Dorin Toma a studiat-o pe Dunărea Călărași la jocul cu Ripensia de runda trecută. Antrenorul Politehnicii are nevoie timp: ”Îi rugăm pe suporterii noștri să aibă răbdare cu noi”

Anda DELIU 06 Aug. 2021, 23:48 Liga 2
Dorin Toma a studiat-o pe Dunărea Călărași la jocul cu Ripensia de runda trecută. Antrenorul Politehnicii are nevoie timp: ”Îi rugăm pe suporterii noștri să aibă răbdare cu noi”

Poli Timișoara va juca din nou marți, ca în prima etapă, însă de data aceasta în deplasare la Călărași, cu Dunărea. Alb-violeții au studiat echipa din Bărăgan la meciul jucat în deplasare la Ripensia (scor 3-3), pentru că, în acest sezon, s-a nimerit ca poliștii joacă mereu cu echipa pe care concitadina o întâlnește cu o runda în urmă. Dorin Toma a explicat și de ce Poli a mers atât de prost la Cluj, unde a pierdut cu 0-3 cu ”U”.

Antrenorul Dorin Toma are tot lotul valid pentru jocul cu Dunărea Călărași, cu excepția portarului Robert Popeț. ”Ne dorim ca la jocul de la Călărași să arătăm cu totul altfel, să schimbă fața echipei, pentru că nu este aceea de la jocul cu U Cluj. Ne dorim foarte mult să arătăm atitudine, disciplină, pe care am pregătit-o în această vară. Din păcate, nu s-a putut la Cluj și acest lucru a contat și ne-am întors cu un 3-0 pentru care nu avem nicio scuză. Trebuie să schimbăm atitudinea, pe care nu am avut-o la U Cluj. Trebuie să avem răbdare, pentru că noi am transferat jucători săptămâna trecută și în aceasta săptămână. Deci cerem răbdare și îi rugăm pe suporterii noștri să aibă răbdare cu noi, pentru că am pregătit anumiți jucători în această vară, după care am transferat rând pe rând”, a declarat antrenorul Politehnicii.

Poli suferă din cauza că a transferat târziu și nu a avut amicale relevante

Vara aceasta, la Poli lucrurile nu au fost tocmai așa cum ar trebui la o echipă cu pretenții, în sensul că s-a transferat târziu, iar amicalele au fost puține și cu adversari slăbuți.

Dorin Toma a vorbit despre aceste aspecte. ”Din păcate, nu am reușit să aducem jucători la începutul pregătirii, pregătirea am început-o cu o săptămână mai târziu, iar în jocurile amicale pe care le-am avut nu am văzut greșelile pe care le-am făcut la U Cluj. Nu am avut adversari puternici. Echipa pe care am pregătit-o a și intrat în primul 11. În afară de Bocșan, trebuia să fie Scutaru. Nu au luat niciun gol în jocurile amicale și bineînțeles, n-am văzut marile greșeli care s-au făcut pe faza defensivă. Asta nu mă scuză cu absolut nimic. De aceea am lucrat săptămâna aceasta, vom lucra în continuare să schimbam fața echipei și disciplina de amicale. Jucătorii care au venit mai târziu s-au pregătit foarte bine. Deja sunt la același nivel cu jucătorii cu care am început și atunci deja este concurență post pe post, iar cel mai bun jucător va intra. Vor fi schimbări în echipă, care vor fi benefice și cu care ne dorim să câștigăm acest joc. Este foarte important pentru noi. Am început cu un duș rece și trebuie să ne revenim cât mai repede”, a admis Toma.

Au studiat adversarul pe Electrica

O bună parte a celor de la Poli a fost la meciul Ripensiei cu Dunărea și a studiat echipa antrenată de Mirel Condei.

”Am fost la joc, am văzut jocul. Două reprize total opuse. Călărașiul a controlat bine repriza a doua. Acest lucru ne dă de gândit. Este o echipă bine pregătită fizic. Au fost jucători ce au fost anul trecut, plus jucătorii tineri, pe care i-au adus acum. Nu vom avea un meci ușor, dar am mare încredere în noi că ne vom schimba atitudinea și vom arăta o altă față a noastră pe teren”, a mai punctat Toma.

După prima etapă, Poli Timișoara, cu 0 puncte, ocupă locul 18 din 20, la egalitate cu alte șase echipe. Dunărea Călărași, cu 1 puncte, se sitează pe locul 10, la egalitate cu alte trei formații.

Meciul dintre Dunărea Călărași și Politehnica Timișoara e programat pentru ziua de marți, 10 august, de la ora 17:00, la Călărași.

Foto: Ștefan Martinescu / Politehnica Timișoara

Anda DELIU 06 Aug. 2021, 23:48 Liga 2
Pe aceeași temă