Erik Lincar, sincer sau teatral după ce ”U” Cluj a învins in extremis Metaloglobus? A anunțat că se gândește să plece: ”Am nevoie de o pauză.” Antrenorul are, însă, și planuri de viitor la echipa unde vrea unitate: ”Ne băgăm stâmbe unii la alții doar de dragul de a vedea cine e mai deștept”

Marius ANGHEL 28 Aug. 2021, 19:06 Liga 2
Erik Lincar, sincer sau teatral după ce ”U” Cluj a învins in extremis Metaloglobus? A anunțat că se gândește să plece: ”Am nevoie de o pauză.” Antrenorul are, însă, și planuri de viitor la echipa unde vrea unitate: ”Ne băgăm stâmbe unii la alții doar de dragul de a vedea cine e mai deștept”

”U” Cluj a câștigat cu mare noroc meciul de pe teren propriu, desfășurat la Sânmartin, în județul Bihor, cu Metaloglobus, scor 2-1, cu golul decisiv marcat la ultima fază. Bucureștenii au condus din prima repriză până aproape de final, însă au fost ”trădați” de fundașul Andrei Răuță, eliminat direct la doar șapte minute după ce a intrat pe teren, și apoi au încasat două goluri. Răuță a fost achiziționat în această vară chiar de la Universitatea.

După joc, antrenorul Erik Lincar a transmis că s-a gândit și încă o mai face serios să renunțe la postul de antrenor din cauza problemelor pe care sănătate pe care le are din cauza unei operații suferite la picior. Însă, discursul acestuia a trădat și alte probleme, în interiorul și din afara echipei.

Ovidiu Herea, un nou gol pentru Metaloglobus

Prima repriză a meciului mutat în județul Bihor din cauza pregătirilor pentru festivalul Untold, care va avea loc pe Cluj Arena, a fost una cu puține ocazii, însă cu un gol. În minutul 28, Metaloglobus a deschis scorul prin Ovidiu Herea, care a trimis mingea în plasă din 3 metri, din plonjon, după o respingere a lui Gorcea, care intervenise la o reluare cu capul a lui Enache.

Blejdea, pretutindeni în atac. Răuță și-a ”îngropat” echipa în loc să o ajute. A ajutat-o pe fosta

Introdus la pauză, Andrei Blejdea a dinamizat jocul ofensiv al clujenilor și a avut o ocazie bună de a egala în minutul 49, însă a finalizat slab din 10 metri. În minutul 67, Metaloglobus avea să schimbe în defensivă, însă mutarea gândită de antrenorul Nicolae Grigore urma să strice jocul bucureștenilor. La numai șapte minute după introducerea sa pe teren, Andrei Răuță (75), ca un amator, i-a pus o talpă pe picior lui Blejdea, scăpat în flancul stâng, și a fost eliminat.

Din acel moment, oaspeții s-au blocat în defensivă, în timp ce clujenii au prins aripi și au devenit și mai incisivi în atac, în special prin acțiunile lui Blejdea (76), care avea să bată și lovitura liberă în urma eliminării și să trimită puțin peste transversală.

Caramalău (83) a fost aproape de autogol, însă în poartă a trimis din cornerul rezultat mijlocașul Victor Dican (84). Centrare lui Blejdea a venit perfect pe capul lui Dican, care n-a iertat din 6 metri. Blejdea a creat și faza în care Hofman (90) a ratat din 6 metri, tot cu capul, milimetric pe lângă bara din dreapta, dar și pe cea care avea să aducă golul victoriei pentru Universitatea. În minutul 90+5, atacantul fost la Dinamo a întors în flancul stâng pentru Mitrea, care a centrat pe bara a doua, acolo de unde Alexandru Boiciuc (foto jos) a reluat cu latul și l-a învins pe Gavrilaș, imediat după ce mingea a intrat în plasă auzindu-se și fluierul final, deși minutele de prelungire încă nu expiraseră.

Erik Lincar: ”Am luat-o de la capăt și până la urmă fotbalul ne-a răsplătit”

După meci, Erik Lincar, în continuare în cârje din cauza accidentării suferite la picior și operației suferite, a spus că a presimțit această întoarcere de scor, cerându-le elevilor săi la pauză să creadă până la final.

”La pauză speram că vom întoarce acest rezultat, dacă vom reuși să jucăm ca în prima repriză. Totuși, adversarul a avut în prima repriză acea lovitură liberă, golul, zic eu, un pic ne-a demoralizat pe moment, dar mi-a plăcut reacția pe care am avut-o din prima repriză și le-am zis la pauză să creadă până în minutul 90+5, până în minutul 100, că, dacă vom munci… E adevărat, am și greșit, dar am luat-o de la capăt și până la urmă fotbalul ne-a răsplătit”, a spus Lincar la microfonul DigiSport.

Lincar simte că are nevoie de o pauză și se gândește să renunțe: ”Suferința mea e destul de mare”

Apoi, fără să fie întrebat, și-a îndreptat discursul spre a anunța că se gândește să renunțe la funcție de antrenor la Universitatea Cluj. A motivat prin faptul că problemele pe care le are la picior nu-i permit să se implice la echipă așa cum ar trebui nici măcar la antrenamente.

