La Timișoara s-ar putea ridica un stadion nou-nouț, însă autoritățile locale se opun. Silviu Bălace: „Am început să deranjăm. Acum vin șicanele”

Marius ANGHEL 23 Oct. 2018, 16:11 Diverse

Din toamna anului 2017, Școala privată de fotbal Galaxy Timișoara, în care este implicat și fostul fotbalist Silviu Bălace, a început un proiect de stadion nou, construit pe fostul teren de rugby din spatele arenei „Dan Păltinișanu”. Planul era unul omologabil la cerințele pentru Liga a 3-a. Concret, s-a făcut un contract de concesiune a unei baze sportive private, situată pe un teren al primăriei, iar de atunci a plouat cu amenzi, iar autoritățile locale din Timișoara refuză eliberarea unui certificat de urbanism.

Clubul Galaxy are 200 de copii în prezent, cu echipe de copii până la nivel de juniori C, înscriși în competițiile FRF, plus o echipă înscrisă în Liga a 6-a. Fondatorii sunt fostul fotbalist Silviu Bălace și asociatul său Goran Corojor, care doresc să promoveze în cinci ani cu echipa din Liga a 6-a până în Liga a 3-a și, în acest sens, doreau să construiască un stadion propriu. Au făcut un contract cu cei care dețineau fabrica Electrometal și vechiul teren de rugby din spatele Stadionului Dan Păltinișanu”, iar toamna trecută au început să demoleze vechile tribune, aflate într-un stadiu avansat de degradare. Totul s-a oprit după ce primăria a refuzat să le dea celor de la Galaxy o autorizație de construcție

„Nu vrem bani de la nimeni, vrem doar să putem investim banii noștri”

De asemenea, după ce au dărâmat tribunele și o pistă de beton pe care se țineau cursuri de pilotaj de motociclete, cei de la Galaxy au luat și trei amenzi. Asociatul lui Silviu Bălace nu înțelege de ce autoritățile nu vor să dea „unde verde” pentru o investiție privată.

„Vrem să facem o bază sportivă pentru un turneu puternic (n.r. – de juniori). Timișoara nu are niciun turneu mare. Are Brașovul, are Hațegul. Sperăm ca într-un an de zile să terminăm cu baza pe care o avem în chirie, vrem să facem două terenuri sintetice, un teren mare de iarbă, unul mic de iarbă, opt vestiare sub tribunele care lumea spune că sunt în paragină, un loc de joacă pentru copii și un restaurant. Sperăm ca într-un an să primim autorizațiile. Nu vrem bani de la nimeni, vrem doar să putem investi banii noștri”, spune Goran Corojor.

Primăria susține că are nevoie de teren pentru viitoarea sala polivalentă

De peste an un de zile, primăria din Timișoara se ceartă cu cei de la Consilul Județean pentru o viitoare sală polivalentă. Autoritățile județene vor să se facă pe teren lor, în comuna Giroc, dar primăria o vrea lângă stadionul „Dan Păltinișanu”.

În acest sens, celor de la Galaxy li s-a spus că au nevoie și de terenul lor, unul al primăriei, dar pe care se afla o bază sportivă ale cărei mijloace fixe erau proprietatea fabricii Electrometal. Bălace consideră totul o simpli șicană. „Se pare că chiar am început să deranjăm și pe plan sportiv, și cu dezvoltarea acestui proiect. Mulți nu ne-au crezut și nu ne-au luat în seamă, iar acum au început șicanele. Până nu am închiriat noi nu înțeleg de ce nu s-a făcut nimic pe acel teren”, a punctat Bălace.

Fostul fotbalist și asociatul său spun că dacă ar primi autorizația, stadionul ar fi gata într-un an.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 23 Oct. 2018, 16:11 Diverse
Pe aceeași temă