Record negativ greu de egalat! Cinci suporteri brăileni au protestat pentru salvarea echipei de fotbal

Marius ANGHEL 16 Jan. 2014, 16:35 Diverse
Record negativ greu de egalat!** Cinci suporteri brăileni au protestat pentru salvarea echipei de fotbal

Între Galați și Brăila există rivalități la mai toate domeniile, iar fotbalul nu e ocolit de ostilitatea dintre reprezentanții celor două orașe. Fanii Oțelului și cei ai CF Brăila sunt rivali, doar că cei din a doua parte nu prea mai există. Ultimul meci dintre cele două formații s-a încheiat cu victoria gălățenilor, scor 3-0, în optimile Cupei României, în toamna anului 2012.

CF Brăila trece acum prin momente grele, având grave probleme financiare, conform jucătorilor. Fanii brăileni s-au mobilizat și au pregătit, zilele trecute, un protest de salvare a clubului favorit. Toate bune și frumoase până aici, doar că la respectivul protest s-au prezentat doar cinci suporteri brăileni, conform actualbr.ro.

Prin comparație, cea mai slabă prezență la un miting organizat de fanii gălățeni a fost de 150 de persoane. În schimb, gălățenii se pot lăuda că au organizat un protest de amploare, în februarie 2009, când peste 1500 de oameni au participat la mitingul de salvare a sportului gălățean.

„Mâncare de acasă, în caserole”

Deși ieri veștile dinspre clubul din Brăila păreau promițătoare pentru jucători, totul a rămas momentan la stadiul de promisiuni. Unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei din orașul vecin este chiar gălățeanul Sorin Frunză, fost jucător la Oțelul, Rapid, Unirea Urziceni sau FC Vaslui. Gălățeanul s-a plâns, într-o declarație acordată pentru „Viața liberă”, de faptul că fotbaliștii de la clubul brăilean nu și-au mai primit banii de foarte mult timp, iar perspectivele sunt sumbre.

„În proporție de 90 la sută, din ce știu, se desființează CF Brăila. Noi, jucătorii, am tras un semnal de alarmă în vară, dar a rămas fără ecou. Ne-am depus memorii, iar dacă nu se va rezolva cu datoriile, s-a terminat cu fotbalul în Brăila. Au venit niște oameni bine intenționați la conducerea clubului, dar cu niște condiții pe care noi jucătorii n-avem cum să le acceptăm. Nu putem renunța la banii care ni se cuvin. Unii jucători n-au avut deloc bani de sărbători, n-aveau nici de pâine, darămite de cozonac sau altceva. Dacă se desființează, o luăm spre alte zări. Am avut și momente bune aici, dar nu se mai poate așa, să venim cu mâncare de acasă în caserole la antrenament”, a spus Frunză, care în cazul desființării clubului se va retrage din fotbal și va avea grijă de afacerea sa din Brăila cu produse de panificație.

CF Brăila ocupă locul zece în seria I din Liga a II-a, cu 14 puncte. Din aceeași serie face parte și FCM Dunărea, care e pe 12 (ultimul loc), cu doar trei puncte.

Sursa: Viața liberă
Foto: Actual din Brăila

Marius ANGHEL 16 Jan. 2014, 16:35 Diverse
Pe aceeași temă