Dunărea Călărași moare, dar nu se predă! Marius Păun anunță planurile pentru sezonul viitor, de Liga 3

Anda DELIU 20 Mar. 2022, 12:07 Liga 2

Dunărea Călărași a cedat la scor de neprezentare, 0-3, pe terenul echipei Poli Timișoara, Știința, în prima etapă a Grupei A a play-out-ului Ligii 2.

Cu acest rezultat, Dunărea a retrogradat matematic în Liga 3 din punct de vedere sportiv, după ce acum câteva sezoane juca în prima ligă, iar în campionatul trecut juca barajul de promovare în Liga 1. Trupa călărășeană are deja o mică strategie făcută pentru Liga 3, și nu se afundă într-un pesimism cronic, mai ales că se află și în insolvență.

Marius Păun, după ce Dunărea Călărași a retrogradat matematic în Liga 3: ”Mergem înainte”

Călărășenii sunt realiști că, sportiv, nu mai au șanse să produc minuni, astfel că au deja gândul orientat spre viitorul sezon de Liga 3.

”Noi traversăm o perioadă foarte dificilă, suntem într-o perioadă de reconstrucție a echipei, cu foarte mulți copii, mulți juniori din pepiniera clubului. Am avut și o interdicție la transferuri, deci foarte multe probleme la acest club. Dar mergem înainte, avem încredere în acești copii și pe viitor, sperăm să aducem rezultate mai bune”, a spus antrenorul Marius Păun.

Tinerii jucători ai Dunării, crispați deoarece nu înscriu

Antrenorul are însă încredere că echipa poate progresa în ceea ce arăta pe teren, chiar dacă salvarea de la retrogradare nu mai e posibilă. Dunărea așteaptă primul gol din anul 2022, după ce în primele patru jocuri a încasat 20.

”Asta vorbeam și cu stafful. Un gol poate îi descătușează puțin, îi ajută puțin la moral. Chiar au fost două-trei situații foarte bune. Dar asta e! Noi suntem la început. Câțiva care au avut ocazia să marcheze sunt jucători foarte tineri, timorați probabil, de emoți. Saltul prea mare pentru ei de lal copii la juniori să joace la Liga 2”, a punctat antrenorul Dunării.

Dunărea face deja transferurile pentru vară

Călărașiul a scăpat de interdicția de a transfera la săptămâni bune după închiderea perioadei de transferuri, dar gândește deja mutările pentru următurul sezon.

”Am discutat cu conducerea clubului, în mare. Se merge pe aceeași formulă. Încercăm să aducem și noi acum câțiva jucători, să facem o echipă competitivă pentru Liga 3. Deja am început să vorbim cu câțiva jucători și, începând din ultima etapă, să vină la clubul nostru”, a mărturisit Marius Păun.

  • Dunărea Călărași în meciul cu Poli Timișoara: Al. Costache – M. Drăghici, Țenea (cpt.)(Condei 75′), M. Leca, Mih. Lupu (Primaru 87′) – Vultur (Rz. Rătaru 87′), Calu – Dr. C. Grigore, Moise, Coleașă – Blidar. Rezerve neutilizate: I. Alexandru – Rob. Vasile.

Dunărea Călărași e pe locul 6 în Grupa A de play-out a Ligii 2, cu 7 puncte, fiind deja retrogradată matematic, la fel ca ultima clasată Dacia Unirea Brăila (2 puncte). Runda viitoare de campionat, despre două săptămâni, Dunărea va primi vizita celor de la CS Comunal Șelimbăr (locul 5, 24 puncte).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 20 Mar. 2022, 12:07 Liga 2
Pe aceeași temă