Dorinel Munteanu a ajuns cu SC Oțelul în play-off și a adus din nou în discuție problemele financiare ale clubului: ”Așteptăm banii bugetari.” Antrenorul gălățenilor a anunțat schimbarea obiectivului: ”Pot să se supăre unii, e treaba lor”

Marius ANGHEL 03 Mar. 2023, 22:17 Liga 2
Dorinel Munteanu a ajuns cu SC Oțelul în play-off și a adus din nou în discuție problemele financiare ale clubului: ”Așteptăm banii bugetari.” Antrenorul gălățenilor a anunțat schimbarea obiectivului: ”Pot să se supăre unii, e treaba lor”

SC Oțelul Galați a câștigat meciul de pe teren propriu cu FK Miercurea Ciuc, scor 1-0, prin golul marcat de Kehinde Fatai în minutul 13, și și-a asigurat matematic accederea în play-off-ul de promovare, cu toate că își îndeplinea obiectivul și cu un egal. După acest succes, echipa lui Dorinel Munteanu a urcat din nou, cel puțin pentru o noapte, pe prima poziție în clasament.

Dorinel Munteanu, după obținerea calificării în play-off: ”Ne schimbăm obiectivul”

După partida cu harghitenii, Dorinel Munteanu și-a felicitat jucătorii pentru modul în care au evoluat și a anunțat că echipa și-a schimbat obiectivul din acest moment. Nu mai vrea doar să joace în play-off, ci să și lupte pentru promovare.

”În primul rând vreau să-mi felicit echipa pentru cum a abordat jocul. Știm cu toții că lupta este strânsă, la fel și pentru play-off. Înaintea acestui joc nu am fost calificați sută la sută, dar suntem acum, cu această victorie meritată, contra unei echipei puternice, din punctul meu de vedere, pentru că Miercurea Ciuc nu a pierdut astăzi calificarea, ci în alte jocuri. Am avut în față un adversar puternic, dar băieții s-au prezentat extraordianar. Am obținut exact ceea ce ne-am propus în vară, când am început sezonul de Liga 2, adică să accedem în play-off-ul competiției. Sigur, mai avem un meci la Timișoara (n.r. – în Timiș, nu Timișoara) foarte greu cu Dumbrăvița, de unde sper să luăm cât mai multe puncte. Bineînțeles, din mers, ne schimbăm obiectivul. Fiind în play-off, Oțelul cu siguranță nu va face figurație, ci ne vom bate până în ultima etapă să obținem mult dorita promovare”, a spus Dorinel Munteanu la microfonul DigiSport.

SC Oțelul Galați în meciul cu FK Miercurea Ciuc: R. Pop – Andr. Rus, Yabre, Ghiocel (cpt.), Nedelea – Cisotti, I. Neagu (Mih. Adăscăliței 83′), Jardan (Zivulic 68′) – Laur. Maxim (Mitoi 46′), K. Fatai (Cîrjan 68′), Gorovei (A. Nica 57′). Rezerve neutilizate: Paharnicu – Farcaș, D. Panait, Cruceru.

Să vină ”banii bugetari” la oțelari!

Profitând de faptul că echipa și-a îndeplinit primul obiectiv, accederea în play-off, antrenorul Oțelului a trimis săgeți către Consiliul Local. Liderul selecțiiilor la echipa națională e nemulțumit că trupa din Galați are probleme financiare, în ciuda rezultatelor peste așteptări, în opinia sa, și a transmis că așteaptă ”banii bugetari”.

”Pretențiile sunt mari, știu acest lucru, dar și acest public trebuie să înțeleagă că o echipă trebuie să fie și ea plătită. O echipă care a dat totul pe teren până acum și va da în continuare. Aștept să fie oamenii lângă noi, deși sprijinul nostru cel mai mare și cel mai important este primăria Galați, în frunte cu domnul primar și Consiliul Local. Avem ceva restanțe, dar în seara asta e mai puțin important, ci este important că am obținut o victorie clară, meritată. Putea fi și mai mare scorul. Am avut câteva ocazii în care puteam să mai marcăm. Sunt bucuros în acest moment, pentru că la începutul campionatului nu ne-a dat nimeni nicio șansă, dar, uitați, cu foarte multă muncă, cu organizare, cu disciplină multă am ajuns în această fază a competiției și eu zic că foarte meritat. Și asta se datorează tuturor celor care sunt în jurul acestei echipe și în primul rând jucătorilor.

