Proiectul noii Polivalente din Timișoara a „ras” vechea sală de conferințe și sala de fitness de la Stadionul „Dan Păltinișanu”. „Terenul urmează să fie pus la dispoziția CNI”

Marius ANGHEL 08 Nov. 2018, 18:13 Diverse
  • În urmă cu două săptămâni, vechea sala de conferințe de presă, cortul unde se luau declarații și sala de fitness de la Stadionul „Dan Păltinișanu” au fost demontate, deși erau perfect utilizabile. Construcțiile aparțin Consiliului Județean Timiș, care a trebuie să le demonteze, deoarece așa a cerut proprietarul terenului, Primăria Municipiului Timișoara.
  • Motivul este că autoritățile vor să includă și toată parcarea de la stadion în terenul pus la dispoziția Companiei Național de Investiții pentru o Sală Polivalentă de 16.000 de locuri.
  • Silviu Bălace, care vrea să ridice o arenă de fotbal mai mică în zonă, e direct afectat.

 

Sala de conferințe și cea de fitness erau construite din tâmplărie PVC, iar alături de cortul pentru zona mixtă, se aflau în mare parte în parcarea stadionului din 2009. La vremea respectivă, Poli cea a lui Marian Iancu a jucat în cupele europene și a fost nevoie de îmbunătățiri față de ce oferea „Dan Păltinișanu”. Așadar, vorbeam de o sală de conferință la rigorile UEFA. Până acum două săptămâni, când totul a fost demontat, bucată cu bucată, iar aparatele din sala de fitness au fost depozitate în magazia stadionului.

Autoritățile au confirmat că terenul va fi inclus în documentația pentru o sală nouă

Consiliul Județean Timiș și-a demontrat construcțiile de pe terenul primăriei, care vrea să includă terenul în documentația pentru proiectul unei Săli Polivalente de 16.000 de locuri. „Acel teren este al primăriei și am cerut eliberarea sa, deoarece nu mai există activitate permanentă la stadion. Terenul urmează să fie pus la dispoziția CNI”, a declarat Florin Răvășilă, de la Direcția de Patrimoniu Est din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara.

Stadionul pe care dorește să-l ridice Silviu Bălace, blocat de primărie

Și mai interesant este că în docomentația trimisă la CNI pentru finanțarea unei noi săli polivalente este inclus și terenul fostei fabrici Electrometal.

Acesta este luat în concesiune de fostul fotbalist Silviu Bălace și asociatul său, Goran Corojor. Cei doi au școala de fotbal Galaxy Timișoara și au vrut să ridice pe acel teren un stadion omologabil inclusiv la nivel de Liga a 3-a, cu o bază sportivă care să includă și un restaurant. Primăria însă i-a dat în judecată! „Pentru acel teren există o serie de litigii. Se lucrează la proiect, inclusiv cei de la Direcția Edilitară lucrează la un proiect de drumuri”, a precizat Florin Răvășilă.

Conferințele se țin într-o sală, aflată lângă vestiarul oaspeților

Până vara aceasta, la stadion „locuiau” permanent cei de la ACS Poli. În vară, Consiliul Județean Timiș le-a spus că nu mai pot utiliza vestiarele în afară meciurilor decât dacă acceptă să plătească alți bani pe lângă chiria pentru evenimente în sine. A ieșit un scandal mare, yalele s-au schimbat la stadion, iar antrenorul de atunci, Ionel Ganea, l-a acuzat pe președintele CJT, Călin Dobra, că face acest lucru, deoarece are o relație naș-fin cu Cosmin Petruescu, antrenorul concitadinei ASU Politehnica. Până la urmă, ACS Poli a părăsit de tot fostul ei stadion pentru arena Electrica.

Pe „Dan Păltinișanu” joacă însă meci de meci ASU Politenica și Ripensia Timișoara. De asemenea, echipa de rugby Timișoara Saracens își joacă acolo toate partidele de cupe europene. „Noua” sală de conferințe este o încăpere perete în perete cu vestiarul oaspeților, fostul birou de ticketing al celor de la ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 08 Nov. 2018, 18:13 Diverse
Pe aceeași temă