Viitorul Pandurii, victorie cu emoții cu Unirea Constanța, într-un meci în care a avut doi eliminați

Mircea OGLINDOIU 16 Oct. 2021, 21:29 Liga 2

După ce a debutat cu victorie pe banca echipei gorjene, 2-1 cu Politehnica Timișoara, iar runda precedentă a remizat la FC Buzău (1-1), antrenorul Eugen Trică a bifat alte trei puncte sâmbătă la prânz.

În etapa a 10-a a Ligii 2, Viitorul Pandurii a învins, pe teren propriu, Unirea Constanța cu scorul de 2-1 și a ajuns la 7 puncte în ultimele trei jocuri, în contextul în care, în primele șapte partide din campionat, cu Cristian Lupuț la timonă, se putea lăuda doar cu trei remize.

Viitorul Pandurii a avut și doi eliminați. Primul, Băicăn, în minutul 37

La Târgu Jiu, Unirea Constanța avut prima ocazie a jocului, prin Niță, al cărui șut, la firul iernii, din afara suprafeței de pedeapsă, a fost reținut de portarul Eftimie.

Replica gazdelor a venit în minutul 27, când Rus a reluat balonul, cu capul, în transversală, după lovitura de colț executată de Dulca de pe partea dreaptă de atac. În minutul 33, Dulca a contribuit și la deschiderea scorului, după ce șutul său, din unghi, a fost respins de portarul Udrea până la atacantul Gabriel Dodoi, care a îndeplinit o simplă formalitate, din 5 metri.

În minutul 37, Alexandru Băican a fost eliminat pentru fault în postură de ultim apărător, la 20 metri, asupra lui Chirițoiu, scăpat singur spre poartă.

Ciprian Rus, gol și eliminare

În superioritate numerică încă din prima repriză, Unirea Constanța a reușit să egaleze de-abia în minutul 77, prin Alexandru Nicola, care l-a învins pe Eftimie cu un șut din unghi, la colțul lung. Cu o execuție oarecum similară, dar la poarta adversă, Ciprian Rus a adus victoria gazdelor în minutul 86, dar n-a apucat însă să rămână pe teren până la finalul jocului și să se bucure alături de coechipieri.

În prelungiri, nervos pe decizia arbitrului-asistent Bianca Florea, care a indicat aruncare de la margine pentru oaspeți, Rus a trimis balonul în afara terenului și a primit al doilea cartonaș galben, fiind astfel eliminat, spre ingindarea antrenorului Eugen Trică.

”Nu l-am înţeles pe arbitru la acel cartonaş roşu al lui Băican şi nici la finalul meciului, cu Ciprian Rus. Nu ştiu ce a vrut să demonstreze când i-a dat al doilea cartonaş galben, dar e important, până la urmă, că am reuşit să luăm cele trei puncte şi, uşor-uşor, urcăm în clasament”, a declarat Trică la finalul partidei.

VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU – UNIREA CONSTANŢA 2-1

Gabriel Dodoi 33′, Ciprian Rus 86′ / Alexandru Nicola 77′

Viitorul Pandurii: Eftimie – Buleică (cpt.), Băican, Core, Copaci (Mitrică 79′), Țegle, Brînzan (Ciul 62′), Vulpe, Al. Dulca, Dodoi (Sveicauskas 40′), Cip. Rus
Rezerve neutilizate: Geantă – Misarăș, Gîrbiță, Gheban, Vespe, Felipe Acosta
Antrenor: Eugen Trică
Eliminați: Alex Băican 37′ (roșu direct), Ciprian Rus 90+2′ (cumul de cartonașe galbene)

Unirea Constanța: Udrea (cpt.) – Nicola, Bobaru, Tălmaciu, Carabela, Ciuciulete, Șuteu (Lăcătuș 90′), Șerbănescu, Laur. Ardelean (Trucă 62′), Chirițoiu (Rob. Tudor 46′), Ad. Niță (Jerdea 62′)
Rezerve neutilizate: M. Popescu – Stavrositu
Antrenor: Leonard Strizu

Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj); Arbitru: Sergiu Mavriche (Bacău); Asistenți: Mihăiță Necula (Bucureşti) și Bianca Florea (Ploieşti); Rezervă: Marius Daniel Bădoiu (Craiova); Observatori: Cristina Babadac (Alexandria) și Viorel Lolea (Reşiţa).

Viitorul Pandurii e pe locul 15, Unirea Constanța e pe 17

După acest succes, Viitorul Pandurii a acumulat 10 puncte și a urcat un loc, fiind pe 15, cel puțin până mâine, când este programat jocul FC Brașov – Petrolul. Este la egalitate cu Poli Timișoara și Ripensia, care au golaveraj mai bun.

În schimb, Unirea Constanța a rămas pe poziția a 17-a, cu doar 4 puncte.

În etapa a 11-a, Viitorul Pandurii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Poli Iași, iar Unirea Constanța are meci acasă, la Techirghiol, tot în același interval de timp, cu Dacia Unirea Brăila.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-concordia-incearca-la-avrig-sa-urce-cel-putin-pentru-o-zi-pe-primul-loc-19205447

Mircea OGLINDOIU 16 Oct. 2021, 21:29 Liga 2
Pe aceeași temă