Sârbii de la OFK Belgrad, încântați că vor fi adversarul Stelei la meciul de inaugurare a noului stadion din Ghencea. Reacția președintelui Sasa Stevanovic

Cornel POPESCU 24 Jun. 2021, 15:50 Diverse
Sârbii de la OFK Belgrad, încântați că vor fi adversarul Stelei la meciul de inaugurare a noului stadion din Ghencea. Reacția președintelui Sasa Stevanovic

Noul stadion Steaua va fi inaugurat cu un meci amical între Steaua și OFK Belgrad. Partida va avea loc la data de 7 iulie 2021, tot atunci urmând ca clubul să celebreze și aniversarea a 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

Echipa sârbă care acum activează în liga a treia a fost propusă ca adversar pentru inaugurarea noii arene în special de suporterii Stelei. Președintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, colonelul Răzvan Bichir, a spus că a fost aleasă OFK Belgrad și pentru că se dorește ”un arc peste timp”, deoarece împotriva aceluiași adversar a fost inaugurată și vechea arenă din Ghencea, la data de 9 aprilie 1974.

Sârbii de la OFK Belgrad vor fi adversarul Stelei pentru inaugurarea noului stadion din Ghencea

Actualul președinte al OFK Belgrad, Sasa Stevanovic, a reacționat în presa sârbă referitor la faptul că echipa sa este dorită ca adversar în România pentru inaugurarea noului stadion Steaua.

”Nu a fost o surpriză pentru noi. Negocierile se desfăşoară de câteva luni. Am aşteptat ca situaţia lor să se cristalizeze. Au jucat un baraj pentru a intra în Liga a 2-a a României, au reuşit şi îi felicităm din suflet. Acum trebuie să definitivăm ce urmează să facem.
Va fi un meci amical şi suntem bucuroşi să facem parte din acea petrecere. Plecăm pe 5 iulie şi ne întoarcem trei zile mai târziu. Planul este să ne întoarcem prin Ungaria, unde am vrea să mai jucăm un amical. Căutăm un adversar”a declarat Sasa Stevanovic, citat de alo.rs.

Sasa Stevanovic, președintele OFK Belgrad: ”Destinele celor două cluburi sunt similare!”

Stevanovic a mai spus și faptul că situația celor două cluburi este una asemănătoare în acest moment, sub pretențiile pe care le au.

”Suntem onoraţi de invitaţia fostei câştigătoarea a Cupei Campionilor Europeni pentru echipa noastră să fie oaspete la deschiderea magnificiului stadion, unde Steaua sperăm că va înregistra rezultate extraordinare. Cumva, destinele celor două cluburi sunt similare. Steaua se află în prezent sub rangul lor, la fel ca OFK Belgrad şi care nu este conform cu istoria clubului.

Discutăm cu echipa românească ultimele detalii despre organizarea vizitei noastre şi abia aşteptăm să ne vedem vechii noştri prieteni sportivi. Le trimitem multe salutări de la Belgrad”, a mai spus Sasa Stevanovic.

Steaua va juca în Liga 2 pe noul stadion

Steaua a mai anunțat că biletele pentru evenimentul de inaugurare se vor pune în vânzare în zilele următoare, data de la care se va începe urmând să fie anunțată de către club. Numărul de bilete care vor fi puse în vânzare va varia în funcție de faza pandemică în care se află țara la momentul inaugurării, dar și în funcție de procedurile legale. Vor fi puse la vânzare și bilete virtuale.

Totodată, după meciul cu OFK Belgrad se vor pune în vânzare și abonamentele pentru sezon 2021/2022 de Liga 2. Campionatul Ligii 2 e programat să înceapă la data de 31 iulie, iar Steaua își va disputa meciurile de acasă pe noul stadion. ”Meciurile din Liga a 2-a ale echipei se vor desfășura pe acest stadion”, a spus președintele Răzvan Bichir.

Cornel POPESCU 24 Jun. 2021, 15:50 Diverse
Pe aceeași temă