Suporterul Politehnicii Iași a câștigat meciul vieții! Paul Tănase, după ce a fost operat cu succes: ”Medicii mi-au spus că încep o viață normală.” Mesajul emoționant transmis celor care l-au ajutat în lupta cu boala

Narcis POHOAȚĂ 10 Jan. 2023, 11:39 Diverse

În toamna anului trecut, clubul Politehnica Iași s-a implicat într-o campanie umanitară de strângere de fonduri pentru un suporter fidel bolnav de cancer. Și cu ajutorul celor din Copou, Paul Tănase (49 de ani), fost junior la clubul ieșean, a strâns în cele din urmă suma de care avea nevoie – 13.000 de euro, iar intervenția chirurgicală a fost o reușită.

Paul Tănase: ”Încep o viață nouă”

Cu câteva zile înainte de Crăciun, medicii de la Spitalul Monza din București l-au operat pe Paul Tănase și i-au îndepărtat toate tumorile hepatice. Intervenția chirurgicală, care a durat 8 ore și jumătate, a fost o reușită și i-a redat lui Paul speranța la o viață normală.

”A fost o operație pe care am așteptat-o mult timp. Și a fost o reușită. După mai bine de 8 ore, medicii mi-au dat vestea cea mare, că pot duce o viață normală. Au fost înlăturate toate metastazele de la ficat, iar ce a fost greu a trecut. De acum încolo, din punctul meu de vedere totul este în regulă. Au fost cele mai frumoase sărbători pentru mine”, spune Paul Tănase.

Mesaj emoționant pentru suporteri, dar și pentru jucătorii și stafful Politehnicii Iași: ”Mă înclin și sper ca viața să vă răsplătească pentru gestul făcut”

Paul Tănase a ținut să mulțumească prin intermediul Liga2.ro tuturor celor care l-au ajutat atât financiar, cât și moral în toată această perioadă.

”Dragi suporteri și susținători ai echipei noastre Politehnica Iași. Vreau să adresez acest mesaj de mulțumire pentru faptul că ați fost alături de mine, m-ați susținut și ajutat în lupta mea cu boala, pentru faptul că ați făcut posibil ca eu să ajung să mă operez cu succes. Am avut alături o echipă medicală care, din prima zi de internare, s-a comportat cu adevărat ca una formată din adevărați profesioniști. Medicii și cei din echipă au folosit toată capacitatea, priceperea și talentul ca eu să vă scriu aceste rânduri astăzi. Sper să am o recuperare cât mai rapidă și în primăvară să ne bucurăm din nou, împreună, la stadion, de meciurile și victoriile echipei noastre iubite”, le-a transmis Paul suporterilor.

Acesta nu i-a uitat nici pe jucătorii, antrenorii și conducătorii clubului din Copou, care i-au donat toate încasările de la meciuri și au făcut o chetă în vestiar pentru a-l susține: ”Aș vrea să adresez o serie de mulțumiri speciale unor oameni minunați, care mi-au fost alături, respectiv domnilor Cornel Șfaițer, Florin Briaur, Dan Cojocaru și tuturor celor din conducerea clubului Politehnica, jurnaliștilor ieșeni și tuturor celor care au venit să susțină echipa și implicit și pe mine in meciul meu cu boala. Vă mulțumesc, mă înclin și sper ca viața să vă răsplătească!”

Clubul din Copou a strâns aproape 4.000 de euro din vânzarea biletelor și donații ale jucătorilor și conducătorilor.

”Am trecut și peste meciul vieții”

Paul Tănase a transmis un mesaj emoționant și medicilor care l-au operat și îngrijit în toată această perioadă, apropiaților săi, dar și celor care nu l-au cunoscut, dar l-au ajutat după ce au aflat de povestea lui.

”Dragi prieteni, am trecut și peste asta… Peste meciul vieții! Și nu aș fi putut face asta fără ajutorul unor adevărați profesioniști, dar mai presus de toate oameni minunați, despre care aș vrea să vă spun. Este vorba despre Prof. Dr. Hubertus Schmitz Winnenthal la unul din cele mai bune spitale din Germania și Europa si Dr. Octavian Popescu, cu studii în centre de excelență în Germania și Franța și cu sute de mii de operații oncologice și de mare anvergură, Dr. Eftimie Florina Manuela, medic chirurg generalist, cu competență în ecografie general. Și nu în cele din urmă Dr. Anestezist Alina Voicu, pentru că anestezistul și terapia intensivă sunt specialitățile care implică cea mai mare responsabilitate. Este în joc viața bolnavului, iar ei răspund direct de ea. Trebuie să rezolve tulburările funcționale majore vitale în timpul intervenției, în care frecvent «se joacă» partida dintre viață și moarte, cazuri ce depășesc posibilitățile și mijloacele de intervenție ale altor specialități. Cu toate sarcinile foarte mari pe care le are, anestezistul reanimator în timpul intervenției rămâne, de cele mai multe ori, anonim, iar meritul este enorm și merită un respect cu totul deosebit.
Pentru tot ceea ce au făcut pentru mine în aceste zile de cumpănă aș vrea să le mulțumesc din toată inima. Eu nu pot face altceva decât să mă rog Bunului Dumnezeu ca ei să aibă parte de sănătate, de împlinire în toate și de multă putere de muncă pentru a fi în continuare alături de oamenii care au nevoie de ajutor. Ceea ce au făcut pentru mine cu siguranță nu voi uita niciodată și sper ca binele acesta să revină la ei însutit. Gata, mă întorc acasă plin de speranță și credință că totul va fi bine. Va mulțumesc și vouă, tuturor celor care m-ați susținut și m-ați încurajat în această perioadă pe care sper să o dau uitării cât mai repede cu putință.
Sunt foarte mulți oameni care merită toată prețuirea și respectul meu pentru tot ce au făcut pentru mine. Familia Rădeanu și Dana Buzilă de la Castel Breazu, colegilor de serviciu de la Biblioteca Gheorghe Asachi, tuturor prietenilor mei (și aici mi-ar trebui o pagină întreagă să-i pot enumera pe toți. Villi, Mădălina, Adina, Romi, Lucian, Bogdan, Mihaela și mulți, mulți alții). Celor din familie care m-au susținut și ajutat din prima zi de boală, tuturor celor care nu m-au cunoscut personal dar au citit povestea mea și m-au ajutat. Și nu în ultimul rând prietenilor mei (din umbră) Magda și Mihail de la București, fără de care mi-ar fi fost mult, mult mai greu ca astăzi să fiu bine”, a scris Paul Tănase pe pagina sa socială.

Narcis POHOAȚĂ 10 Jan. 2023, 11:39 Diverse
Pe aceeași temă