Erik Lincar și-a ”înțepat” jucătorii la conferința de presă: ”I-am văzut în stratosferă, încerc să-i trezesc”. ”U” Cluj poate arăta diferit la partida cu Dunărea Călărași

Andrei PASCU 11 Mar. 2022, 18:33 Liga 2
Erik Lincar și-a ”înțepat” jucătorii la conferința de presă: ”I-am văzut în stratosferă, încerc să-i trezesc”. ”U” Cluj poate arăta diferit la partida cu Dunărea Călărași

Universitatea Cluj nu e deloc liniștită înaintea ultimei etape a sezonului regular, când va întâlni Dunărea Călărași, o echipă în fața căreia nu ar trebui, teoretic, să aibă probleme. Erik Lincar a atras atenția însă la conferința de presă și a făcut o paralelă cu meciul de anul trecut, cu Astra, pierdut.

Erik Lincar: ”I-am văzut puțin în stratosferă pe jucătorii mei, încerc să-i readuc cu picioarele pe pământ”

Excelent a început ”U” Cluj anul, cu două victorii importante, 4-0 cu Concordia Chiajna și 2-0 cu FC Hermannstadt, dar Lincar i-a văzut din nou cu nasul pe sus pe jucătorii săi la antrenamente, așa cum s-a întâmplat și la partida cu Astra.

A încercat să lucreze la metalul lor și chiar a făcut anumite declarații amuzante la interviul premergător jocului de duminică, de pe Cluj Arena, de la ora 11:30, care va fi în format live-text pe Liga2.ro.

Erik Lincar vrea să schimbe echipa pentru jocul cu Dunărea Călărași: ”Vreau să dau șanse și altor jucători”

În plus, Erik Lincar a dat ca exemplu și confruntarea care a deschis etapa a 19-a, dintre Unirea Constanța și Petrolul, în care ploieșteni s-au impus cu greu, cu scorul de 3-2.

Avem o experiență bogată în sensul acesta, mai ales jocul cu Astra, când toată săptămâna am tot încercat să îmi trezesc jucătorii, să-i pregătesc pentru un joc dificil, de aceea nu vă așteptați să avem un meci ușor. Deși rezultatele din ultimul timp pot spune că vom câștiga clar, dar după cum spuneai și tu jocul de aseară (n.r. – meciul Unirea Constanța – Petrolul) ați văzut cât a fost de echilibrat la un moment dat. Fotbalul este imprevizibil și se poate întâmpla orice.

(N.r. – Dacă va utiliza jucători cu minute mai puține) Vom încerca să aliniem o echipă pe care o voi considera potrivită la jocul de duminică. Vreau să dau șanse și altor jucători, dar până la urmă interesul meu sunt cele trei puncte.

Datorită faptului că am reușit să batem echipa de pe locul 4 și în ultima etapă pe cea de pe locul 2, credeți-mă că și astăzi la antrenament i-am văzut puțin în stratosferă pe jucătorii mei, iar eu încerc să-i readuc cu picioarele pe pământ, dar nu e un lucru ușor. Sper eu să nu mă dezamăgească și sper ca toți jucătorii care intră cu Călărași să fie foarte serioși.

Dacă ai o mentalitate pozitivă de învingător, în care îți dorești tot timpul să câștigi, să fi cel mai bun, nu ar trebui să fie greu de gestionat atmosfera.

(N.r. – Despre suporteri) Poate la început nu mă lua lumea în serios, dar am zis că ar fi un obiectiv secundar, pe lângă cele două principale pe plan sportiv, să aduc pe stadion minim 10.000 de suporteri. Ar fi un lucru fantastic pentru club și ar reprezenta în același timp momentul în care acest club ar reînvia aducându-și suporterii în număr cât mai mare la stadion”, a spus Erik Lincar la conferința de presă, potrivit site-ului oficial al Universității Cluj.

Erik Lincar nu se uită la alte echipe: ”Nu mă interesează ce se întâmplă”

E clar că pentru ocuparea unui loc direct promovabil în Liga 1, ”U” Cluj poate avea nevoie și de jocul rezultatelor chiar dacă acum e pe locul secund, dar Erik Lincar nu vrea ca astfel de argumente să apară în gândurile jucătorilor săi. Vrea un parcurs cât mai bun, iar duelurile adversarelor să conteze cât mai puțin, poate chiar deloc.

(N.r. – Despre promovare) ”Nu mă interesează ce se întâmplă la alte echipe. Până la urmă eu am spus tot timpul că am venit la U cu două obiective. În primul rând pentru a promova trebuie să intri în play-off. Noi am reușit acest prim obiectiv să îl îndeplinim.

Acum rămâne partea a doua a campionatului, în care vom juca cu cele mai bune echipe. Sunt 30 de puncte puse în joc. Îmi doresc să câștig cât mai multe și să promovez cu această echipă la Liga 1”, a mai punctat Lincar.

Alexandru Boiciuc: ”E un meci foarte important, avem nevoie să acumulăm cât mai multe puncte”

La conferința de presă, Erik Lincar l-a avut alături pe Alexandru Boiciuc. Opinia atacantului în ceea ce privește jocul cu Dunărea Călărași și alte aspecte:

E un meci foarte important pentru că avem nevoie să acumulăm cât mai multe puncte. Nu contează că echipa e mai jos în clasament. E un meci în care trebuie să demonstrăm cât de buni suntem și că merităm să fim pe locul pe care suntem.

Din punctul meu de vedere, nu mă influențează că ei au luat mai multe goluri în meciurile anterioare, chiar îmi dă mai multă motivație. Eu ca atacant sunt dornic să marchez cât mai mult și cu siguranță asta voi încerca să fac.

(N.r. – Despre motivație) De fiecare dată primesc plăcere să ies pe teren, să văd cum echipa își dă sufletul și viața pe teren, să văd cum coechipierii se ajută reciproc și asta mă împinge și pe mine. Cred că suntem pe drumul cel bun”.

”U” Cluj vrea să intre în play-off de pe locul 2

”U” Cluj e pe locul 2 în Liga 2, cu 39 de puncte, la un punct peste FC Hermannstadt, care ocupă locul 3. Dacă în prima rundă din 2022 ”studenții” au trecut cu 4-0 de Concordia Chiajna, apoi au trecut cu 2-0 de sibieni. Așa s-a și produs schimbarea locurilor dintre cele două.

Ardelenii sunt la 10 puncte de liderul Petrolul, iar în ultima rundă a sezonului regular vor întâlni Dunărea Călărași, pe teren propriu, pe Cluj Arena.

https://www.youtube.com/watch?v=KS26mHyRPhE

Foto: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nu-e-ca-la-liga-1-meciurile-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-se-stabilesc-diferit-cand-are-loc-tragerea-la-sorti-19222720

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-ultimele-doua-echipe-calificate-in-play-off-ul-ligii-2-se-stabilesc-in-ultima-runda-a-sezonului-regular-patru-cluburi-se-lupta-pentru-acest-obiectiv-toate-calculele-de-reusita-ale-acestora-19222455

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-suspendat-protocolul-de-desfasurare-a-competitiilor-obligatiile-devenind-recomandari-cheltuielile-scad-pentru-cluburi-iar-reactia-unui-conducator-spune-multe-ma-gandeam-cu-groaza-la-19222484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/varianta-din-liga-1-pentru-u-cluj-pe-cine-vrea-sa-transfere-erik-lincar-pentru-inlocuirea-accidentatului-florinel-mitrea-19222465

 

 

 

 

Andrei PASCU 11 Mar. 2022, 18:33 Liga 2
Pe aceeași temă