Peste 4 milioane de euro în plus pentru finalizarea stadionului din Arad. Primarul interimar a solicitat un audit intern „pentru a afla dacă achizițiile sau prețurile sunt cumva dublate”

Marius ANGHEL 29 Nov. 2019, 14:40 Diverse

Consilierii locali arădeni au votat, vineri dimineață, un proiect de hotărâre ce prevede refacerea documentației pentru noul stadion „Francisc Neuman” și, implicit, alocarea a încă a 4,4 milioane de euro, aproximativ 21 de milioane de lei, pentru finalizarea acestuia, anunță Sport Arad. Valoarea totală a investiției va ajunge la 53.060.551 lei, cu tot cu TVA.

Primarul interimar al Aradului, Călin Bibarț, a spus în ședința Consiliului Local că a inițiat în cadrul Departamentului de Patrimoniu un audit intern pentru a vedea dacă achizițiile sau prețurile sunt cumva dublate, așa cum a întrebat Sergiu Vlad, deputat USR. Bibarț are și o explicație pentru această alocare la buget.

„Nu sunt un expert în construit stadioane și tocmai din acest motiv am solicitat un audit intern, pentru a afla dacă achizițiile sau prețurile sunt cumva dublate. Altfel, suma la care se va finaliza stadionul e normală, prețul pe scaun e asemăntător, poate chiar mai mic, decât arenele construite recent în România sau chiar și peste graniță. Pur și simplu indicatorii tehnico-econimici de acum câțiva ani, când s-a pornit la drum cu proiectul inițial, trebuiau aduși la zi. Realitatea e că, de atunci, inflația a crescut, salariile și ele, prețul la materiale de construcție, combustibil sunt și ele mai mari. Până la urmă, important este că prin votul lor de astăzi consilierii locali și-au dat acordul pentru urcarea pe SICAP a ultimelor caiete de sarcini, în care sunt prevăzute lucrările ce mai trebuiesc făcute pentru finalizarea stadionului. Sperăm ca până la finalul anului să avem un câștigător, apoi ar fi bine să nu avem contestații, în așa fel încât firmele ce vin cu cea mai bună ofertă să se apuce de treabă cât mai repede. Acum am mai spus-o și am promis, stadionul va fi finalizat în anul 2020″, a spus edilul interimar Călin Bibarț.

„Unanimitate pentru Stadionul UTA
Unanimitate de voturi pentru singurul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal din data de 29 noiembrie 2019. Proiectul prevede aprobarea studiului de fezabilitate privind aprobarea refacerii documentației tehnico-economice și reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiție „Mărirea capacității peluzelor Stadionului UTA”. Luarea acestei decizii a fost necesară în vederea continuării lucrărilor demarate de municipalitate la Stadionul „Francisc Neuman”. Aleșii locali au fost de acord cu finanțarea lucrărilor necesare pentru finalizarea stadionului, lucrări în valoare de aproximativ 21 milioane lei”
, a anunțat și primăria Arad.

Noul stadion din Arad are suprafața de joc complet acoperită cu iarbă, iar autoritățile locale speră să inaugureze construcția care durează de mai bine de patru ani pe data de 18 aprilie 2020, când clubul UTA împlinește 75 de ani.

Marius ANGHEL 29 Nov. 2019, 14:40 Diverse
Pe aceeași temă