”Dumnezeu ne-a iubit încă odată!” Marius Măldărășanu, după ce FC Hermannstadt a câștigat al doilea meci consecutiv la ultima fază, acum la Brașov

Adi MARICA 30 Oct. 2021, 21:25 Liga 2

FC Hermannstadt scârțâie din toate încheieturile, gâfâie la mijlocul sezonului regular al Ligii 2, însă norocul îi este prieten. După două remize consecutive (2-2 cu Ripensia și 1-1 cu Unirea Dej), meciuri în care a condus și a fost egalată, echipa sibiană a înregistrat apoi două victorii în care a marcat golul decisiv la ultima fază. După 3-2 cu CS Comunal Șelimbăr, astăzi a învins FC Brașov cu 2-1. De această dată însă, jucătorul decisiv n-a mai fost Valentin Buhăcianu, care a marcat totuși pe Tineretului, ci fundașul Florin Bejan, care a și comis penalty-ul prin care gazdele au egalat.

Marius Măldărășanu, după victoria in extremis de la Brașov: ”Cred că echitabil era un egal”

Echipa sibiană a jucat modest la Brașov, a fost dominată în multe momente de un adversar din partea inferiorară a clasamentului, care venea după patru înfrângeri consecutive, și a dat senzația că se mulțumește și cu o remiză. A venit însă minutul 90+3, când Sîntean a aruncat o minge din lovitură liberă în careu, portarul Daniel Mutu a ieșit prost din poartă, iar Florin Bejan a înscris cu capul golul care rezerva totate punctele pentru drumul către Sibiu.

Antrenorul Marius Măldărășanu a spus după jocul de pe Tineretului că echipa sa obținut o victorie mare contra FC Brașov, și cu ajutorul lui Dumnezeu! A recunoscut însă că egalul ar fi fost mai degrabă rezultatul echitabil.

”Declarațiile mele dinaintea meciurilor par clișee, dar asta e realitatea. Am spus că mă aștept la un meci greu la Brașov și așa a fost. Fiecare meci pe care îl vom avea în continuare va fi foarte greu. Campionatul Ligii a 2-a este, de câțiva ani, foarte puternic. După cum spunea și Toto (n.r. – antrenorul Andrei Șanta), orice echipă poate bate pe oricine. Am început bine, și, din păcate, la primul contraatac al lor, un pic, jucătorii s-au crispat. Nu știu ce să spun de faza penalty-ului. Unii spun că este ușor acordat, dar eu nu vreau să comentez arbitrajul. Trebuie să fim bărbați, asta le-am spus jucătorilor la pauză. Nu putem să primim gol pe dominarea noastră și apoi să și cădem mental.

Cel mai important lucru în sport este să fii puternic mental pentru a realiza obiective mari. Dumnezeu ne-a iubit încă odată! Norocul ți-l faci și singur. Cred că echitabil era un egal. Pentru noi sunt trei puncte mari în lupta noastră. Îmi pare rău pentru Toto, îmi pare rău pentru Brașov, le țin pumnii de acum încolo”, a spus Măldărășanu.

  • Valentin Buhăcianu (20′) a deschis scorul pentru FC Hermannstadt după ce a plecat dintr-o poziție suspectă de offside. La scurt timp, Vlad Mihalcea (25′) a egalat dintr-un penalty ușor acordat la un duel între Bejan și Iorga. La ultima fază a jocului, Florin Bejan (90+3′) și-a răscumpărat greșeala de la golul egalizator cu o reușită cu capul la o ieșire hazardată din poartă a lui Mutu.

Măldărășanu are probleme de lot: ”Mai avem nevoie de un atacant și un mijlocaș central”

Măldărășanu a vorbit la finalul jocului cu FC Brașov și despre ce probleme întâmpină la FC Hermannstadt, ce lipsuri are în lot.

”Eu am încredere în jucători, avem echipă bună, dar sunt căderi pe care nu le accept și nu le înțeleg! Avem probleme de lot, mai avem nevoie de un atacant și un mijlocaș central, sunt probleme de care nu ar trebui să vorbesc. Am putea gestiona altfel jucătorii. Sunt jucători care au jucat foarte mult și sunt momente în care ar trebui schimbați pentru că nu mai au un ritm bun”, a spus antrenorul echipei sibiene.

FC Hermannstadt a jucat și miercuri, în optimile Cupei României, cedând la lovituri de departajare în fața echipei de Liga 3 ACSO Filiași.

  • FC Hermannstadt în meciul cu FC Brașov: Muțiu – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț (Tomșa 46′) – Alhassan (C. Popescu 86′), Mino Sota – P. Petrescu (cpt.)(Sîntean 78′), I. Năstăsie (Plazonja 65′), Al. Oroian (Balaure 46′) – Buhăcianu. Rezerve neutilizate: I. Pop – Antoche, Issah, Elbers.

Cu 28 de puncte, echipa sibiană a urcat pe locul 2 în clasamentul Ligii 2 cel puțin până luni, când joacă ”U” Cluj și-și poate recâștiga poziția. Însă sibienii nu mai pot ceda acum poziția a 3-a, după ce Concordia Chiajna a remizat cu Steaua. În etapa a 13-a, FC Hermannstadt urmează să joace acasă, la Mediaș, cu Steaua (6 noiembrie, ora 15:00).

Foto: FC Brașov și FC Hermannstadt

Adi MARICA 30 Oct. 2021, 21:25 Liga 2
Pe aceeași temă