Titlul a plecat la Oradea

22 Jun. 2009, 17:00 Diverse







Încă un titlu de campioană națională a fost câștigat de outsideri și a luat drumul provinciei, după cel obținut de Unirea Urziceni la seniori. Nimeni nu i-a luat pe bihoreni în calculele pentru campionat după ce au terminat sezonului regulat în seria lor pe locul 3, la două puncte în spatele lui Liberty și la opt distanță de FC Timișoara. A urmat apoi turneul semifinal de la Iași, unde elevii lui Gheorghe Silaghi s-au mobilizat exemplar și le-au învins pe FC Timișoara (scor 2-1), Gloria Bistrița (3-1) și FCM Bacău (2-1).

Ajunși în semifinale, au avut de înfruntat puternica echipă a lui Dinamo, iar după un 2-2 obținut chiar în București, bihorenii au spulberat gruparea dinamovistă cu un sec 3-0 în returul de la Oradea.


Idolul căpitanului este Dani Coman

 

Finala cu Steaua a fost aprig disputată, dar niciuna dintre echipe nu a reușit să decidă meciul în 90 de minute, scorul fiind egal, 1-1. Bihorenii au deschis scorul prin Ardelean în minutul 60 la un contraatac purtat în viteză. Steliștii au alergat disperați după egalare, pe care au reușit-o in extremis după o lovitură liberă transformată în gol de Lazăr în minutul 89.

 

S-a trecut la executarea penalty-urilor, unde bihorenii au început mai prost. Lazăr, Damian și Năstăsie au marcat pentru bucureșteni, în timp ce Miheș a fost singurul marcator pentru orădeni. Asta fiindcă Florin Pop a tras în transversală și mingea nu a vrut să intre în poartă, iar Șerban Pop a tras peste. Steaua avea 3-1 și mai avea nevoie de un gol pentru a lua titlul.

 

În acest moment, și-a intrat în rol portarul și căpitanul echipei, Dumitru Paul. Cu un calm englezesc, acesta a apărat șuturile lui Bejan, Toșca, oferindu-le lui Butuc și Găvrilaș șansa de a restabili egalitatea. Dar Paul nu s-a oprit aici și a apărat și șuturile lui Crișan și Apostol. Dacă R. Matei a ratat șansa de a aduce titlul la Oradea, nu același lucru s-a întâmplat cu Remus Andor care a marcat pentru 4-3 și a adus bucuria pe banca Bihorului.

 

Paradele goalkeeperului bihorean au fost apreciate și de oficialii federali care i-au acordat trofeul de cel mai bun portar al turneului. Paul și-a terminat junioratul în această vară și prin paradele de sâmbătă și-a depus candidatura pentru un post de titular la echipa mare, unde a avut prezențe sporadice în acest sezon de Liga a II-a. Dar pe viitor, el speră să calce pe urmele idolului său, Dani Coman, și să joace sub culorile Rapidului, echipa sa de suflet.


"Paul a făcut diferența azi, chit că la golul Stelei, eu spun că el a greșit. Dar și-a luat revanșa la penalty-uri și am câștigat

" a declarat la finalul meciului Gheorghe Silaghi, antrenorul bihorenilor

 

 

 

FIȘA STATISTICĂ‚

FC BIHOR 1-1 STEAUA (0-0), 4-3 după 11m

Au marcat: Ardelean (60) / Lazăr (89)

La 11m: Miheș, Fl. Pop, Ș. Pop, Butuc, Găvrilaș, R. Matei, R. Andor / Lazăr, Damian, Năstăsie, Bejan, Toșca, Crișan, Apostol

FC BIHOR: D. Paul – Huiduc, Ș. Pop, Miheș, F. Molnar – Fl. Pop, Novak, Teșan, Floruț – Butuc, R. Ardelean. Au mai jucat: Găvrilaș, L. Molnar, R. Matei, Olariu, R. Andor

STEAUA: Tăchescu – Fulea. Bejan, Apostol, Toșca – V. Cristea, Al. Lazăr, Pazon, Damian – Văduva, Prodea. Au mai jucat: Andrei David, Al. Crișan, Codin, Năstăsie, Gh. Zlate

 

 

 

Articol scris de Mihai Andrieș

 

22 Jun. 2009, 17:00 Diverse
Pe aceeași temă