Pâncota îmbracă din nou straie „tricolore”

Marius ANGHEL 11 Nov. 2014, 18:22 Diverse
Pâncota** îmbracă din nou straie

Dincolo de performanțele fotbalistice ale formației Șoimii Pâncota, care în trei ani a obținut două promovări, ajungând să fie singura reprezentată a județului Arad în primele două eșaloane, orașul Pâncota s-a mai aflat sub lumina reflectoarelor și prin găzduirea unui prim meci internațional. Anul trecut, în ziua marii sărbători religioase a Sfinților Constantin și Elena, localitatea din Podgorie îmbrăca straie „tricolore” pentru amicalul dintre naționalele Under 18 ale României și Macedoniei. Pâncota le purta noroc băieților lui Ionel Augustin, care câștigau cu 2-0, pentru ca două zile mai tâzrziu roata să se întoarcă și oaspeții să-și ia revanșa cu un sec 3-1 pe arena „Francisc Neuman” din municipiu.

Joi, 13 noiembrie, începând cu ora 12, e din nou vremea ca pâncotanii să găzduiască o selecționată reprezentativă. De data aceasta pe gazonul din Podgorie va păși România Under 16, care-și va măsura forțele cu Ungaria. Micii „tricolori” sunt pregătiți de Boingiu și îi vor mai întâlni pe maghiari și marți, în deplasare, la Gyula.

„E un privilegiu și – totodată – o onoare pentru un orășel mic ca Pâncota să găzduiască un nou meci al unei echipe reprezentative. Anul trecut am găzduit România Under 18, acum e rândul colegilor lor cu doi ani mai mici, cărora sperăm să le oferim toate condițiile pentru a învinge formația similară a Ungariei. În acest sens, am protejat cât am putut gazonul din Pîncota în ultimele zile, niciuna dintre echipe clubului nu s-au antrenat și nu au jucat acolo. Pentru imaginea județului nostru, dar și pentru copiii care tind sus din punct de vedere fotbalistic acest meci se potrivește ca o mănușă. Depunem toate eforturile să organizăm la perfecție acest eveniment”, a punctat Pavel Piroș, președ.

Din păcate, Aradul nu are niciun fotbalist convocat la Under 16, cluburile cu cei mai mulți internaționali fiind ACS Poli Timișoara.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 11 Nov. 2014, 18:22 Diverse
Pe aceeași temă