Erik Lincar și-a taxat jucătorii și după înfrângerea cu ”U” Cluj: ”Asta e mentalitatea noastră, să ne mulțumim cu puțin în general.” De ce spune antrenorul de la Turris Oltul că e într-o situație ”un pic dificilă”

Marius ANGHEL 12 Oct. 2020, 23:55 Liga 2
Erik Lincar și-a taxat jucătorii și după înfrângerea cu ”U” Cluj: ”Asta e mentalitatea noastră, să ne mulțumim cu puțin în general.” De ce spune antrenorul de la Turris Oltul că e într-o situație ”un pic dificilă”

Turris Oltul Turnu Măgurele a pierdut la scor meciul de pe teren propriu cu Universitatea Cluj, cu 1-4, în etapa a 7-a a Ligii 2, și bate pasul pe loc în clasament. Chiar dacă în multe momente a jucat bine, echipa antrenată de Erik Lincar a ratat și a fost imediat taxată de adversar. La finalul partidei, Lincar și-a taxat din nou jucătorii, după ce a făcut-o și după partida cu CS Mioveni, declarându-se dezamăgit de atitudinea acestora.

Dacă în sezonul trecut a fost poate cea mai mare surpriză a sezonului, din postura de nou-promovată, în noua ediție a Ligii 2 Turris Oltul pare să nu mai surprindă pe nimeni. Echipa e luată în serios de toți adversarii după performanța din campionatul trecut, când a fost la câteva secunde de promovarea directă, iar victoriile vin mai greu.

Turris Oltul a luat primele două goluri după mari ocazii ratate de Blănaru. La a doua arbitrul trebuia să dea penalty

Cu ”U” Cluj, Turris Oltul a început meciul bine, a avut posesia, a ratat o situație mare prin Blănaru în minutul 24, iar la faza imediat următoare Nicolae Pîrvulescu (25) a marcat după ce Duță a respins în față la șutul lui Gavra. Apoi teleormănenii n-au mai jucat mai nimic minute bună, până la o centrare din stânga, când același Blănaru (39) s-a aflat într-o situație bună de a înscrie cu capul din 6 metri. S-a trecut cu pumni în cap de la portarul Muțiu, însă arbitrul Andrei Antonie nu a dictat penalty. Ca și cum toată echipa a fost KO, nu doar Blănaru, Daniel Novac (40) a recuparat o minge la mijlocul terenului de la Țegle, a plecat într-o acțiune personală și a finalizat cu gol cu un șut de la 20 de metri.

Cu trei noi jucători intrați de la pauză, echipa din Turnu Măgurele a prins din nou speranțe la măcar un egal după ce Alexandru Sălcianu (56) a înscris cu capul de la prima bară, după o centrare din corner la care Muțiu a ieșit din nou târziu și și-a arătat limitele la astfel de situații. Clujenii au fost masați în propria jumătate, Cătălin Pîrvulescu (63) a ratat o situație bună după o nouă fază fixă, pentru ca pe o altă fază de contraatac Universitatea să dea lovitura. La o fază în care mingea a trecut de la Nicolae Pîrvulescu la Gavra, Novac, Negrean și Denis Mâneran (71), cel din urmă a înscris cu un șut din 10 metri la colțul lung. A fost golul care a pus capac gazdelor, fiindcă Gavra (75) putea înscrie cu un lob din 18 metri, dar a reluat slab pe lângă, însă Daniel Novac (88) a fost mai precis și a stabilit scorul final, 4-1, după un un-doi cu Negrean în care a făcut șah-mat defensiva, cât și pe portarul Duțu.

Erik Lincar, după eșecul dur cu ”U” Cluj: ”Fotbalistul român înțelege că dacă faci egal… ce realizare ai făcut. Asta e mentalitatea noastră, să ne mulțumim cu puțin în general”

La final, antrenorul Erik Lincar n-a mai fost nici ironic, nici glumeț, așa cum e de obicei, ci foarte serios pe modul în care jucătorii săi tratează meciurile și adversarii.

