Pandurii urgentează lucrările la terenul sintetic din Târgu Jiu. Echipa gorjeană vrea neapărat să joace în prima parte a sezonului lângă noul stadion Municipal

Terenul 2 din cadrul Complexului Municipal Târgu Jiu, pe care Pandurii speră să-și dispute meciurile de acasă în noul sezon al Ligii 2, începe să prindă contur. 

După ce s-a nivelat suprafața pe care urmează să fie montat gazonul articifial, ieri au fost amplasate două dintre tribunele pe schelet metalic, de la fostul stadion Municipal din Târgu Jiu, demolat în urmă cu 3 ani. Cu câteva luni înainte, fusese dezafectat, de către fosta conducere a clubului Pandurii, și terenul 2 – sintetic, transformat ulterior în parcare.

„Terenul 2 beneficiase de o singură tribună, care însă nu era amenajată corespunzător, aceasta necesitând lucrări de vopsire și montare a scaunelor din plastic. Primăria Târgu Jiu și clubul Pandurii Târgu Jiu au reușit aducerea în Complexul Sportiv Municipal și montarea la marginea terenului a două dintre tribunele demolate de la vechiul stadion. Realizate pe structură metalică foarte solidă, vechile tribune ale Stadionului Municipal au fost depozitate în zona CET, acolo unde au ajuns mai multe dintre componentele vechiului stadion. Soluția aleasă atunci de factorii de decizie care s-au ocupat de demolare în ceea ce privește tribunele pe schelet metalic a fost să nu fie dezansamblate și să fie transportate pentru depozitare cu tot cu scaunele de plastic montate. S-a vorbit încă de atunci de posibilitatea folosirii acestor tribune pentru a se dota alte terenuri de fotbal din județ cu astfel de tribune, acum dovedindu-se utile chiar pentru terenul sintetic de la Târgu Jiu care se dorește a fi omologat astfel pentru meciuri oficiale”, se precizează într-un comunicat remis pe site-ul oficial al clubului Pandurii.

Montează rulourile achiziționate în urmă cu 5 ani

Pe suprafața terenului vor fi montate rulourile de iarbă artificială, achiziționate de clubul Pandurii încă din anul 2013 și depozitate în imediata apropiere a arenei!

„După ce în ultima săptămână s-a nivelat suprafața și s-au dat cotele de înclinare a terenului fiind distribuit nisipul adus pe întreaga suprafață, azi au fost amplasate la marginea terenului rulourile de iarbă sintetică pentru a putea fi apoi întinse pe suprafața recent refăcută. Gazonul artificial fusese achiționat de clubul Pandurii încă din anul 2013 când se intenționase schimbarea vechii suprafețe de joc care începuse să se deterioreze în zona porților. Rulourile de iarbă au fost depozitate în apropierea terenului 3, unde au rămas timp de cinci ani. Tot azi s-a lucrat și în jurul terenului unde lucrătorii Direcției de Patrimoniu au curățat ultimele rigole pentru scurgerea apei, acestea fiind pline de nisip și granule de cauciuc de la vechiul teren. De asemenea, s-a pregătit corespunzător și suprafața pe care vor fi amplasate noi tribune, în zona în care până acum a fost depozitat gazonul sintetic. Terenul dispunea de o singură tribună care însă nu avea montate scaune din plastic. În zilele următoare vor fi desfăcute din folie rulourile de iarbă sintetică și vor fi întinse pe suprafața terenului pentru a putea fi lipite, următoarea fază a lucrării fiind distribuirea de nisip și granule de cauciuc peste iarba sintetică”, mai scrie panduriics.ro

După ce vor fi finalizate lucrările în totalitate, o comisie FRF va inspecta terenul, în vederea omologării acestuia. Pandurii și-a disputat sezonul trecut meciurile de pe teren propriu la Motru, iar în noua ediție speră să joace la Târgu Jiu. Mai întâi pe terenul sintetic, apoi pe noul stadion Municipal, care ar putea fi dat în folosință în luna noiembrie.

Noua ediție a Ligii 2 debutează pe 4 august. Cererile de înscriere pentru participarea în competiție are termen limită 15 iulie.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: panduriics.ro

Pe aceeași temă