Dunărea Călărași reacționează la adresa lui Emilian Hulubei, președintele AFAN, după ce acesta a vorbit despre problemele financiare ale clubului: ”A făcut mai multe declarații vădit eronate. Ne-a adus un prejudiciu de imagine”

Marius ANGHEL 07 Jan. 2021, 11:26 Liga 2
Dunărea Călărași reacționează la adresa lui Emilian Hulubei, președintele AFAN, după ce acesta a vorbit despre problemele financiare ale clubului: ”A făcut mai multe declarații vădit eronate. Ne-a adus un prejudiciu de imagine”

Dunărea Călărași reacționează, după ce, zilele trecute, Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliştilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN), afirma că la clubul din Bărăgan sunt mari probleme financiare și că majoritatea jucătorilor, dar și antrenorilor și-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract.

Dunărea susține că Hulubei nu cunoaște situația clubului și că vorbește prostii, nefăcând altceva decât să aducă ”un prejudiciu de imagine”. Echipa din Călărași precizează că ”situația financiară a clubului este una foarte stabilă”, că doar un jucător a solicitat rezilierea și că restul sunt așteptați la reunire.

Comunicatul clubului Dunărea Călărași, ca răspuns față de afirmațiile lui Emilian Hulubei

”Precizări cu privire la ultimele apariții în presa centrală referitoare la activitatea clubului nostru.

Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliştilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN) a făcut mai multe declarații vădit eronate fără a cunoaște situația financiară la zi a clubului nostru care au dus la un prejudiciu de imagine. Afirmațiile sale au fost preluate de o parte din presa centrală și au făcut referire la situația financiară a echipei noastre. În acest context suntem obligați să venim cu următoarele precizări:

1. În momentul de față, situația financiară a clubului Dunărea Călărași este una foarte stabilă.
2. Un singur jucător a solicitat rezilierea contractului de comun acord. Este vorba de mijlocașul, Adrian Zaluschi. Ceilalți fotbaliști care sunt în continuare sub contract cu gruparea nostră sunt așteptați la reunirea lotului de către antrenorul, Cristian Pustai.
3. Autoritățile locale, în speță Consiliul Județean Călărași, au făcut eforturi mari pentru ca angajații clubului Dunărea să-și primească drepturile salariale la zi!
4. Clubul nostru nu a fost niciodată penalizat sau sancționat cu privire la eventualitatea unor transferuri iar toate datoriile către jucători au fost achitate!”, transmite Dunărea Călărași.

Emilian Hulubei: ”Au de luat primele de obiectiv de la finalul anului 2019, au de luat banii din 2020”

Emilian Hulubei susținea că situația de la Dunărea Călărași ar fi una cât se poate de gravă, pe lângă faptul că sunt restanțe de la începutul actualului campionat, mai sunt de primit bani și de pe urma primelor de obiectiv din sezonul precedent.

”Au de luat mulți bani. Au de luat primele de obiectiv de la finalul anului trecut, au de luat banii de anul ăsta, cred că majoritatea celor de acolo și-a depus memorii, inclusiv antrenorii. Riscă să piardă puncte. O să vedem la comisii ce dosare de executare avem cu Călărașiul. Cei care au cerut să fie liberi de contract pot pleca de acum, iar cei care nu au cerut trebuie să notifice clubul, iar apoi au de așteptat 15 zile.

Dacă în 15 zile nu sunt plătite restanțele financiare, atunci jucătorul poate depune memoriu de liber de contract. Cei care aveau deja 60 de zile de neplată și au depus memorii, cu siguranță vor ajunge liberi. De obicei, banii ajung undeva în luna martie la aceste echipe (n.r. – care au bugetul asigurat de autorități), afirma Emilian Hulubei la DigiSport.