”E o înfrângere greu de digerat, mai ales că știam că întâlnim o echipă cu experiență. Au și folosit de la începutul jocului un sistem cu mulți jucători defensivi. Știam că vor fi foarte periculoși pe contraatac. Zic eu că în prima repriză chiar am avut situații bune de a marca. Văd că e o problemă să dăm gol în situații de unu la unu cu portarul. Puteam să marcăm și la Mioveni în minutul 80 și ceva, puteam să marcăm și acum. Am avut șanse, dar, din păcate, eficiența e la un nivel destul de scăzut.

Păcat că nu reușim noi să marcăm, asta e cel mai important. Oricum, după jocul de la Mioveni am fost foarte supărat, mai ales că nu am reușit să câștigăm. Din păcate, fotbalistul român înțelege că dacă faci egal… ce realizare ai făcut. Dar nu sunt de acord, pentru că trei puncte înseamnă de trei ori mai mult decât un egal și asta e mentalitatea noastră, să ne mulțumim cu puțin în general”, a spus Lincar la microfonul DigiSport.

Acuză absențele din lot

Antrenorul echipei din Turnu Măgurele a dat vina și pe absențele pe care le are în loc, dar și pe faptul că jucătorii noi aduși încă nu s-au integrat așa cum își dorea.

”Ne lipsesc mulți jucători. Nu găsesc scuze, dar e un pic dificil. Bărboianu, Ispas, Pușcaș, Cioinac, Voicu, Rusu Vlad, plus jucătorii noi care au venit și nu au reușit să se integreze, să creștem puțin mai mult nivelul jocului și din cauza asta cred că apare și rezultatul care s-a întâmplat astăzi. Eu am sperat, sincer, și la 2-0, 2-1, dar, din păcate, au fost foarte periculoși pe contraatac și ne-au taxat de multe ori”, a mai declarat Erik Lincar.

Lincar se teme de ratarea play-off-ului: ”Timpul trece și punctele nu ne ajută”

Lincar a tras, în final, și un semnat de alarmă către jucătorii săi, că se pierd puncte și Turris Oltul ar putea pierde accederea în play-off.

”Ceea ce trebuie să înțelegem e că sunt doar 20 de etape, după care primele șase echipe se califică în play-off și trebuie să obți maximum din fiecare joc, iar dacă nu ne trezim și începem să luăm puncte de la Farul, să mergem să câștigăm, să fim mai curajoși, mai cu personalitate, vă dați seama că timpul trece și punctele nu ne ajută”, a mai spus Lincar la finalul jocului cu ”U” Cluj.

Turris Oltul rămâne cu 9 puncte după șapte etape și e abia pe locul 10. În etapa a 8-a, echipa din județul Teleorman joacă în deplasare la Farul, sâmbătă, de la ora 12:00.

Foto: Turris Oltul Turnu Măgurele

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turisti-la-ei-acasa-echipa-lui-erik-lincar-a-fost-umilita-de-u-cluj-care-e-pe-locul-2-dupa-meciul-sezonului-pentru-ardeleni-19152317

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turris-oltul-u-cluj-de-la-ora-1930-ardelenii-au-sansa-sa-urce-pe-podium-cu-o-victorie-19152270

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-runda-ciuntita-din-cauza-cazurilor-de-covid-19-care-au-luat-amploare-la-mai-multe-echipe-de-la-ora-1100-se-disputa-doar-doua-meciuri-19151736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-din-ce-in-ce-mai-multumit-de-jocul-lui-u-cluj-as-scoate-in-evidenta-lucrurile-pozitive-antrenorul-si-a-dat-cu-parerea-despre-problemele-de-la-19152321

Marius ANGHEL 12 Oct. 2020, 23:55 Liga 2
Pe aceeași temă