Erik Lincar o vede pe UTA fără presiune înaintea meciului cu Turris Oltul: ”Cu greu mai poate pierde locul 1.” Antrenorul mizează pe o victorie la Arad și nu știe de ce jocul a fost programat pentru joi

Autor: Liga2.ro Publicat: 08 Jul. 2020, 14:22 Liga 2
Erik Lincar o vede pe UTA fără presiune înaintea meciului cu Turris Oltul: ”Cu greu mai poate pierde locul 1.” Antrenorul mizează pe o victorie la Arad și nu știe de ce jocul a fost programat pentru joi

Turris Oltul Turnu Măgurele nu a profitat de omul în plus în faţa Argeşului şi a obţinut doar un 0-0, în prima etapă a play-off-ului ligii secunde la fotbal. Rezultatul le convine de minune contracandidatelor la promovare, însă, pe de altă parte, teleormănenii vor fi și mai motivați joi, la Arad, pentru disputa cu UTA, programată la ora 17:30, în a doua etapă a turneului care stabilește echipele care merg în Liga 1.

Mai având doar 12 puncte la dispoziție pentru a ocupa unul dintre primele două-trei locuri când se trage linia, cei de la Turris Oltul se agață oarecum de un rezultat pozitiv pe „Motorul”. „Încă de la început știam că absolut orice meci, orice punct e important pentru fiecare dintre echipe. Poate mai puțin pentru UTA, care, din punctul meu de vedere, a rămas cu un avantaj important și nu are o presiune mare sau cel puțin nu la nivelul celei pe care o resimțim noi, restul. Am mai spus-o, cred că arădenii cu greu mai pot pierde locul 1, așa că celorlalte echipe nu le rămâne decât să se lupte pentru locurile 2 sau 3. Sigur, o victorie la Arad ar fi foarte mare pentru noi și vom face tot ce depinde de noi să o obținem, dar niciun punct nu ar fi de neglijat. Cu un egal joi rămânem și noi în luptă, dar asta bineînțeles și în funcție de restul rezultatelor. Să nu uităm că mai avem alte două partide acasă și, teoretic, ar trebui să avem un mic avantaj”, a declarat, pentru Sport Arad, antrenorul Erik Lincar.

Erik Lincar: ”E greu de spus cum va arăta jocul UTA-ei, dacă e avantajată sau nu că nu a jucat nici în weekend și și-a păstrat energiile pentru meciul cu noi”

Lincar recunoaște că îi este puțin greu să pregătească duelul cu „Bătrâna Doamnă”, fără reperele unor meciuri recente disputate de „roș-albi”. UTA a ratat atât meciul oficial cu Petrolul, dar nu a jucat nici măcar un amical în perioada de pregătire. Ultimul joc oficial al arădenilor a avut loc în data de 29 august, acasă, cu Ripensia (scor 3-0), fiindcă în ultima etapă înainte de suspendarea campionatului din cauza pandemiei arădenii au luat trei puncte la ”masa verde”, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească pe Sportul Snagov.

„Toată lumea a avut de suferit din pricina acestei pandemii. După trei-patru luni de pauză, e foarte greu să ai acel ritm de joc pe care ni-l dorim noi, antrenorii, cu atât mai mult cu cât nici nu ai putut juca meciuri amicale. Noi am avut unul singur, cu Rapidul, UTA, din câte am văzut, niciunul, nu prea avem referințe nici despre noi, despre adversari. Vedem și în Liga 1 câte erori de copii și juniori apar pe fondul unei pregătiri insuficiente, practic jucătorii se adaptează din mers la ritmul unei competiții oficiale. Așadar, e greu de spus cum va arăta jocul UTA-ei, dacă e avantajată sau nu că nu a jucat nici în weekend și și-a păstrat energiile pentru meciul cu noi. Un meci care, nu știu din ce motive, a fost programat joi”, a adăugat fost mijlocaș al Stelei.

Lincar nu înțelege de ce meciurile din Liga 2 sunt programate în timpul săptămânii. ”La noi nu se gândește nimeni?”

Antrenorul trupei teleormănene are o problemă atât cu ziua, cât și cu ora la care începe disputa cu UTA, joi, de la ora 17:30. A spus-o inclusiv vinerea trecută, după întâlnirea cu Argeșul. „Sunt doar cinci jocuri de disputat într-o lună de zile, de ce trebuie programate în timpul săptămânii? Care e logica, că eu nu o înțeleg? De ce nu se putea juca în weekend, de la ora 11, când sunt meciuri în Liga a 2-a și când televiziunile au transmis deja atâtea partide. La noi nu se gândește nimeni? În plină vară, e un lucru dacă joci dimineață, până când pământul și atmosfera nu se încălzesc atât de tare și alta dacă joci după-amiază. Și vorbesc acum despre o suprafață de iarbă normală, căci pe sintetic, unde vom juca joi, căldura va fi și mai mare”, a mai afirmat Lincar pentru Sport Arad.

”Jocul de atac e cel mai mare atuu al echipei din Arad”

Erik Lincar a plecat înfrânt de pe „Motorul” toamna trecută, când o conducea de pe bancă pe Concordia Chiajna. Arădenii s-au impus cu 1-0. În tur, la meciul Turris Oltul – UTA, scor 1-1, pe banca teleromănenilor se afla Florin Bratu.

„Chiar dacă nu am avut ocazia să văd un meci al UTA-ei în această vară, cunosc foarte bine posibilitățile echipei și ale antrenorului său, Laszlo Balint. Cred că jocul de atac e cel mai mare atuu al echipei din Arad, au jucători foarte importanți care au marcat constant și au adus multe puncte. Și nu mă refer doar la cei treio atacanți (n.r. – Buhăcianu, Rus, Ioniță), ci și la cei care atacă din bandă, Ursu, Bustea sau Oroian, plus Moise, care vine și el cu multe realizări din zona centrală. E clar că nu ne permitem greșeli, altfel e greu să plecăm cu ceva de la Arad. La rândul nostru, avem și noi destui fotbaliști care pot face diferența, însă toată echipa trebuie să funcționeze la parametri ridicați pentru un rezultat pozitiv”, mai susține Erik Lincar.

În fine, Lincar nu consideră un avantaj absența fanilor arădeni de pe stadion: Sigur că orice echipă e mai puternică cu suporterii ei alături, dar fotbalul e cu și pentru spectatori. În plus, trebuie să ne obișnuim jucătorii să joace și sub presiunea creată de public, doar așa pot ajunge și ei mai sus decât sunt acum.”

Delegația celor de la Turris Oltul va face deplasarea la Arad cu autocarul. Singura absență a echipei din Turnu Măgurele este fundașul central Bogdan Matei, care e accidentat.

Sursa: Sport Arad

Autor: Liga2.ro Publicat: 08 Jul. 2020, 14:22 Liga 2
Pe aceeași temă