Emoțiile sunt tot mai mari! Reacțiile lui Ovidiu Burcă și Daniel Oprița, cu câteva zile înaintea derby-ul Dinamo – Steaua. Mesajele transmise suporterilor

Andrei PASCU 07 Sep. 2022, 17:36 Liga 2
Emoțiile sunt tot mai mari! Reacțiile lui Ovidiu Burcă și Daniel Oprița, cu câteva zile înaintea derby-ul Dinamo – Steaua. Mesajele transmise suporterilor

Dinamo – Steaua, derby-ul sezonului în Liga 2, se va juca, după cum s-a anunțat de câteva zile, pe Arena Națională, vineri, de la ora 21:30. Cele două echipe și fanii lor așteaptă cu nerăbdare ceea ce în urmă cu ani era supranumit ”Derby de România”.

Acum, dată fiind situația în care se află Dinamo și Steaua, în divizia a doua, mulți oameni din fotbalul nostru contestă ”ambalarea” partidei sub forma amintită. În plus, dacă ne raportăm la Steaua, discuțiile despre disputa cu FCSB nu s-au terminat nici după ani de zile, de când clubul din Ghencea a reînceput activitatea din Liga a 4-a.

Dinamo și Steaua, motivate înaintea jocului de pe Arena Națională, de vineri

Trecând peste aceste comentarii, poate multe dintre ele subiective, antrenorii celor două echipe încep să ofere declarații cu privire la un meci atât de important, așa cum e văzut din interior.

Daniel Oprița, antrenorul Stelei, echipă cu un start mai bun de sezon în comparație cu Dinamo, e sigur că duelul va fi unul foarte interesant, mai ales că în tribune, din punctul său de vedere vor fi foarte mulți spectatori pentru un meci de Liga 2, sperând chiar la o confruntare cu peste 30.000 de oameni în tribunele Arenei Naționale.

Daniel Oprița: ”Eu sunt sigur că galeria noastră va fi la înălțime”

Oprița vrea trei puncte din derby, punând pe primul loc dorința jucătorilor de a învinge Dinamo, dar și faptul că suporterii ”militarilor” vor împinge echipa de la spate.

Ca o scurtă paranteză, Steaua a anunțat oficial că a epuizat biletele de la primul inel  al Peluzei II, acolo unde i-au fost distribuiți fanii, dar accesând link-ul pentru achiziționarea tichetelor online lucrurile nu stau chiar așa.

Mai sunt destul de multe locuri libere, dar poate că formația din Ghencea a apelat la această strategie pentru a-i face pe suporteri să se grăbească în a achiziționa bilete, chiar dacă în acest mod îi și induce în eroare.

Normal că e derby! E Steaua – Dinamo! Nu contează că e la Liga a 2-a. Cu Rapid nu a fost derby la Liga a 4-a cu 35.000 de spectatori? Sperăm să fie la fel și acum

Noi trebuie să câștigăm toate meciurile și le pregătesc la fel. Eu sunt sigur că jucătorii o să fie foarte motivați și o să aibă o altă atitudine față de restul partidelor. Nu au nicio primă specială și nu cred că e nevoie de așa ceva. Mai ales că va fi și stadionul plin.

Eu sunt sigur că galeria noastră va fi la înălțime și sper să vină și alți suporteri. Acum depinde și de câte bilete li se vor oferi. Eu mă aștept să fie 25.000-30.000 de spectatori”, a declarat Daniel Oprița, pentru Fanatik.

Ovidiu Burcă, reacție înainte de Dinamo – Steaua. Face apel la un număr cât mai mare în tribune al fanilor

De partea cealaltă, Ovidiu Burcă a făcut și el apel la fanii lui Dinamo, să susțină clubul într-un moment atât de important, care a făcut un efort financiar pentru a închiria Arena Națională.

Antrenorul ”câinilor” e convins că suporterii vor fi la înălțime oricum și că vor da un suflu moral jucătorilor, deși nici în cazul lor, la o scurtă analiză a site-ului de unde pot fi achiziționate biletele pentru meci, nu se poate spune că s-au vândut foarte multe până la publicarea acestui material.

Ovidiu Burcă: ”Pentru suporterii noştri poate fi un moment special”

Dinamo, ca echipă gazdă, mai are locuri disponibile în toate zonele Arenei Naționale, chiar și la inelul 1 al peluzei în care vor fi prezenți ultrașii formației din ”Ștefan cel Mare”. Cu toate acestea, clubul a anunțat că până miercuri, la ora 14:00 s-au vândut online 10.000 de bilete.

Faptul că jucăm pe Arena Naţională şi suntem echipa gazdă va însemna foarte mult, pentru că, aşa cum simt la ora asta, cred că va fi o afluenţă foarte mare de spectatori.

Suporterilor dinamovişti le e dor de echipă, să participe la meciuri importante. Pentru noi, aportul lor va fi esenţial la meciul acesta, pentru că, în momentul în care suntem noi acum, cu o echipă nou formată de 15-16 jucători, avem nevoie de susţinerea lor.

Sper să ne dea energia, motivaţia să ne autodepăşim la acest meci. Pentru suporterii noştri poate fi un moment special”, a declarat Ovidiu Burcă, pentru Orange Sport.

Steaua, pe locul 7 înainte de derby. Dinamo e pe 12

Steaua e favorită pe hârtie, ținând cont de modul în care a început Liga 2. După cinci etape are 10 puncte, e pe locul 7, la egalitate cu alte patru formații, toate deasupra ei datorită / din cauza golaverajului mai bun.

Dinamo e abia pe locul 12 din 20 de echipe, cu numai 6 puncte adunate tot după cinci meciuri în Liga 2. În plus, ”câinii” au și un golaveraj pe minus, 3, în timp ce formația lui Daniel Oprița are plus 1.

Iată ce spunea Valentin Bărbulescu, unul dintre cei mai experimentați jucători ai Stelei, despre partida cu Dinamo:

”Toată lumea așteaptă să jucăm pe Arena Națională, cu 50.000 de suporteri. Ne-am dori să se joace acolo, dar vom vedea. Am speranțe că va fi ceva incendiar. De fapt, așa cum a fost la orice meci Steaua – Dinamo. Dacă vom câștiga cu Iași (n.r. – declarația a fost făcută înainte de partida cu moldovenii, câștigată de Steaua cu 2-1) și cu Dinamo, vom avea aceleași număr de puncte ca sezonul trecut.

Suntem mulți jucători noi, dar am încredere în echipă, vom arăta mai bine”.

Foto: Steaua, Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-toate-echipele-din-liga-2-intra-in-competitie-steaua-merge-la-moreni-dinamo-la-tunari-iar-poli-timisoara-joaca-la-resita-19244321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pretul-biletelor-la-dinamo-steaua-primul-etern-derby-jucat-in-liga-2-pch-comunicat-prin-care-cheama-suporterii-la-stadion-caine-nu-uita-niciodata-19244307

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-6-a-a-ligii-2-va-avea-in-componenta-sa-derby-ul-fotbalului-romanesc-dinamo-steaua-runda-incepe-la-buftea-si-se-termina-la-miercurea-ciuc-19244225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-steaua-pe-arena-nationala-cainii-inchiriaza-cel-mai-mare-stadion-al-romaniei-pentru-derby-comunicatul-clubului-19244153

Andrei PASCU 07 Sep. 2022, 17:36 Liga 2
Pe aceeași temă