Nu este un semnal de alarmă. Băieții au înțeles, pentru că noi suntem… 80 la sută de la primărie și o parte a bugetului e de la Liberty, care a venit și s-a și cheltuit deja. Așteptăm banii bugetari, ca să spun așa. Băieții înțeleg, de aceea, ați văzut și astăzi pe teren, fac tot posibilul ca să aducem foarte multă lume la stadion, să facem o bucurie tuturor. Dar și noi trebuie să fim susținuți”, a spus Munteanu.

Dorinel Munteanu își ridică în slăvi performanțele normale pentru un oraș ca Galați

Văzut cu biletele de play-off în mână și pe primul loc în clasament, Dorinel Munteanu a uitat că SC Oțelul este a treia echipă calificată matematic în play-off. La întrebarea reporterului privind adversarii cu care se va lupta la promovare, fostul internațional nici nu știa ce oponenți va avea.

Două dintre ele sunt deja cunoscute de la finalul săptămânii trecute, când Steaua și Poli Iași au obținut accederea matematică în grupa de promovare.

Munteanu a spus din nou că SC Oțelul a fost desconsiderată de celelalte echipe și că nu le dădea nimeni șanse la play-off. Probabil asta este în mintea sa, fiindcă, în realitate, cu toții au spus că trupa din Galați este una care va avea un cuvânt greu de spus în acest sezon.

”Să vedem cine se califică. Nu știu cine sunt echipe din primele șase, dar, din șase echipe, cu cinci ne batem la promovare, cu siguranță (n.r. – a spus acest lucru râzând, probabil dorind să facă o glumă!). Probabil este Iașiul, Slobozia, Buzău, nu știu cine se califică. Eu mă bucur pentru echipa mea și pentru orașul pe care îl reprezentăm, că suntem în play-off. Încă o dată, nimeni nu s-a gândit la o ascensiune așa de rapidă, promovând din Liga 3 în Liga 2, și după aceea să fim în play-off. Probabil că un grup de oameni care conduce această echipă, plus jucătorii, bineînțeles, care sunt sub comanda mea și încă o dată le mulțumesc că au răspuns exact cum ne-am dorit și vor răspunde în continuare. La efort și la joc.

Dinamo are un culoar destul de bun. Ne-am obișnuit cu Dinamo în SuperLigă. Dar, dacă intră în play-off, e meritul lor, cum poate și Dejul să intre, sau alte echipe care au speranță la play-off. Dar eu fac calcule doar pentru echipa noastră”, a comentat Dorinel Munteanu.

Promovări consecutive din Liga 3 până în Liga 1 au reușit mai multe echipe în ultimii ani, iar niciuna sau puține nu se pot lăuda cu o tradiție fotbalistică așa cum are Galațiul. De aceea, o performanță de acest gen reușită de Oțelul nu este ceva ieșit din comun, așa cum tinde acum Munteanu să transforme realizările sale.

”Am făcut progrese și sunt foarte bucuros pentru ceea ce am realizat până în momentul de față aici, dar acum, fiind în play-off, ne obligă să vrem mai mult. Acum că se supără unii, că nu se supără, asta e treaba lor. Noi vrem să mergem mai sus”, a mai spus Dorinel Munteanu.

SC Oțelul, pe primul loc în Liga 2 cel puțin pentru o noapte

Cu 35 de puncte acumulate în 18 meciuri, SC Oțelul Galați a urcat, cel puțin pentru o noapte, pe primul loc în Liga 2, putând fi dată jos de Poli Iași, sâmbătă, și de Steaua, duminică.

Echipa este calificată matematic în play-off, după Steaua și Poli Iași, iar în ultima etapă a sezonului regular va întâlni în deplasare CSC Dumbrăvița.

În acest sezon, SC Oțelul a mai fost pe primul loc o etapă, în a 8-a.

Foto: SC Oțelul Galați 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-galati-fk-miercurea-ciuc-se-joaca-de-la-ora-1700-echipa-lui-dorinel-munteanu-isi-poate-asigura-matematic-accederea-in-play-off-19261858

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-11-echipe-in-lupta-pentru-patru-locuri-de-play-off-de-liga-2-sansele-fiecarora-si-programul-lor-in-ultimele-doua-etape-ale-sezonului-regular-19261811

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-asteapta-banii-de-la-autoritatile-locale-19261726

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-poli-iasi-primele-echipe-calificate-matematic-in-play-off-in-acest-sezon-de-liga-2-situatia-celorlalte-formatii-care-se-lupta-pentru-grupa-de-promovare-19261367

Marius ANGHEL 03 Mar. 2023, 22:17 Liga 2
Pe aceeași temă