VIDEO | Încă zece de la Robu! Primarul Timișoarei a rupt plasa porții cu golurile sale, în seara în care s-a acordat Balonul de Aur. „Nenea Messi, bagă și zece autobuze”. Edilul, între fotbal, trotinete și alergatul pe bandă

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Dec. 2018, 19:04 Diverse

Fotbalul timișorean are sezonul acesta trei echipe în liga secundă, pe ACS Poli, ASU Politehnica și Ripensia, clasată în prima jumătate a clasamentului, dar are un primar golgheter. Nu e banc, ci realitatea pe care o observă timișorenii săptămânal pe Facebook, unde, în fiecare marți, edilul-șef Nicolae Robu (63 de ani) postează filmări cu el jucând fotbal în Sala „Constantin Jude”. De asemenea, Robu a mai postat fotografii cu el pe banda de alergat, în tricoul cu semnături al echipei pe care o favorizează, dar susține și că o soluție pentru traficul și lipsa locurilor de parcare din capitanul Banatului ar fi trotinetele.

Deși orașul este plin de terenuri de minifotbal sau baloane încălzite, care pot fi închiriate la prețuri de bun-simț, Nicolae Robu și prietenii săi joacă în fiecare luni seara, de la ora 20:00, fotbal în Sala „Constantin Jude”, cea mai mare sală polivalentă din Timișoara, proprietate a primăriei. De fiecare dată, edilul aduce un om să filmeze și marțea se laudă pe pagina sa de socializare cu golurile marcate. Așa a fost și în această săptămână, când toți au apărut îmbrăcați în echipamentul-replică al celor de la ACS Poli.

„DIN NOU AM JUCAT! DIN NOU AM DAT MULTE! ZECE, DE DATA ASTA!
Z-E-C-E!
Zece goluri! Plus câteva asisturi! Dar, din păcate, cel mai frumos gol, unul cu călcâiul, precum și o bară transversală din lovitură de cap, au fost scăpate de cameraman, a cărui indolență a mers până la a veni la filmat fără baterie!
Dacă apreciați această joacă, dați Like și / sau vizualizați filmulețul
Dacă nu o apreciați, postați ceva critic, de exemplu „Ieri după-amiaza, în Consiliul Local, abia ați învins la vot la limită PSD-ul, iar aseară v-a ars de fotbal! Bravo!”  :))
În ambele situații, dați Share”
, a postat Nicolae Robu pe contul său.

„Ești peste obositul de Benzema! :)”, „Ballon d”Or!!!”, „Stai ca o vulpe batrana numa in fata portii, stai un meci si in poarta sa vedem cate goluri incasezi”, „Frumos, un deliciu…doar cu capul parcă nu mai intră ca altădată. Ați schimbat vopseaua de păr?”, „Bunicul meu vrea să-l luați în echipă,chiar dacă are 96 ani,zice că poate da și el gol de acolo!(Luați -o drept glumă!)😊”, „Nenea Messi bagă si zece Autobuze E2 dracului, ca stam in stație de 40 de minute!”, „Meritai balonul de aur 😁” sau „Messi seamănă cu un copil de mingi pe lângă dumneavostră” sunt câteva dintre comentariile la postarea edilului.

Sală ocupată în detrimentul sportului de performanță din oraș și „legenda urbană” cu Rică Neaga

Pentru cei care nu cunosc realitățile sportului timișorean, „miuța” din fiecare luni seară a primarului poate părea inofensivă. În realitate, sala este supra-aglomerată, cu echipe de baschet, handbal, volei feminin și futsal, care fac eforturi pentru a-și împărți pozițiile de antrenament. Or, luni seara și marți, poziția de la ora 20:00 este ocupată de oameni de bine, care nu vor să joace pe terenuri private. Cu atât mai revoltător cu cât, uneori, alături de Robu au jucat oameni de fotbal precum Vali Velcea, a cărei fiică, talentată tenismenă, e colega de club la SCM Timișoara cu cei rămași fără poziție de antrenament, dar și diverși arbitri divizionari din Timiș, „păstoriți” de comisia condusă de Nicolae Grigorescu, un om renumit pentru reputația sa ireproșabilă și incoruptibilă.

Nicolae Robu joacă însă și pe terenurile Universității Politehnice când e vreme bună. O poveste din fotbalul timișorean spune că înainte de antepenultima etapă din play-out Ligii 1 din acest an, Robu l-a chemat pe Adrian Neaga într-o benzinărie de lângă stadion pentru a-i arăta o filmare cu execuțiile sale de atacant și spunându-i antrenorului de atunci al ACS Poli să le arate filmarea și elevilor săi. Neaga ar fi plecat siderat de la discuție, iar ACS Poli a retrogradat în Liga 2.

Ultima idee: trotinete pentru timișoreni

De altfel, în contextul în care locurile de parcare din zona centrală a Timișoarei au scăzut considerabil după ce multe străzi au devenit pietonale, Robu spune că timișorenii trebuie să meargă și cu bicicleta, trotineta sau seg-way-ul.

„Încurajăm folosirea bicicletelor, a trotinetelor și seg-way-urilor. Am fost impresionat de cât de folosite sunt trotinetele în Tel Aviv. Sigur că cu bicicleta și trotineta nu poți oricând să mergi. Nu poți să te duci la Operă cu trotineta. Trebuie să ai o ținută la care nu se pretează. Dar când ieșim la plimbare, poți veni cu bicicleta”, a spus primarul într-o conferință de presă susținută marți, chiar după seara de glorie cu zece goluri.

 

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Dec. 2018, 19:04 Diverse
Pe aceeași temă