„Sintetic” cu scandal la Reșița! Cum a ajuns subiect de dispută terenul achiziționat de Cristi Chivu

Marius ANGHEL 21 Nov. 2013, 11:35 Diverse

Fotbalistul lui Inter Milano a achiziționat o suprafață sintetică de la Dinamo pentru clubul din Valea Domanului, dar până la urmă aceasta nu a mai fost montată. Între timp, autoritățile locale din Reșița s-au declarat nemulțumite de calitatea donației lui Cristian Chivu și au comandat un teren nou, unul care de altfel a și fost instalat în această lună pe fosta „zgură” de la arena „Mircea Chivu”. Fostul președinte al lui AFCM Reșița, Cristian Bobar, susține că terenul adus inițial e bun și e garantat pentru cinci ani de o firmă specializată.

Bobar, acum director sportiv la Dinamo, a insistat pe lângă fotbalist ca să facă această achiziție într-o perioadă în care investițiile la clubul reșițean erau mici, AFCM Reșița jucând în C. „El a făcut achiziția din respect pentru copiii din Reșița. Cristi Chivu a văzut terenul înainte iar specialiștii au spus că mai poate fi folosit 4-5 ani fără probleme. Dacă între timp s-au făcut rost de sute de mii de euro pentru teren, asta e altă problemă. El nu a plătit direct clubului, a plătit firmei Timsport”, a declarat Cristian Bobar pentru Sport9.ro.

Conform expressdebanat.ro iarba sintetică inițială nu i-a satisfăcut pe actualii conducători ai Metalului Reșița. Carol Gurgu, reprezentantul autorităților în club, fiind primul care s-a exprimat în acest sens. Astfel, s-a ajuns la concluzia că un teren nou ar fi mai potrivit, lucru care s-a și întâmplat. Bobar mai acuză însă că și unele lucrări de la arenă ar fi fost refăcute deși acest lucru nu mai era necesar. „Lucrările premergătoare pentru teren erau făcute din vară, nisipul, alte detalii. Mai trebuia montată suprafața care a sosit în vară. Pentru ca să aflu acum că au fost refăcute de parcă nu erau bune”, a mai spus conducătorul „câinilor”.

Din păcate însă investiția cotată la peste 30 de mii de euro realizată de Chivu a fost scoasă în derizoriu. Terenul adus încă din vară a rămas în curtea stadionului și s-au făcut alte planuri în privința lui. Variante decente ar fi montarea sa lângă arena lui Gloria Reșița sau fragmentarea lui pentru a fi dat în folosință la școli. Altfel, există posibilitatea ca fapta bună să nu rămână nepedepsită și terenul să fie pur și simplu neutilizat ori distrus. „Foarte bine, atunci să-l dea la copii în școli”, a concluzionat Bobar.

„Chivu e dezamăgit”

Pe un site tabloid a apărut chiar și o declarație dură a lui Cristi Chivu referitor la acest caz. „Practic, și-au bătut joc de banii mei. Atunci când le-am dat banii, ei au spus că e mană cerească pentru ei. Acum fac nazuri și spun că au și ei 30.000 de euro ca să își cumpere gazon. Normal că sunt supărat și mă simt înșelat”, ar fi spus Chivu pentru exclusivtm.ro.

Cristian Bobar precizează că fundașul nu ar fi dat aceste declarații, de altfel e cunoscută reticența jucătorului de a discuta cu presa din țară. În schimb conducătorul spune că jucătorului, într-adevăr, nu i-au picat bine cele întâmplate cu investiția făcută: „Normal, Cristi e dezamăgit, dar el nu a făcut acele declarații”.

Pe lângă noul teren sintetic, autoritățile locale de pe Bârzava au în vedere și alte modernizări la arenă. Montarea de scaune noi, o tabelă electronică modernă și chiar planuri pentru o instalație de nocturnă.

Sursa: Sport 9
Foto: diviziasport.ro

Marius ANGHEL 21 Nov. 2013, 11:35 Diverse
Pe aceeași temă