Retras subit de la ”U” Cluj, Laszlo Sepsi e hotărât să revină din nou pe teren: ”Mai pot să demonstrez şi să joc la un nivel destul de bun.” Cu ce se ocupă acum fostul internațional

05 Apr. 2020, 14:02 Diverse

Ajuns la 32 de ani, fostul fundaș al naționalei Laszlo Sepsi a fost nevoit să își întrerupă cariera de fotbalist din cauza unei tragedii în familie. Acum, jucătorul care ultima dată a evoluat la ”U” Cluj, în sezonul trecut, și care la 21 de ani semna cu Benfica e sigur că mai are ceva de dovedit și așteaptă oferte pentru a reveni pe teren.

După ultima aventură în străinătate, din Germania, unde a jucat pentru Nurnberg, Laszlo Sepsi a revenit în România, în Liga 2, la ”U” Cluj, unde a vrut să dea o mână de ajutor pentru ca echipa să promoveze în Liga 1. Fundașul stânga a fost însă nevoit să pună stop carierei de jucător din cauza decesului tatălui său. Ultimul meci l-a jucat pe 16 aprilie 2019, cu un an în urmă, în ”U” Cluj – Ripensia, scor 2-3.

Laszlo Sepsi: ”Am avut un eveniment neplăcut în familie şi am fost nevoit să renunt pentru o perioadă la carieră”

Cu toate acestea, Sepsi ar vrea să mai joace și chiar a fost în discuții cu cei de la FC Voluntari în această iarnă.

”Nu pot să zic că am luat o decizie, deocamdată (n.r. – referitor la cariera sa de fotbalist). Anul trecut, în vară, a trebuit să renunţ pentru o perioadă la carieră. Am avut nişte probleme în familie, un eveniment neplăcut în familie şi am fost nevoit să renunt pentru o perioadă. M-am gândit ca în iarnă să mă axez să găsesc o echipă, dar n-a fost să fie. Am avut cu câteva echipe discuţii, printre care şi cu Voluntari. A fost o discuţie scurtă, am vorbit cu domnul Andone şi cu domnul Teja, dar nimic concret. A fost o discuţie şi acolo s-a oprit totul”, a declarat Sepsi la Telekom Sport.

Laszlo Sepsi revenise la ”U” Cluj în vara anului 2018, după ce echipa promovase în Liga 2. A evoluat pentru ”studenți” în 24 de meciuri, pentru ca apoi să dispară subit din cadrul echipei.

Robert Moldoveanu și Laszlo Sepsi în meciul de fotbal dintre Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj, din cadrul Lig2, disputat pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Odată cu revenirea în România s-a implicat și în domeniul imobiliar

Fostul fundaș al naționalei s-a „izolat” pe șantier la Târgu Mureș, unde lucrează pentru a finaliza un proiect preluat de la tatăl său.

”M-am implicat în domeniul imobiliar în anul 2018, chiar dacă înainte am mai avut câteva investiţii în acest domeniu. În momentul în care m-am întors din Germania, am terminat contractul la Nurnberg şi am decis să mă întorc în România pentru a-mi continua cariera fotbalistică la ”U” Cluj, atunci am început un proiect mai mare de investiţii în Târgu Mureş, unde am dezvoltat împreună cu partenerul meu un cartier destul de mare de locuinţe. Nu ştiu ce să zic cu această perioadă de criză cauzată de coronavirus. Nu ştiu dacă putem vorbi momentan despre o criză financiară, cu siguranţă o să fie probleme. Atatea activităţi s-au oprit, dar, deocamdată, în domeniul nostru nu putem vorbi despre o criză, nici nu suntem specialişti să spunem exact. Deocamdată, activitatea noastră continuă, bineînţeles cu măsurile de rigoare, am luat măsuri pentru a proteja angajaţii. Nu putem opri deocamdată lucrurile. Dezvoltarea cartierului merge mai departe”, a mai spus fostul jucător al echipelor Rennes (Franța), Benfica Lisabona (Portugalia), Racing Santander (Spania) sau FC Nurnberg (Germania).


Laszlo Sepsi pe șantierul afacerii sale

”E trist că nu se mai joacă, că s-au oprit toate activităţile sportive, dar important e să rămânem sănătoşi”

Fostul internațional român a vorbit și despre actuala situație din fotbalul românesc, în care competițiile au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus.

”Sunt foarte multe probleme, mai ales la Liga a 2-a, unde foarte multe echipe trăiesc de pe o zi pe alta, cu fotbalişti care câştigă foarte puţin, nu au condiţii de antrenament, de meciuri, stadioane, chiar dacă în ultima perioadă s-a investit foarte mult în infrastructură. Deocamdată sunt multe echipe care duc lipsă de aceste lucruri. E trist că nu se mai joacă, că s-au oprit toate activităţile sportive, dar important e să rămânem sănătoşi şi să sperăm că va trece această perioadă cât mai repede şi se vor relua meciurile pentru că mi-e dor de fotbal şi poate o să profit de această întrerupere a campionatului şi voi primi o ofertă ca să continui pe plan sportiv pentru că mai pot să demonstrez şi să joc la un nivel destul de bun”, a mai spus Sepsi la TelekomSport.

În România, Laszlo Sepsi a evoluat pentru Gaz Metan Mediaș, Gloria Bistrița, Politehnica Timișoara, FCM Târgu Mureș, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș și Universitatea Cluj. Acesta are și patru meciuri pentru naționala României.

Foto: Mediafax Foto, TelekomSpot și Sport Pictures

05 Apr. 2020, 14:02 Diverse
Pe aceeași temă