Dorin Toma spune că la Poli Timișoara e nevoie de umilință, după ce s-a pierdut și jocul cu FK Csikszereda: ”Capul jos. Să tăcem și să muncim mult mai mult”

Anda DELIU 18 Sep. 2021, 22:59 Liga 2

După ce Poli Timișoara a pierdut acasă cu FK Csikszereda (scor 1-2), meci în care a primit golul decisiv în minutul 89, antrenorul bănățenilor a vorbit foarte mult despre o lecție a umilinței. Dorin Toma a pomenit și despre faptul că echipa are ghinion și că elevii săi joacă bine, deși impresia generală a microbiștilor și suporterilor nu coincide cu cea a antrenorului băimărean.

Publicul timișorean, îndepărtat de rezultate

Toma a spus la finalul partidei din etapa a 7-a a Ligii 2 că lipsa de rezultate face ca și publicul să fie tot mai puțin la stadion. La meciul cu ciucanii au fost sub 1000 de oameni pe ”Dan Păltinișanu”, cu toate că fusese mutat la ora 17:00 special pentru a venit câți mai mulți suporteri.

”Din păcate, tot așa spunem în ultimele trei jocuri: puteam să câștigăm, puteam să facem puncte. Nu putem antrena ghinionul, nu putem antrena neșansa. Este al doilea joc pe care îl pierdem în minutul 90, este frustrant. Pierdem și din încredere. Ne așteptam ca jocul de astăzi să-l câștigăm și pentru suporterii noștri, care sunt și la bine și la rău alături de noi. Din păcate, lipsa de rezultate îi îndepărtează și pe ei. Noi ne doream să trecem peste perioada mai puțin bună care și rezultate și să depășim astăzi cu o victorie. Am început foarte bine jocul, am jucat la fel, foarte bine. Dar când adversarul are două centrări în careu și pierdem, ce putem face. Trebuie să mergem mai departe. Capul jos. Să muncim mai mult, să fim umili, pentru că cred că și asta este o problemă. Puteam să intrăm cu acel 11 metri în minutul 45 în avantaj, gestionam cu totul altfel. Asta este. Din păcate, capul jos. Să tăcem și să muncim mult mai mult”, a precizat Dorin Toma despre radiografia partidei.

  • Poli Timișoara are trei înfrângeri consecutive în campionat. Pe teren propriu, trupa alb-violetă nu are nicio victorie acasă în acest sezon, înregistrând un 1-1 cu FC Buzău, 0-1 cu Poli Iași și 1-2 cu Csikszereda.

Deloc critic cu Ursu, cel care a ratat penalty-ul. Echipa nu are încredere

Deși Octavian Ursu a bătut prost penalty-ul obținut pe finalul primei reprize, într-un moment psihologic important, când echipa putea intra la pauză cu 2-1, antrenorul nu l-a criticat public pentru asta. În schimb, Toma a lăsat să se înțeleagă că nereușitele jucătorilor îl pot costa în primul rând pe el.

Dorin Toma a pomenit și despre lipsa de încredere. ”11 metri se ratează sau se apară. Se întâmplă, au ratat jucători mari. Nu este nimeni vinovat. Rezultatele sunt în spinare antrenorului. Chiar dacă jucăm bine, din păcate, lipsa de rezultate își pune amprenta și atunci pierdem din încredere”, a precizat Toma.

  • Cosmin Bîrnoi (1′) a marcat pentru Poli, în timp ce pentru FK Csikszereda au înscris Lorant Kovacs (11′) și David Bor (89′). În minutul 45, Szilard Gyenge i-a parat lovitura de pedeapsă executată de Octavian Ursu.

Adrian Zaluschi, nefolosit deloc

Toma a încercat din minutul 77 să joace cu mai mulți atacanți, și i-a introdus pe Gerbi și pe Hațegan. Adrian Zaluschi, unul dintre cei mai tehnici jucători din lot, a rămas pe bancă.

”Este o decizie a noastră. Zaluschi a intrat în celelalte jocuri. Astăzi au intrat alți jucători. Am încercat la 1-1 să mergem mai mult pe atac. Am schimbat sistemul de joc. I-am băgat și pe atacantul italian, și pe Roberto, și am renunțat la un mijlocaș central defensiv. Am sperat să câștigăm acest joc, dar, din păcate, nu ne-am ales cu niciun punct”, a explicat Toma.

Poli a făcut doar trei schimbări din cinci la acest meci.

Poli Timișoara în meciul cu FK Csikszereda: Murariu – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Oanea – Ignea (Hațegan 77′), R. Lazăr – D. Andrei, Bîrnoi (S. Costea 87′), D. Benzar (Gerbi 77′) – Oct. Ursu. Rezerve neutilizate: Păduraru – Bocșan, Moțiu, Zaluschi, Minteuan, Pamfile.

După șapte etape, timișorenii au 7 puncte și sunt pe locul 14 în Liga 2. Poli va juca miercuri, de la 16:30, în Cupa României, în 16-imi, în deplasare la Unirea Slobozia, iar în campionat va evolua duminică, de la ora 11:00, pe terenul celor de la Viitorul Pandurii.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-suciu-un-antrenor-modest-si-fair-play-dupa-ce-csikszereda-s-a-impus-pe-final-cu-poli-timisoara-un-egal-era-un-scor-mult-mai-echitabil-19201512

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csikszereda-da-lovitura-pe-dan-paltinisanu-dupa-un-mare-efort-poli-timisoara-ramane-fara-victorie-acasa-in-acest-sezon-19201478

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-fk-csikszereda-se-joaca-de-la-ora-1700-in-sezonul-trecut-cele-doua-echipe-jucau-in-play-off-acum-au-un-start-de-campionat-modest-19201399

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-cinci-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-fc-hermannstadt-poate-urca-pe-locul-2-poli-iasi-joaca-la-techirghiol-19201292

Anda DELIU 18 Sep. 2021, 22:59 Liga 2
Pe aceeași temă