Era sigur de victorie, dar nu se aștepta ca ”FC U” Craiova să și umilească Rapidul. Claudiu Bălan s-a detașat în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii 2: ”Nu mi-a trecut prin cap o asemenea diferență de scor.” Mesajul de încurajare pentru giuleșteni

Mircea OGLINDOIU 11 Oct. 2020, 11:36 Liga 2
Era sigur de victorie, dar nu se aștepta ca ”FC U” Craiova să și umilească Rapidul. Claudiu Bălan s-a detașat în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii 2: ”Nu mi-a trecut prin cap o asemenea diferență de scor.” Mesajul de încurajare pentru giuleșteni

Derby-ul etapei a 7-a a Ligii 2 a fost câștigat la pas de ”FC U” Craiova, care a surclasat, sâmbătă seara, la Drobeta Turnu Severin, Rapid, scor 5-0! După acest rezultat, nu doar echipa antrenată de Nicolo Napoli și-a consolidat poziția de lider în clasament, având acum patru puncte avans, ci și atacantul craiovean Claudiu Bălan (foto principal), pe cea de golgheter al competiției.

Claudiu Bălan: ”Obiectivul nostru este să promovăm și cu fiecare victorie suntem mai aproape de acest lucru”

Prin ”dubla” reușită la malul Dunării din meciul cu Rapid, jucătorul de 26 de ani a ajuns la 7 goluri în actuala stagiune. La finalul partidei de sâmbătă seara, Claudiu Bălan a spus că principalul său obiectiv rămâne promovarea în Liga 1 și a admis că nu se aștepta la o victorie categorică împotriva Rapidului.

”Sunt foarte fericit pentru că reușesc să marchez, dar obiectivul nostru este să promovăm și cu fiecare victorie suntem mai aproape de acest lucru. M-am gândit că o să câștigăm, dar bineînțeles că nu mi-a trecut prin cap că o să fie această diferență de scor. Ne bucurăm pentru cele trei puncte. Chiar dacă a pierdut cu 5-0, Rapid este o echipă foarte bună. Cu siguranță ne vom reîntâlni în plaf-off. Fotbalul românesc are nevoie de echipe ca Rapid și Universitatea Craiova”, a declarat Bălan la finalul partidei cu Rapid, la microfonul DigiSport.

Cele 7 goluri ale lui Bălan au fost marcate în utimele cinci jocuri

După ce nu reușise să marcheze în primele două jocuri, cu FK Csikszereda (1-1) și Ripensia Timișoara (4-1), Bălan a spart gheața în etapa a 3-a, când a marcat, golul victoriei, în prelungirile partidei cu Dunărea Călărași, câștigată de echipa sa, pe teren propriu, cu 2-1.

A urmat golul din deplasarea de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu (4-2), iar apoi ”dubla” cu CSM Slatina (2-1), ambele reușite fiind din penalty, după care a mai înscris și în deplasarea din Maramureș, cu Fotbal Comuna Recea (3-3).

Practic, Bălan a marcat cele 7 goluri în ultimele cinci etape, iar echipa sa are cel mai bun atac din Liga 2, cu 21 de goluri în șapte meciuri. Are însă 9 goluri primite, iar meciul cu Rapid a fost primul din acest sezon în care ”FC U” Craiova n-a scos balonul din propria poartă.

A spart gheața și Robert Răducanu

Cu Rapid a marcat chiar și Robert Răducanu, atacant care în jocurile anterioare s-a remarcat doar prin ratări din poziții ideale. A fost practic primul gol stagional pentru jucătorul de 24 de ani.

Sâmbătă seara, acesta a înscris pentru 4-0, cu capul, în minutul 50.

”A fost un meci foarte bun pentru noi, ne-am concentrat foarte bine şi a venit şi rezultatul. Am fost foarte concentranți, din primul și până în ultimul minut. Merităm să fim pe primul loc. Nu mă așteptam la un asemenea scor. Sunt foarte fericit de golul meu și de victoria echipei. A fost o fază lucrată la antrenament. Sper să rămânem pe primul loc până la finalul campionatului și să promovăm, fiindcă acesta este obiectivul echipei. Mulțumim și fanilor care ne-au susținut din afara stadionului și sper să poată revenii cât mai repede în tribune”, a declarat Răducanu.

Golurile Craiovei în meciul cu Rapid au fost reușite de Bradley Diallo (7), Radu Negru (22), Claudiu Bălan (45+2), Robert Răducanu (50) și din nou Claudiu Bălan (74).

Etapa viitoare, echipa craioveană va sta, iar în runda a 9-a are un nou derby, la Petrolul Ploiești.

Foto: Ediție

Mircea OGLINDOIU 11 Oct. 2020, 11:36 Liga 2
Pe aceeași temă