Edilul din Sfântu Gheorghe spune ce îl împiedică să poată moderniza stadionul pentru Liga 1. „Am găsit mai multă înțelegere la București decât la noi în județ”

Marius ANGHEL 31 May. 2017, 14:41 Liga 2

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a obținut duminica trecută promovarea matematică în Liga 1, după victoria cu 1-0 de la Ghermănești cu Metalul Reșița, iar la finalul acestei săptămâni, sâmbătă, după jocul cu CS Mioveni, de la ora 14:00, va organiza petrecerea de promovare. Tot atunci, Federația Română de Fotbal le va da jucătorilor și staffului medaliile pentru performanța obținută și trofeul de ocupantă a locului 2 în Liga 2.

La meciul în care s-a obținut promovarea, la Ghermănești, printre membrii galeriei echipei covăsnene s-a aflat și Antal Árpád, primarul orașului Sfântu Gheorghe. Edilul spune că cel răspunzător pentru îndeplinirea acestui obiectiv este finanțatorul echipei, László Diószegi, atribuie promovarea în Liga 1 unui moment istoric și declară că este extraordinar cum capitala județului Covasna dă campioana la baschet feminin și din sezonul următor va avea și un club de fotbal în prima ligă.

„Este un lucru extraordinar! Cred că, în acest moment, cu toții trebuie să ne îndreptăm mulțumirile către cel care a inițiat acest proces, respectiv către domnul Diószegi László, pentru că a fost un vis de-al dumnealui în care a crezut și în care a investit foarte multă energie, mulți bani, mult timp liber. Încetul cu încetul visul lui a devenit visul întregului oraș, dar și al întregii regiuni, dacă putem să spunem așa. Acesta este un exemplu că merită să visăm și că merită să mergem înainte chiar dacă este greu. Vreau să mulțumesc suporterilor, tuturor celor care au contribuit la acest succes, în mod deosebit jucătorilor și jucătorilor de naționalitate română care, jucând sub culorile lui Sepsi, au fost de foarte multe ori înjurați, dar ei totuși au luptat pentru acest club, pentru această echipă și pentru acest oraș. Este un moment istoric și cred că este un lucru extraordinar pentru un oraș așa de mic cum este Sfântu Gheorghe să fie campioană la baschet și să aibă echipă în Liga 1 de fotbal”, a spus edilul din Sfântu Gheorghe pentru Covasna Media.

„Încă nu suntem siguri că nu este un vis. Le-am spus băieților să mă ciupească, să știu că e adevărat tot ce s-a întâmplat. Este un vis la care nu s-a gândit nimeni, în afară de un singur suporter, care a zis în octombrie că o să intrăm în prima ligă și cu toții am râs de el. Vă spun secretul pentru care am intrat în Liga 1: înaintea oricărui meci de fotbal, toți jucătorii au stat în cerc, timp de două minute. Știți ce făceau? Jucătorii români spuneau „Tatăl nostru” în românește, cei maghiari, în ungurește și toți ziceau rugăciunea de la un capăt la altul. Asta înseamnă că suntem împreună toți și că este o dăruire totală. Îi felicit pe toți – jucători, antrenori, delegați și suporteri. Am arătat că se întâmplă și minuni. Eu cred în basme, unde, întotdeauna, nu răul, ci binele triumfă”, a declarat pentru sursa citată finanțatorul Sepsi OSK, László Diószegi.

S-a început procedura de trecere a stadionului din Sfântu Gheorghe de la MTS către primărie

Fiindcă arena din Sfântu Gheorghe nu se ridică la standardele competiției Ligii 1, Sepsi OSK va fi nevoită să își joace meciurile în alt oraș în cazul în care nu își modernizează urgent stadionul. Cel mai apropiat loc unde echipa ar putea juca este Brașov, însă există și varianta Târgu Mureș, Mediaș, Ploiești sau chiar Piatra Neamț. A treia variantă pare cea mai probabilă unde își va începe echipa aventura în Liga 1.

Edilul Antal Árpád spune că instituția pe care o conduce a înaintat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care solicită să se aprobe trecerea stadionului Municipal din Sfântu Gheorghe în proprietatea orașului pentru a se putea realiza investițiile necesare organizării meciurilor de Liga 1.

„De ani buni ne străduim să preluăm stadionul de la Ministerul Tineretului și Sportului pentru a putea investi. În acest moment, stadionul este al Ministerului și noi nu putem să investim în ceva ce nu este al orașului. Am promovat un proiect de Hotărâre de Guvern, care nu a fost semnat și de domnul prefect. Cu toate acestea, am observat că am găsit mai multă înțelegere la București decât la noi în județ. Sper că săptămâna viitoare se va aproba acest proiect de Hotărâre de Guvern și stadionul va fi predat municipalității, pentru ca noi să putem investi ca să jucăm meciurile de acasă chiar acasă. În mod normal, meciurile de acasă trebuie jucate acasă, nu în altă localitate. Nu depinde absolut deloc de noi acest lucru, ba noi chiar suntem pregătiți să investim”, a mai spus, pentru Covasna Media, primarul din Sfântu Gheorghe.

Cheamă suporterii în ajutor pentru modernizarea stadionului

Cât privește posibilitatea ca Sepsi să joace în Liga 1 chiar la Sfântu Gheorghe, finanțatorul echipei spune ce demersuri a început să facă. „Deja am început să trimitem CV-ul către mai multe firme din România și Ungaria și sperăm să primim răspuns pozitiv. La stadion, deja, am început pregătirile, am pus scaunele, de săptămâna viitoare va fi nebunie și am chemat suporterii să ne ajute pentru că singuri, într-o lună și jumătate nu putem face minuni”, a mai spus Diószegi.

În ultima etapă a actualului sezon al Ligii 2, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe o va întâlni sâmbătă, de la ora 14:00, pe teren propriu, pe CS Mioveni. Până acum, covăsnenii au înregistrat în 33 de meciuri desfășurate în 37 de etape 21 de victorii, 7 egaluri și 5 înfrângeri, având 70 de puncte, cu 11 mai puține decât liderul Juventus și cu 5 mai multe decât UTA Bătrâna Doamnă.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 31 May. 2017, 14:41 Liga 2
Pe aceeași temă