Dorin Toma, după înfrângerea în prelungiri suferită de Poli Timișoara cu Poli Iași: ”Din păcate, suferim la finalizare, suferim și ca talie”

Anda DELIU 27 Aug. 2021, 00:58 Liga 2

Cu siguranță, Dorin Toma are o viață grea ca antrenor la Poli Timișoara. Clubul este în reconstrucție, iar, deocamdată, angrenajul echipei are multe momente în care suferă, exact ca în prelungirile meciului cu Poli Iași, care părea că se îndreaptă spre 0-0, dar moldovenii au marcat în prelungiri și au câștigat cu 1-0.

Toma a admis că echipa ar mai avea nevoie de întăriri.

Dorin Toma, după eșecul cu Poli Iași: ”Nu am fost atenți până la ultimul fluier al arbitrului”

La faza golului, venită în minutul 90+2, defensiva, care a salvat-o pe Poli Timișoara de multe ori, a greșit printr-unul dintre cei mai experimentați jucători pe care îi are, Cristian Scutaru. La lovitura liberă bătută de Francisc Cristea, Scutaru a fost depășit ușor de Sekou Camara, care a marcat cu capul din 6 metri.

Dorin Toma a spus că a fost o naivitate. ”Este frustrant pentru noi să pierdem în minutul 93. Dacă analizam înainte, nu eram mulțumit nici cu egalul. Dar acum, când e gata jocul și am pierdut, eram mulțumiți și cu un egal. Naivi la ultima fază. Un fault… dacă a fost fault, al lui Doru (n.r. – Doru Andrei), dar o lipsă se organziare pe faza noastră defensivă și acest lucru ne-a costat. Am dominat adversarul, am avut o posesie bună, dar sterili puțin. La finalizare avem nevoie și de un jucător poate. Sau noi să jucăm mai rapid. Din păcate, astăzi nu am fost atenți până la ultimul fluier al arbitrului”, a declarat Dorin Toma.

Poli, urmărită de ghinion?

Antrenorul timișorenilor a vorbit și despre ghinion, un ghinion care s-ar ține scai de Poli Timișoara și din alte sezoane.

”Jucăm pe atac. Am dominat adversarul, am ajuns până la finalizare, dar, din păcate, suferim. Suferim și ca talie. Încet-încet, poate vom regla și aceste lucruri. Încercăm în această pauză și noi, ca și echipă, să ne întârim dacă vom putea. Dacă nu, cu ce avem, să ne pregătim și mai bine și să spargem acest ghinion, care am înțeles că s-a întâmplat și în trecut. Să fim pe o pantă ascendentă, și să dăm cu bâta în baltă, ca să zic așa”, a mai spus Toma.

  • Poli Timișoara în meciul cu Poli Iași: Păduraru – Sofran, Scutaru, Mera (cpt.), Oanea – Ignea, R. Lazăr – D. Andrei, D. Benzar (Axente 79′), Bîrnoi (Zaluschi 69′) – Oct. Ursu (Hațegan 60′). Rezerve neutilizate: Devenish – Pamfile, Moțiu, Bocșan, S. Costea, Minteuan.

Fanii timișoreni, supărați

La finalul meciului desfășurat pe ”Dan Păltinișanu”, galeria a avut reproșuri la adresa jucătorilor.

Toma a spus că este normal, din punct de vedere al așteptărilor. ”E normal să ne certe, așteptau și ei o victorie așa cum așteptam și noi. Am venit cu acest rezultat de la Constanța, după aceste trei jocuri în care nu am pierdut și un joc în care n-am primit gol. Ne așteptam și astăzi să nu primim gol și să câștigăm. Dar, din păcate, la final am fost învinși pentru că am fost dezorganizați la ultima fază”, a spus antrenorul maramureșean despre supărarea fanilor.

Au ”căzut” torțe în teren, va fi Poli amendată?

În jurul minutului 60, galeria a aruncat cu torțe din sectorul unde a luat loc, iar două dintre ele au căzut și pe suprafața de joc. De altfel, una dintre ele a trecut de puțin pe lângă tușiera Ramona Udrea. Arbitrul de centru Cristian Codrea a lăsat însă jocul să continue, chiar dacă fotbaliștii se aflau chiar în acea parte a terenului în acele momente. Ulterior, fanii au aprins și două petarde.

Poli, o echipă fără buget foarte mare, riscă o amendă, cum a primit și Steaua pentru spectacorul pirotehnic de la jocul cu FK Csikszereda, însă acolo au fost și scandări xenofobe. FRF va judeca în funcție de ce va scrie observatorul meciului, Viorel Lolea.

Toma a fost însă mulțumit că la meci a fost o atmosferă intensă. ”Nu știu, nu este problema mea, este a organizatorilor. Nici nu știu cum se penalizează sau dacă se penalizează. Îmbucurător a fost atmosfera, care a fost una bună pentru noi și ar fi fost frumos și noi să le întoarcem acest lucru cu o victorie astăzi”, a mai comentat antrenorul Politehnicii Timișoara.

Poli Timișoara a rămas cu 7 puncte acumulate în cinci etape și e pe locul 8 momentan, în cădere o poziție din cauza golaverajului. Etapa viitoare, programată peste două săptămâni, fiindcă Liga 2 va fi întreruptă și ea ca Liga 1 din cauza meciurilor naționalelor, echipa bănățeană va juca la Metaloglobus București, în jurul datei de 11 septembrie.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 27 Aug. 2021, 00:58 Liga 2
Pe aceeași temă