”Sincer, am avut săptămâni, după operație, foarte grele și, știți, în momentul ăsta chiar nu mă pot manifesta ca un antrenor și asta mă incomodează și la antrenamente. Și chiar mă gândeam la un momentat dacă e bine să continui sau dacă e bine, poate, să fac ceva pentru echipă, că și eu sufăr foarte mult. Dar, sincer, nu neapărat din cauza victoriei, până la urmă, spriritul pe care l-am arătat, până la urmă, felul în care s-au dăruit jucătorii mă face să mă gândesc bine”, a declarat Lincar.

Fostul stelist a spus că suferă fizic, că are nevoie de o pauză și că se va decide în privința viitorului său la ”U” Cluj în zilele următoare. Însă Lincar a avut în discursul său și câteva cuvinte prin care a dat de înțeles că ar fi luat hotărârea de a se retrage. A ținut să spună și că jucătorii pe care i-a adus trebuie să primească încredere și de la cine ar veni în locul lui, fiindcă ei pot duce echipa în Liga 1.

”E adevărat că am nevoie de o pauză de șase-șapte zile să văd, pentru că am mari probleme cu piciorul și să vedem după aia ce se va întâmpla. Și suferința mea e destul de mare și deja eu m-am operat, a doua zi am venit la Cluj. E adevărat că doctorul mi-a recomandat 21 de zile de odihnă, la pat. Nu pot să las proiectul care, până la urmă, l-am început, dar mi-aș dori ca toată lumea să creadă în acești jucători. Oricine ar fi antrenor, eu zic că ei au posibilitatea să ducă această echipă la Liga 1. Nu știu dacă renunț, mă voi gândi bine, pentru că o să văd, o să am o discuție. Sunt momente complicate și pentru mine. Noapte mă simt cel mai bine, când dorm. Dar, în rest, în timpul zilei, tot timpul mi se umblă piciorul, nu pot să stau doar în pat, acasă, de aceea e o situație mai complicată, dar o să vedem cum reușim să rezolvăm toate problemele”, a spus Lincar.

Renunțarea la funcția de antrenor, doar o strategie a lui Lincar? ”Toți oamenii din Cluj să fie mai aproape de această echipă și să nu ne băgăm stâmbe unii la alții”

Întrebat dacă secundul său, Viorel Domocoș, nu îi poate ține locul până când starea sa de sănătate se va mai îmbunătăți, Lincar a dus discursul într-o direcție în care a dat de înțeles că sunt și alte probleme la club. Antrenorul principal a cerut unitate și să ”nu se mai bage strâmbe” la echipă.

”Nu știu, vedem (n.r. – referitor la Domocoș). Totul este discutabil, dar chiar îmi doresc ca toți oamenii din Cluj să fie mai aproape de această echipă și să nu ne băgăm stâmbe unii la alții doar de dragul de a vedea cine e mai deștept”, a spus Lincar la cald, la finalul jocului cu Metaloglobus.

Ulterior, Erik Lincar a avut încă o afirmație legată de viitor în care cu siguranță îi ”amețește” pe suporterii echipei. A spus că va continua să facă schimbări în primul ”11”, deci, practic, că ar continua la ”U”.

”Sunt un grup. Astăzi, față de meciul de la Iași, am făcut șase schimbări. Avem așteptări de la toți și am așteptări de la tot lotul. Voi face schimbări în continuare. Îmi doresc ca toată lumea să fie motivată și să fie, așa, o coeziune a grupului, care să creadă și să aibă rezultate”, a mai declarat antrenorul Universității Cluj.

  • ”U” Cluj în meciul cu Metaloglobus: Gorcea – Gîț, Gugu (cpt.), Vomir (Voinea 81), Mitrea, Ribeiro (Balgiu 73), Dican, Haită, Nic. Pîrvulescu (Blejdea 46), M. Ciobanu (Hofman 73), Boiciuc. Rezerve neutilizate: Micle – Taub, Țurcan, Novac, Tescan.

”U” Cluj, pe locul 3, la egalitate inclusiv cu prima clasată

Cu acest succes cu Metaloglobus, ”U” Cluj ajunge la patru victorii și un eșec în acest sezon de Liga 2, cu cele 12 puncte urmând pentru moment în Top 3, pe locul 3, la egalitate cu Petrolul și Concordia, însă cu un golaveraj inferior, 7-3 față de 11-1, respectiv 8-1. Ilfovenii vor juca însă mâine și se pot desprinde din nou.

Metaloglobus, cu 7 puncte, pică pe locul 8.

Campionatul Ligii 2 se întrerupe pentru moment, la fel ca Liga 1, în perioada în care se dispută meciurile naționalelor, iar etapa a 6-a a programată în jurul datei de 11 septembrie. ”U” Cluj va avea meci la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, iar Metaloglobus va juca acasă cu Politehnica Timișoara.

Foto: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-brasov-giurgiu-avrig-si-buzau-gazdele-primelor-meciuri-care-se-disputa-astazi-u-cluj-joaca-acasa-la-sanmartin-19198050

Marius ANGHEL 28 Aug. 2021, 19:06 Liga 2
Pe aceeași temă