Eugen Neagoe a făcut scandal după al doilea eșec la rând cu CFC Argeș: ”Îi sun pe Burleanu, pe Bodescu”

Andrei PASCU 10 Nov. 2023, 21:12 Liga 2
Eugen Neagoe a făcut scandal după al doilea eșec la rând cu CFC Argeș: ”Îi sun pe Burleanu, pe Bodescu”

Campionii FC Argeș a pierdut punctele puse în joc, la Mioveni, pe terenul propriu, vineri, în confruntarea cu Unirea Slobozia, în etapa a 13-a de Liga 2, scor 0-1.

Rezultatul la pauză a fost 0-0, iar trupa lui Adrian Mihalcea s-a impus în urma unui gol venit în partea secundă, semnat de Gabriel Lazăr, tot în urma unui corner, așa cum a primit toate golurile formația din Pitești după venirea lui Eugen Neagoe.

Eugen Neagoe a făcut scandal după al doilea eșec la rând, CFC Argeș – Unirea Slobozia 0-1

Antrenorul Eugen Neagoe a tras concluziile din tabăra Argeșului la final și a semnalat momente mai puțin bune, în special faptul că echipa sa a încasat iar gol în urma unei faze fixe.

”Principalul” nu avea cum să treacă peste modul în care Unirea Slobozia a câștigat. În minutul 64, Gabriel Lazăr a marcat în urma unui corner, aspect care l-a nemulțumit pe Neagoe. Voia un marcaj mult mai strâns, iar astfel golul putea fi evitat, așa cum au venit reușitele adversarilor și în partidele trecute.

Campionii FC Argeș a avut momente în care a presat și putea marca pentru 1-1, având șanse bune în incursiunile ofensive, chiar dacă Unirea Slobozia a făcut un joc defensiv destul de bun.

Am primit iar gol din corner. Practic, în cinci meciuri, patru oficiale și un amical, am primit toate golurile, patru, din corner. Nu pot să accept asta, chiar și ieri am lucrat la acest capitol. Fiecare știe ce are de făcut, portarii stau pe linia porții, dorm, nu pot să înțeleg! Am pierdut, dar nu știu… ”, a spus Eugen Neagoe la microfonul Digi Sport.

Arbitrul de rezervă, Alexandru Suvar, l-ar fi înjurat pe Eugen Neagoe în timpul partidei CFC Argeș – Unirea Slobozia

O mare parte din interviu a fost ”consumată” de Eugen Neagoe ca să vorbească despre un episod incredibil, anume că arbitrul de rezervă, Alexandru Nicolae Suvar (Sibiu), l-ar fi înjurat într-un mod care nu poate fi reprodus.

Deși a declarat că nu l-a atacat în vreun fel pe arbitru, acesta din urmă i-ar fi adresat cuvinte dure antrenorului echipei din Pitești. Și în duelul cu Concordia Chiajna, pierdut cu 0-1, a avut Neagoe ceva de reproșat la adresa arbitrajului, anume că a primit un cartonaș galben după ce i-a transmis unui ”asistent” că un fotbalist al grupării din Ilfov l-a înjurat.

Acum, în urma celor întâmplate în partida Campionii FC Argeș – Unirea Slobozia, Eugen Neagoe este decis să vorbească personal cu președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dar și cu secretarul general adjunct al Federației Române de Fotbal, Gabriel Bodescu.

Nici nu știu cum îl cheamă pe acest arbitru de rezervă, dar m-a luat la mișto! Mi-a spus ceva foarte urât, sincer! Sunt de mulți ani în fotbal, 43-44 de ani, dar nu m-a jignit vreun arbitru până acum. M-a jignit, nu pot să reproduc ce mi-a spus, dar am să-i dau telefon domnului Burleanu în seara asta, am să vorbesc cu el. O să vorbesc și cu domnul Bodescu, o să le transmit exact ce mi-a spus acest băiat!

E inacceptabil așa ceva! Este inacceptabil! Fără să jignesc, fără să folosesc un cuvânt urât. Chiar nu pot să reproduc, sincer, vă dau cuvântul meu! E prima dată când spun așa ceva, e un copil, i-am și zis! Efectiv, m-a jignit, nu puteam să întorc ce mi-a zis și nu am făcut așa ceva.

Dar, asta e situația. O să-l sun pe președintele Răzvan Burleanu”, a mai declarat Neagoe.

Eugen Neagoe crede că echipa CFC Argeș trebuia să primească penalty în partida cu Unirea Slobozia, dar greșește

Eugen Neagoe a adus în discuție și un episod petrecut în minutul 28, când a existat un contact între Angelov și Lazăr, acesta din urmă fiind acuzat că l-a faultat în careu pe fotbalistul gazdelor.

