Patru jucători din lotul naționalei de tineret au fost expediați acasă. Cei despre care Daum spunea că „sunteți viitorul României” au fost excluși pentru abateri disciplinare grave

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Mar. 2017, 12:05 Actualizat: 23 Mar. 2017, 18:27 Diverse

Nici nu s-a ajuns bine în Spania, la San Rogue, acolo unde lotul Under 21 al României urma ca până pe 28 martie să se pregătească și să susțină două meciuri amicale, că selecționerul naționalei de tineret a și decis excluderea din lot a patru jucători pentru abateri disciplinare grave. Unul dintre acești jucători este legitimat la un club din Liga 2, la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Daniel Isăilă a decis retrimiterea în țară a jucătorilor Ionuț Nedelcearu, Alin Dudea și Patrick Petre (toți de la Dinamo) și Vlad Olteanu (împrumutat de Dinamo la Sepsi OSK – foto mic, în dreapta), după ce aceștia ar fi consumat băuturi alcolice în avionul ce a dus naționala de tineret în Spania, a scris pe pagina sa de Facebook, jurnalistul DolceSport
Tudor Silviu Samuilă.

„Marți seara, după sosirea în Spania, selecționerul Daniel Isăilă a constatat abateri disciplinare grave în ceea ce îi privește pe cei patru. A discutat cu ei pentru a le afla punctul de vedere, iar în această dimineață a luat decizia de a renunța la ei pentru acest stagiu de pregătire.
Stafful tehnic al selecționatei Under 21, alături de stafful primei reprezentative și coordonatorii loturilor naționale, împreună cu conducerea Federației Române de Fotbal, consideră că performanța nu poate fi concepută dacă există astfel de abateri, total străine de conduita unor jucători de fotbal”
, a confirmat FRF pe site-ul oficial.

Daum: „Voi sunteți viitorul fotbalului românesc!”

Selecționata de tineret a României se va pregăti în Spania, la San Rogue, până pe 28 martie, perioadă în care va susține și două meciuri amicale, cu reprezentativa Rusiei, pe 24 martie, și cu Danemarca, pe 27 martie.

„Voi sunteți viitorul fotbalului românesc! Trebuie să fiți bucuroși că sunteți aici, dar asta trebuie să vă și ambiționeze. Aveți un antrenor foarte bun în care eu am mare încredere! Munciți! Eu vă aștept la prima reprezentivă. Și nu uitați, sunteți norocoși că jucați fotbal!”, le spune, chiar marți dimineață, selecționerul naționalei de seniori a României, Christoph Daum, tinerilor jucători convocați de Daniel Isăilă. Daum le-a făcut o surpriză tricolorilor și i-a vizitat la Centrul Național de Fotbal Buftea după ultimul antrenament efectuat în țară, înainte de plecarea în Spania.

Printre jucătorii prezenți la naționala de tineret erau și cinci care evoluează la echipe din campionatul Ligii 2: portarii Relu Stoian (Juventus București) și Cătălin Căbuz (Chindia Târgoviște), fundașii Paul Iacob (FC Brașov) și Vlad Olteanu (Sepsi OSK) și atacantul Adrian Petre (UTA Bătrâna Doamnă). Între timp, Olteanu a fost trimis acasă după ce a încălcat, alături de alți trei dinamoviști, regulamentul impus la națională.

Lotul convocat de Daniel Isăilă pentru cantonamentul din Spania:

Portari:
Relu Stoian (Juventus București)
Arpad Tordai (FC Viitorul)
Cătălin Cabuz (Chindia Târgoviște)

Fundași:
Alex Pașcanu (Leicester City)
Tiberiu Căpușă (FC Viitorul)
Virgil Ghiță (FC Viitorul)
Ionuț Nedelcearu (FC Dinamo)
Răzvan Popa (Burgos FC)
Alin Dudea (FC Dinamo)
Paul Iacob (FC Brașov)
Vlad Olteanu (Sepsi OSK)
Andrei Radu (Aris Limassol)

Mijlocași:
Marco Dulca (Swansea City)
Dragoș Nedelcu (FC Viitorul)
Andrei Cicâldău (FC Viitorul)
Andrei Ciobanu (FC Viitorul)
Carlo Casap (FC Viitorul)
Olimpiu Moruțan (FC Botoșani)
Ianis Hagi (Fiorentina)
Vlad Dragomir (Arsenal)
Patrick Petre (FC Dinamo)

Atacanți:
Mihai Dobre (Bournemouth)
Robert Răducanu (Concordia Chiajna)
Florinel Coman (FC Viitorul)
Adrian Petre (UTA Bătrâna Doamnă)

Foto: FRF

 
Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Mar. 2017, 12:05 Actualizat: 23 Mar. 2017, 18:27 Diverse
Pe aceeași temă