„E foarte greu să rezistăm”. Chivulete explică de ce Unirea Tărlungeni nu a jucat meciul cu Brăila și ce șanse are să continue în Liga 2

Marius ANGHEL 13 Dec. 2016, 15:48 Liga 2

Unirea Tărlungeni nu a avut bani să organizeze ultimul meci pe care îl avea de disputat în 2016, acasă, sâmbăta trecută, cu Dacia Unirea Brăila, astfel că șefii clubului ilfovean au anunțat Departamentul Competiții al Federației Române de Fotbal să nu-i programeze în campionat. Gruparea mutată în vară la Ștefăneștii de Jos, în Ilfov, a pierdut astfel meciul la „masa verde”, s-a menținut pe loc retrogradabil, iar în această pauză de iarnă trebuie să-și analizeze posibilitățile și să tragă o concluzie, dacă mai poate sau nu să continue în campionat.

Unirea riscă să fie exclusă din campionat dacă în partea a doua a sezonului nu va putea organiza sau nu se va prezenta la încă un meci. Totuși, ilfovenii ar putea părăsi competiția încă din această iarnă, dacă nu găsesc finanțare pentru a-și continua activitatea.

„E un moment destul de trist pentru Tărlungeni, pentru că nu am putut să găsim soluția financiară să organizăm partida cu Brăila. Primăria a promis că va susține financiar echipa, s-a făcut și un contract, însă, brusc, nu a mai găsit soluția să vină în sprijinul echipei din punct de vedere financiar. Așteptăm în această iarnă să găsim soluțiile pentru a salva această echipă.”, a spus, la radio Sport Total FM, Florin Chivulete, directorul sportiv al Unirii.

Oficialul echipei din Ștefănești spune că s-a ajuns în această situație și din cauza cheltuielilor care au fost în Cupa României. Chivulete este dezamăgit de Consiliul Local al comunei ilfovene, care nu oferă ajutor financiar pentru continuarea activității echipei.

„Am jucat în Cupă cu ASA Târgu Mureș și am pus o presiune să primim jumătate din costuri. Noi am plătit toți banii în organizarea acestui meci și nu am primit jumătatea respectivă înapoi. În Cupă, echipele pun jumate-jumate la organizarea meciului.

Consiliul Local trebuia să intervină când ne-a fost greu, nu era o sumă prea mare pentru ei. Gheorghe Șerban a făcut eforturi uriașe pentru a susține echipa în deplasarea de la Suceava, dar, dacă tragem linie, e foarte greu să rezistăm.

Anul acesta, retrogradarea nu se va face din punct de vedere fotbalistic, ci din cauza acestor probleme ale echipelor”, a mai declarat Florin Chivulete.

Unirea Tărlungeni a încheiat prima parte a campionatului Ligii 2 pe penultimul loc (17), cu 11 puncte acumulate în 19 meciuri desfășurate în 21 de etape. Echipa ilfoveană are cu un punct mai mult decât ultima clasată Metalul Reșița și e la o diferență de 6 puncte față de ASU Politehnica Timișoara, club care e pe primul loc care se salvează de la retrogradare. În cele 19 meciuri desfășurate până acum, Unirea, care acum e antrenată de Adrian Matei, a înregistrat 2 victorii, 5 egaluri și 12 înfrângeri, iar golaverajul este unul negativ, 16-37.

Marius ANGHEL 13 Dec. 2016, 15:48 Liga 2
Pe aceeași temă