Deși antrenorul a fost categoric și a declarat că se impunea acordarea unei lovituri de pedeapsă și chiar eliminare, reluările au arătat altceva. Anume, Lazăr nu numai că nu l-a ținut pe adversarul său astfel încât să fie fluierat fault, dar contactul dintre cei doi jucători a fost întrerupt chiar înainte ca atacantul să pătrundă în careul advers. Astfel, conform imaginilor, ”centralul” Mircea Ardelean (Arad) a făcut bine că a lăsat jocul să continue.

Un moment în care se putea acorda un cartonaș roșu, dar în dreptul CFC Argeș, care nu a fost arătat, s-a petrecut în minutul 90+5, atunci când Robert Boboc l-a faultat urât pe Dorobanțu. Fotbalistul gazdelor a lovit un balon, iar apoi a lăsat intenționat talpa ridicată, care a venit în zona genunchiului fotbalistului de la Unirea Slobozia.

Ardelean a acordat doar cartonaș galben la respectiva fază, deși putea arăta roșu direct.

E penalty clar în prima repriză! E penalty clar! Dacă e penalty clar… jucătorul e singur cu portarul, putea să se acorde și roșu. Dă cu al nostru de pământ, cade, despre ce vorbim? Ar fi fost 1-0, poate câștigam, dar ăsta e fotbalul”, a spus Eugen Neagoe despre momentul din minutul 28, dar cu siguranță nu a văzut reluările.

  • CFC Argeș, în duelul cu Unirea Slobozia: G. Micle – Tofan, Turda (cpt.), M. Tudose, Esteban Obiang – Rob. Boboc, Babin (Buhăcianu 56′) – Rădescu (Zătreanu 82′), D. Bujor (Dulcea 56′), Bertrand (Bg. Rusu 63′) – M. Angelov.
    Rezerve neutilizate: Straton – Balaur, R. Ciuciulete, Grigore-Huideș, Y. Pîrvu.

Campionii FC Argeș, momentan pe locul 13 în Liga 2

Campionii FC Argeș este pe locul 13 în Liga 2, cu 15 puncte, cu un punct sub locurile 11 și 12, Steaua și FK Miercurea Ciuc. Are un avans de un punct peste locul 14, CSM Slatina, dar niciuna dintre acestea nu a evoluat momentan în runda a 13-a.

De la venirea lui Neagoe, piteștenii au adunat patru puncte în patru meciuri, 1-1 cu CSM Slatina, 1-0 cu Gloria Buzău, 0-1 cu Concordia Chiajna și 0-1 cu Unirea Slobozia. Până la finalul anului, după partida cu Unirea Slobozia, Campionii FC Argeș va mai întâlni CSM Ceahlăul (deplasare) și CSC Dumbrăvița (acasă).

Antrenorul piteștenilor a recunoscut că play-off-ul e departe în contextul rezultatelor și jocului în sine prestat de CFC Argeș:

Suntem foarte departe de play-off, nu ne mai gândim la play-off. Știam de când am venit că va fi greu, mai sunt etape, dar așa nu avem șanse. Cu tot ce s-a întâmpla (n.r. – se referă la arbitraj)… și cu Chiajna am jucat, dar nu am reușit să marcăm. Acum, sunt situații când nu pot să intru pe teren să fac eu marcaj.

Băieții știu ce au de făcut, am dominat și Slobozia, așa cum am făcut la Chiajna. Jucăm, punem mingea jos, ajungem la poartă, am avut ocazii de gol, am ratat, iar când am avut penalty, nici nu s-a acordat.

Am discutat cu fanii la final, dar nu mi-au reproșat nimic, sincer. Au spus că au încredere în mine, trebuie să facem echipa pentru etapa următoare. Nu erau nervoși pe mine, dar am promis ceva înainte să vin și mă voi ține de cuvânt”.

Foto: Andrei Pițigoi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-unirea-slobozia-meci-din-etapa-a-13-a-a-ligii-2-19292494

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-lui-cristian-pustai-dupa-gloria-buzau-ceahlaul-1-1-19292535

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-si-ceahlaul-au-remizat-in-etapa-a-13-a-a-ligii-2-scor-1-1-19292523

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-ceahlaul-meci-din-etapa-13-a-ligii-2-19292435

https://liga2.prosport.ro/seria-1/horia-mladinovici-a-anulat-un-offside-in-chindia-cs-mioveni-19292473

Andrei PASCU 10 Nov. 2023, 21:12 Liga 2
Pe aceeași temă