Dorinel Munteanu vrea să revină ca antrenor, însă nu-și mai dorește experiențe ca la Reșița: ”M-am «aruncat» în trecut, iar oamenii n-au fost oameni”

Bogdan SAVIN 21 Mar. 2021, 10:54 Liga 2
Dorinel Munteanu vrea să revină ca antrenor, însă nu-și mai dorește experiențe ca la Reșița: ”M-am «aruncat» în trecut, iar oamenii n-au fost oameni”

Dorinel Munteanu (52 de ani) e gata să revină în antrenorat. În prezent poartă unele tratative și a anunțat în ce condiții ar prelua o echipă, chiar mai devreme față de finalul actualului sezon.

Liderul selecțiilor la echipa națională a României este liber de contract din primăvara anului trecut. Ultima formație pe care a pregătit-o a fost CSM Reșița, în Liga 2, de care s-a despățit cu scandal, după ce nu i s-a mai prelungit contractul.

Dorinel Munteanu a anunțat când revine în antrenorat: ”M-am «aruncat» în trecut, iar oamenii n-au fost oameni”

Recent, Dorinel Munteanu a fost aproape de a prelua Poli Iași, dar, în cele din urmă, conducerea clubului moldav l-a preferat pe Nicolo Napoli.

Fostul mijlocaș spune în ce condiții ar dori preluarea unei noi echipe, făcând comparații cu alte experiențe trăite. Munteanu nu face referire la Reșița, însă tot ceea ce spune coincide cu ceea ce a trăit la CSM, ultima formație pregătită. În ciuda faptului că avea rezultate bune, acesta i s-a transmis de către Cristian Bobar că nu mai e dorit.

”Aștept un angajament, dar nu oricum… fiindcă în trecut am făcut greșeli din care am învățat, mă refer la formații din România, și acum aș vrea să preiau o echipă de la început, nu pe parcursul campionatului. Să fac pregătirea, strategia, planul… M-am «aruncat» în trecut, iar oamenii n-au fost oameni… E posibil să revin și mai devreme, nu din vară, în străinătate, dar nu pot spune mai multe acum… Nu e concret nimic”, a afirmat Dorinel Munteanu pentru ProSport.

În C.V.-ul de antrenor al lui Dorinel Munteanu mai figurează echipele Concordia Chiajna, FC Zakho, Astra, FK Qabala, Kuban Krasnodar, Mordovia Saransk, Dinamo, Oțelul Galați, Universitatea Cluj, FCSB, FC Vaslui, FC Argeș și CFR Cluj. Cele mai bune performanțe le-a realizat cu Oțelul, alături de care a cucerit un titlu (2011) și o Supercupă a României (2012).

Lui Munteanu nu i s-a mai prelungit contractul la Reșița, deși avea rezultate și un plan de viitor. Echipa se zbate la retrogradare acum

Munteanu a preluat CSM Reșița în timpul campionatului și apoi a fost îndepărtat de la echipă.

Rezultatele înregistrate de CSM Reșița cu Dorinel Munteanu pe banca tehnică: 0-1 cu FK Csikszereda (deplasare), 1-2 cu Ripensia (acasă), 3-3 cu Sportul Snagov (d), 1-1 cu ”U” Cluj (d), 0-1 cu CS Mioveni (a), 4-1 cu Pandurii (d) și 1-0 cu Rapid (d).

CSM Reșița a avut un început de an 2020 bun în Liga 2, după ce bifase două victorii consecutive (4-1 la Târgu Jiu cu Pandurii și 1-0 la București cu Rapid) și urcase deasupra pozițiilor retrogradabile. După 24 de etape din sezonul trecut, în care nu a mai revenit pe teren, competiția fiind ”înghețată” din cauza pandemiei, Reșița a terminat pe poziția a 15-a, ultima care asigura în mod normal menținerea în Liga 2, cu 24 de puncte, tot atâtea câte avea și echipa de sub ea, Concordia Chiajna.

Ulterior, CSM Reșița a fost preluată de Alexandru Pelici, care și el a rezistat doar nouă etape în Valea Domanului. Interimatul l-a asigurat Călin Cheregi, iar apoi a fost numit antrenor Alin Minteuan, care este prezent și acum pe banca tehnică, însă care tocmai și-a anunțat disponibilitatea de a pleca, după umilința suferită ieri la Recea, unde s-a pierdut cu 6-0.

Reșița e în cădere liberă în acest moment în Liga 2, cu cele 19 puncte acumulate în 18 meciuri desfășurate în 20 de etape fiind pe locul 17 din 20.

Bogdan SAVIN 21 Mar. 2021, 10:54 Liga 2
Pe aceeași temă