Dunărea Galați țintește promovarea în prima ligă

Marius ANGHEL 13 Sep. 2013, 16:27 Liga 2
Dunărea Galați** țintește promovarea în prima ligă

Gruparea gălățeană din cel de-al doilea eșalon se gândește tot mai serios la tentativa de a urca în prima divizie

FCM Dunărea este cotată drept una dintre echipele cu șanse importante la promovare din seria I a ligii secunde, iar în acest sezon și cei din conducerea clubului se gândesc din ce în ce mai serios la varianta Ligii I.

Președintele Auraș Brașoveanu a spus că primul pas pentru Dunărea este calificarea în play-off, iar în cazul în care vor fi găsite resurse financiare,  gruparea gălățeană se poate gândi foarte serios chiar la promovare. „Obiectivul este intrarea în play-off. Avem potențial sportiv pentru a ținti chiar și promovarea, dar rămâne de văzut dacă vom găsi noi surse de finanțare pentru susținerea unui astfel de obiectiv”, a spus Brașoveanu.

În acest sezon, FCM Dunărea se află într-o serie cu 13 echipe (sau 12, dacă Sportul Studențesc va fi exclusă), din care primele șase clasate la finalul sezonului regulat vor juca în sistem play-off pentru promovarea la care acced primele două echipe. Seria, cu CSMS Iași, Rapid, CF Brăila, Farul sau Gloria Buzău în componență, este destul de echilibrată, Dunărea având șanse foarte mari să prindă un loc în play-off.

Nici antrenorul principal Ion Balaur n-a exclus varianta promovării, spunând că echipa sa își va propune victoria în fiecare meci. „Noi ne propunem să câștigăm fiecare meci în parte, nu ne e frică de nimeni. Așteptăm să începem jocurile, să vedem cum ne descurcăm și apoi putem vorbi de obiective mai îndrăznețe”, a spus Balaur.

Lăudați de jucătorii Oțelului

Jocul bun practicat de Dunărea a fost remarcat și de experimentatul mijlocaș al Oțelului Gabriel Giurgiu, după amicalul dintre cele două formații de la sfârșitul săptămânii trecute. „Am rămas puțin suprins, Dunărea stă foarte bine în teren, e greu de pătruns în jumătatea lor. Am jucat recent și cu Brăila, și cu Dunărea și pot spune că echipa gălățeană este clar superioară. Nu cred că ar fi rău cu două echipe gălățene în prima ligă, au șanse și le doresc succes”, a spus Giurgiu.

FCM Dunărea a remizat pe terenul Oțelului, într-o partidă amicală disputată săptămâna trecută, scor 1-1, fără ca echipa de primă ligă să aibă prea multe ocazii de poartă.

În meciul cu CF Brăila, Oțelul s-a impus lejer, scor 3-0. De asemenea, Dunărea a mai jucat recent un amical cu Farul Constanța, iar primul șut spre poarta gălățenilor a venit după minutul 70, ca o dovadă că sistemul de joc este bine pus la punct de antrenorul Ion Balaur.

Ieșirea din Cupă, doar un accident

Dunărea a ieșit miercuri seară din Cupa României după eșecul, scor 0-2, în deplasare, cu SC Bacău. Totuși, Cupa României nu era un obiectiv major pentru Dunărea, așa cum stau lucrurile și în cazul altor echipe care și-au propus promovarea și au fost eliminate de adversari mult mai slab cotați. De exemplu, CSMS Iași a pierdut cu FC Dorohoi (liga a treia). În plus, de la Dunărea au lipsit cinci jucători la meciul de la Bacău, Lupu, Apostol, Negoescu, Cristea și Ghiocel fiind accidentați. Chiar și în aceste condiții, președintele Auraș Brașoveanu nu găsește o scuză pentru eșec prin lipsa celor cinci.

„Nu există scuza accidentărilor numeroase, de aceea avem în lot 29 de jucători, ca să putem face față unor astfel de situații. În prima repriză am mizat mai mult pe contraatac, în a doua am schimbat sistemul de joc și am dominat autoritar cam 25 de minute, perioadă în care adversarul nu prea a trecut centrul terenului. Apoi am forțat, schimbând iar sistemul, dar efectul a fost invers, ne-am cam tăiat”, a spus Brașoveanu.

FCM Dunărea a evoluat în următoarea componență: Olaru – Radu, Hristian, Șomodean, Sorin Cucu – Chebac, Stelian Cucu, V. Florea (min. 46 Bâtfoi), Istrate (min. 78 Moise) – Gohoreanu (min. 67 Manea), Neagu.

FCM Dunărea – lotul de jucători pentru sezonul 2013-2014
Portari: Bogdan Olaru, Marius Trihenea, Constantin Costea
Fundași: Laurențiu Radu, Dragoș Sfrijan, George Matei, Lucian Asanache, Paul Șomodean, Ionuț Manea, Cătălin Hristian, Sorin Cucu, Alexandru Cristea, Costin Ghiocel
Mijlocași: Alexandru Chebac, Iulian Negoescu, Iulian Apostol, Stelian Cucu, Robert Comșa, Florin Istrate, Silviu Moise, Aurelian Gohoreanu (foto), Cenk Firat, Valentin Ion, Voicu Florea
Atacanți: Ștefan Lupu, Adrian Moroșanu, Sorin Drăgan, Marius Bâtfoi, Cosmin Neagu

Sursa: Viața Liberă

Marius ANGHEL 13 Sep. 2013, 16:27 Liga 2
Pe aceeași temă