”Cavalerii fluierului”, bătuți și în Liga 5 Bihor! Unul a primit un cap în figură, iar clubul a semnat un comunicat penibil: ”În lipsa filmărilor, ne e greu să demonstrăm”. Decizia AJF-ului

Andrei PASCU 27 Mar. 2023, 16:56 Diverse
”Cavalerii fluierului”, bătuți și în Liga 5 Bihor! Unul a primit un cap în figură, iar clubul a semnat un comunicat penibil: ”În lipsa filmărilor, ne e greu să demonstrăm”. Decizia AJF-ului

Tot mai multe cazuri în care cei care conduc partidele sunt bătuți de jucători. După ce în Liga 5 Brăila au fost date sancțiuni dure, același lucru s-a întâmplat și în Liga 5 Bihor, în urma a două confruntări, jucătorii lovind componenți ai brigăzilor de arbitraj.

Jucătorii au lovit ”cavalerii fluierului” în Liga 5 Bihor!

Este vorba de partidele ACS Voinţa Ciumeghiu – AS Zorile Bunteşti și ACS Viitorul Gepiu – ACS Vida Pomezeu, ambele din Seria Sud. Referitor la primul meci, Petru Precup, de la ACS Voinţa Ciumeghiu, a fost suspendat de către Asociația Județeană de Fotbal Bihor pentru 16 jocuri şi a primit o amendă de 1.000 lei. Conform Bihor Online, sancțiunea a venit ca urmare a faptului că l-a lovit pe arbitrul Andrei Bulzan.

Confruntarea în cauză a fost oprită în minutul 44, la scorul de 1-0 pentru AS Zorile Bunteşti, dar deocamdată nu s-a decis și cum va fi dictată decizia în privința meciului, dacă va fi un rezultat stabilit la ”masa verde” sau nu, deși în cazuri de acest fel se hotărăște câștigătoarea chiar la comisii.

Un jucător de la ACS Viitorul Gepiu, cap în figură arbitrului

Meciul Viitorul Gepiu – ACS Vida Pomezeu a fost oprit în minutul 90+2, la scorul de 2-2, iar în acest caz s-a lăsat cu aceeași sancțiune pentru Traian Gabriel Oltean, de la ACS Viitorul Gepiu, tot o suspendare de 16 meciuri şi o amendă de 1.000 lei. Conform sursei amintite, jucătorul i-a aplicat un cap în figură arbitrului Marian Pop.

Cluburile celor care au lovit au emis un comunicat penibil, comun, chiar dacă ne referim la unele de nivel amator. Au încercat să ”scuze” ieșirile prin explicații care nu își au rostul, iar una dintre ele e chiar amuzantă. Echipele pun la îndoială loviturile aplicate arbitrilor, că nu ar fi existat, pe principiul că, atenție, nu există filmări în acest sens!

Președinții cluburilor jucătorilor agresori, comunicat comun penibil: ”În lipsa unor filmări, ne este greu să demonstrăm” 

Darius Rad, preşedinte ACS Voinţa Ciumeghiu, și Sorin Bucea, preşedinte ACS Viitorul Gepiu, au semnat un comunicat comun prin care atrag atenția asupra faptului că jucătorii au reacționat nervos din cauza unor decizii controversate luate de brigăzile de arbitraj.

Un aspect des întâlnit în fotbalul amator, dar care nu scuză violența.

La meciurile menţionate în articol, ACS Viitorul Gepiu-ACS Vida Pomezeu şi ACS Voinţa Ciumeghiu-AS Zorile Bunteşti, au avut loc două incidente reprobabile, cauzate de frustrarea unor jucători. Ambii jucători au avut o ieşire nervoasă în urma unei decizii de arbitraj, vârsându-şi frustrarea asupra arbitrului de centru. În lipsa unor filmări, ne este greu să demonstrăm că loviturile reclamate de arbitrii au fost doar bruscări, care trebuiau încadrate în altă categorie de gravitate. Gestul jucătorilor sunt impardonabile, nu au ce căuta pe un teren de fotbal. Trebuie, însă, ţinut cont şi de faptul că înainte de apariţia unor asemenea comportamente există, mai mereu, decizii de arbitraj controversate, de multe ori greşite, care amplifică starea de tensiune de pe teren. Am putea da exemple, în care o abatere similară a fost tratată altfel de brigada de arbitrii, ori de comisiile AJF au luat decizii mai blânde (pe baza unor informaţii parţiale menţionate în rapoarte), dar nu dorim să creem polemică între echipe. Trebuie să înţelegem faptul că nu suntem perfecţi niciuna din părţile implicate în acest fenomen şi este necesar ca fiecare dintre noi să-şi vadă propriile limite, să recunoască greşelile şi să facă toate demersurile pentru a-şi îmbunătăţii activitatea”.

– Dorim să precizăm că la niciunul dintre cele două jocuri nu au existat vreun moment în care integritatea fizică a arbitrilor să fie pusă în pericol, pentru ca aceştia să întrerupă jocul pentru acest motiv.
– Cluburile noastre susţin Fair Play-ul şi respectul între echipe, jucători, spectatori. Pe viitor, ne angajăm să luăm măsuri pentru evitarea unor asemenea incidente, prin filmarea jocurilor, astfel să contribuim la transparentizarea şi creşterea calitativă a fotbalului bihorean”.
Cu respect,
Darius Rad, preşedinte ACS Voinţa Ciumeghiu
Sorin Bucea, preşedinte ACS Viitorul Gepiu”, este comunicatul comun semnat de cei doi conducători, conform Bihor Online.

AS Zorile Bunteşti, lider în Seria Sud a Ligii 5 Bihor 

Pe locul 1 în Seria Sud a Ligii 5 Bihor se află AS Zorile Bunteşti, cu 30 de puncte după 11 meciuri, cu 10 victorii și o înfrângere. Pe locul 2 se află CSO Ştei, cu 25 de puncte, iar pe 3 se află ACS Biharea Marmogranit Vașcău, cu 22 de puncte.

ACS Voinţa Ciumeghiu e pe locul 8 din 10 echipe, cu 13 puncte, Viitorul Gepiu se clasează pe 9, cu 9 puncte, iar ACS Vida Pomezeu este pe poziția a 6-a, cu 15 puncte.

Foto: A.S. Zorile Buntești

 

Andrei PASCU 27 Mar. 2023, 16:56 Diverse
Pe aceeași temă