu se gândească la faptul că, acum ceva timp, echipa asta a pierdut cu 14-0. De atunci s-au schimbat foarte multe la Unirea. Practic, 80 la sută din lotul actual este format din jucători de la academia FCSB, care au ştiinţa jocului.”

Trică vrea ca Viitorul Pandurii să se impună și la Iași, etapa viitoare. ”La Iaşi, mergem să câştigăm, chiar dacă întâlnim o echipă bună. Și noi suntem o echipă foarte bună. Jucăm orice meci la victorie, pentru că trebuie să acumulăm tot mai multe puncte şi, de ce nu, să sperăm la ceva măreţ. Băican şi Ciprian sunt doi jucători importanţi, dar o să găsesc formula câştigătoare şi la Iaşi”, a precizat Trică.

  • Cu 10 puncte, Viitorul Pandurii a urcat un loc, fiind pe 15, cel puțin până mâine, când este programat jocul FC Brașov – Petrolul. Este la egalitate cu Poli Timișoara și Ripensia, care au golaveraj mai bun.

Leo Strizu a transmis că e răgușit și a plecat la autocar

De partea cealaltă, antrenorul echipei Unirea Constanța, Leonard Strizu, n-a dorit să ofere declarații și a plecat spre autocar, transmițând, prin vocea unuia dintre reprezentanții clubului, că nu poate vorbi din cauză că este răgușit!

Ținând cont că Unirea Constanța are aproape tot lotul format din jucători tineri de la FCSB, ba chiar se pregătește la baza sportivă de la marginea Bucureștiului a vicecampioanei, acolo unde este un focar de COVID-19, având în vedere faptul că prima echipă are o mulțime de cazuri de infectare cu coronavirus, Strizu ar trebui să fie foarte atent la simptomele pe care le are, dacă într-adevăr le are și nu s-a eschivat în fața presei pentru a nu da declarații.

De altfel, este un semn de întrebare și în privința faptului că Unirea s-a prezentat la meciul de la Târgu Jiu cu doar șase rezerve, deși poate avea nouă.

  • Unirea Constanța a rămas pe poziția a 17-a a Ligii 2, cu doar 4 puncte. În etapa a 11-a joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, la Techirghiol, cu Dacia Unirea Brăila.

Foto: Justinel Stăvaru și Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-victorie-cu-emotii-cu-unirea-constanta-intr-un-meci-in-care-a-avut-doi-eliminati-19205658

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-concordia-incearca-la-avrig-sa-urce-cel-putin-pentru-o-zi-pe-primul-loc-19205447

Mircea OGLINDOIU 16 Oct. 2021, 22:38 Liga 2
Pe aceeași temă