Stadionul „Dunărea” revine în circuitul sportiv

Marius ANGHEL 11 Sep. 2013, 16:05 Diverse
Stadionul „Dunărea

Stadionul „Dunărea” va redeveni utilizabil peste aproximativ două luni, la mai bine de jumătate de an din momentul în care fusese abandonat în ceea ce privește competițiile sportive, atunci când echipa de fotbal FCM Dunărea s-a mutat la baza „Zoltan David” (fosta Ancora) pentru meciurile oficiale din Liga a II-a.

În această perioadă se lucrează intens la rezolvarea problemei care a determinat echipa de ligă secundă să părăsească acest stadion: terenul impracticabil. Se va reface gazonul de către aceeași firmă care a făcut terenurile de la „Oțelul” și „Zoltan David”, dar lucrările deocamdată sunt de altă amploare, una ce înseamnă costuri mai reduse. Pentru că se estimează că anul viitor aici va începe construcția unui nou stadion, lucrările la drenaj și schimbarea completă a gazonului au fost amânate pentru acel moment.

Auraș Brașoveanu, președinte al FCM Dunărea, a declarat că actuala arenă ar urma să dispară complet după luna mai a anului viitor. „Din ce s-a discutat în ultima vreme, nu va fi vorba de o modernizare amplă. Pur și simplu acest stadion va dispărea, va fi demolat și în loc va fi construit unul nou, modern”, a declarat Brașoveanu, semn că s-a renunțat la proiectul „noului stadion” undeva între Galați și Brăila.

Până acum, a fost finalizată montarea instalației automate de udat gazonul, identică cu cea de pe „Oțelul”, cu programator și aspersoare ce ies din teren în momentul utilizării. Această instalație poate fi ușor folosită și ulterior, când se va ajunge la lucrări mult mai ample, conform lui Ilie Hagioglu, președintele Comitetului Director de la FCM Dunărea, care estimează că se va putea juca din nou pe acest stadion în cel mult două luni. „Urmează să se facă lucrări de aerisire a stratului de pământ, de fertilizare și apoi se va trece la însămânțare. Sperăm ca pe 15 noiembrie să putem juca pe el. Era nevoie, pentru că a crescut numărul de echipe ce joacă pe Ancora, vine și vremea rece și nu ar fi rezistat terenul de acolo”, a spus Ilie Hagioglu.

Din cauza stării precare a terenului de joc, în ultima vreme aici s-au mai disputat doar meciuri de juniori, fotbaliștii de la Dunărea s-au antrenat preponderent pe sintetic, iar din luna martie au jucat partidele de campionat la baza „Zoltan David”.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Marius ANGHEL 11 Sep. 2013, 16:05 Diverse
Pe aceeași temă