Suporterii Politehnicii au mărșăluit la Timișoara pentru al 12-lea an consecutiv în cinstea eroilor Revoluție din decembrie 1989! „Cine uită e complice”

Marius ANGHEL 17 Dec. 2017, 14:50 Diverse

Câteva sute de persoane au ținut să participe, sâmbătă seară, pe 16 decembrie, la tradiționalul marș organizat de suporterii Politehnicii Timișoara în cinstea eroilor Revoluției din decembrie 1989, scrie Druckeria. A fost a 12-a ediție a acestui marș organizat de suporterii alb-violeți.

Traseul a fost cel cunoscut din anii trecuți, cu punctul de plecare în Piața Maria – locul unde și în urmă cu 28 de ani s-a declanșat scânteia revoltei, iar destinația finală a fost Cimitirul Eroilor.

Ca în fiecare an, mulțimea a făcut tradiționalele opriri pe treptele Catedralei Mitropolitane și la Asociația „Memorialul Revoluției”, de pe strada Oituz. „Eroii nu mor niciodată”, „Mai bine golan decât activist, mai bine mort decât comunist” sau „Respect ”89″ au fost doar câteva dintre mesajele afișate de manifestanți.

„Cine uită e complice. Se păstrează încă spiritul Revoluției, deși încetul cu încetul se risipește. Sunt însă foarte mulți tineri care participă la marș, iar acest lucru ne bucură. Unii dintre ei nici nu erau născuți atunci, dar au aflat despre ceea ce s-a întâmplat la Revoluție din poveștile părinților, ale bunicilor și conștientizează cât de important e să fie prezenți”, a declarat președintele Asociației Suporterilor Timișoreni Druckeria, Sebastian Novovic.

Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 17 Dec. 2017, 14:50 Diverse
Pe aceeași temă