Antrenorul principal și cel secund, printre cei care și-au depus memorii

Situația ”foarte stabilă” despre care vorbește Dunărea Călărași este ușor de combătut. Gruparea din Liga 2 a fost prezentă pe masa comisiilor FRF aproape la fiecare ședință de anul trecut, în prima parte a sezonului actual, cu litigii depuse de foști jucători. Ca de exemplu cele ale atacantului Bogdan Rusu și mijlocașului Robert Boboc.

Imediat după încheierea meciurilor oficiale din 2020, Dunărea se trezea cu litigii din partea lui Mircea Ștefan, Adrian Silviu Zaluschi, Dorin Ilie Roșca, Liviu Nicolae Rusu, Cristian Todea și chiar din partea antrenorului principal Cristian Dumitru Pustai.

Un alt aspect care etalează problemele de la Dunărea este faptul că nu mai are site-ul oficial funcțional de aproape două luni de zile.

Cristian Pustai: ”Cei veniți în august nu au luat nici măcar un ban de la Călărași. Sper ca această corabie să nu devină o epavă”

La finalul anului trecut, Cristian Pustai era câte se poate de sincer despre problemele financiare de la Dunărea Călărași.

”Jucătorii nu sunt plătiți. Cei veniți în august nu au luat nici măcar un ban de la Călărași. Nu s-a primit vreun salariu, cu atât mai mult au merite jucătorii, care au dat dovadă de un caracter extraordinar.

Am creat un grup. Ar fi păcat să se strice. Eu sunt printre ultimii care mai speră. Spunem și acest lucru jucătorilor, acum cu voce mai moale. Mergem însă înainte pentru că este o muncă a întregului colectiv. E foarte greu, nu știu la ce echipă se mai întâmplă asta, dar e mult să nu te mai plătească din august.

Sper ca această corabie să nu devină o epavă, dar nici în felul acesta nu se mai poate continua. Jucătorii au venit și au avut încredere în stafful de la Călărași, au semnat niște contracte și deja e un timp lung în care nu au fost plătiți. Eu sper ca până la revenire, ianuarie, să se rezolve problemele, să începem un an calendaristic în primele șase. Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, nu cred că vor rămâne foarte mulți la Călărași. Sunt moduri în care poți să ceri dreptatea. Să ajungi liber și ca antrenor și ca jucător.

Încă mai avem discuții, sunt promisiuni și eu sper că se va rezolva”, spunea Cristian Pustai la ProSport LIVE.

Cristian Pustai, antrenorul principal al echipei Dunărea Călărași, nu s-a ascuns să vorbească despre problemele financiare grave ale echipei. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

În ciuda tuturor problemelor Dunării, recunoscute inclusiv de antrenorul ei principal, echipa s-a descurcat eroic în prima parte a sezonului de Liga 2, încheind anul 2020 pe locul 4 în clasament, cu 24 de puncte acumulate în 14 meciuri, cu două mai puțin decât următoarele două echipe din față și la șase puncte în spatele liderului U Craiova 1948 SA.

Dunărea Călărași are programată reunirea lotului la data de 12 ianuarie, de la ora 14:30, iar la finalul lunii vrea să meargă într-un cantonament în zona Brașovului.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatia-se-mentine-critica-la-dunarea-calarasi-zeci-de-jucatori-pot-pleca-gratis-iar-clubul-nu-are-ce-face-emilian-hulubei-au-de-luat-prime-de-obiectiv-de-sezonul-trecut-19163712

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-zaluschi-s-a-despartit-de-dunarea-calarasi-mijlocasul-a-cerut-rezilierea-contractului-si-spune-ce-crede-despre-situatia-delicata-prin-care-trece-clubul-19162982

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-cristian-pustai-se-teme-de-ceea-ce-ar-putea-sa-urmeze-la-dunarea-calarasi-dar-a-primit-promisiuni-ca-vin-banii-sper-ca-aceasta-corabie-sa-nu-devina-o-epava-dar-nu-se-mai-poate-cont-19161042

Marius ANGHEL 07 Jan. 2021, 11:26 Liga 2
Pe aceeași temă