Noul stadion din Târgu Jiu este gata, însă CNI și constructorul întârzie recepția. Primarul: „Din birou, de la București sau de la Cluj, nu se poate face. Primim doar promisiuni”

Marius ANGHEL 05 Sep. 2019, 13:46 Diverse

Noul stadion din Târgu Jiu este finalizat de aproape două săptămâni, însă întârzie să fie inaugurat, cu toate că cel puțin două echipe, Pandurii Târgu Jiu și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, abia așteaptă acest lucru, pentru a-și desfășura meciurile de pe teren propriu pe el. Primarul orașului reședință a județului Gorj, Marcel Romanescu, dă vina pentru această situație pe Compania Națională de Investiții (CNI) și pe constructorul arenei, care nu vin la Târgu Jiu pentru a face recepția construcției.

Finalizată în sfârșit, după aproape șase ani, arena din Târgu Jiu a costat peste 28 de milioane de euro și în acest moment nu poate găzdui niciun eveniment sportiv, deoarece nu i s-a făcut recepția, astfel că stă cu porțile închise.

„Stadionul este finalizat, după cum se poate vedea. De două săptămâni nu se mai execută lucrări și nu mai e niciun fel de intervenție pe stadionul din Târgu Jiu. Mai sunt de remediat anumite probleme, dar poți să faci o recepție și acolo să treci anumite termene pentru remedierea defecțiunilor”, a spus primarului orașului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, citat de pandurul.ro.

Edilul-șef spune că reprezentanții CNI îi promit săptămânal că vin la Târgu Jiu, însă acest lucru nu se întâmplă. „Săptămâna luăm legătura cu reprezentanții CNI, cei care ar trebui să demareze procedura de recepție, dar, de fiecare dată, primim doar promisiuni, că va începe săptămâna viitoare. Sperăm ca, la un moment dat, să se hotărască și să vină, pentru că numai venind la fața locului pot, pe de o parte, să înceapă recepția și, pe de altă parte, să remedieze constructorul eventualele probleme care au apărut la această lucrare. Din birou, de la București sau de la Cluj, nu se poate face recepția. Stânga la București nu vor rezolva niciodată problema”, a mai spus Romanescu.

Amenință că primăria nu mai plătește întreținerea stadionului

Primarul a trecut chiar la amenințări, spunând că instituția pe care o conduce nu va mai plăti întreținerea stadionului pe perioada cât aceasta se află în administrarea CNI. „De data asta le garantez că toată întreținerea stadionului o va plăti CNI sau constructorul. Cât voi fi primar, în condițiile în care nu se face recepția, toate cheltuielile le voi pune în seama Companiei Naționale de Investiții și a constructorului. Nu știu cum o să-și împartă aceste obligații, dar nu pot să-mi acum niște cheltuieli, în condițiile în care ceilalți stau și așteaptă. Nu știu ce așteaptă. E vorba de miliarde, pe perioada de iarnă, pentru că trebuie să ai sigurarte condițiile, casă nu se deterioreze lucrările executate”, a mai declarat Marcel Romanescu.

Reprezentantul CNI vorbea despre deschidere la începutul lunii octombrie

Pe de altă parte, la mijlocul lunii august, Adrian Cefalan, directorul de investiții al CNI, anunța că noul stadion din Târgu Jiu va putea fi utilizat cel mai târziu la începutul lunii octombrie. „În circa dou-trei săptămâni urmează să se efectueze recepția complexului, după care primăria Târgu Jiu va trebui să-și treacă în patrimoniu noua construcție, iar apoi totul va intra pe circuit conpetițional. Va deveni operabil cel mai târziu la începutul lunii octombrie”, a spus Cefalan.

Marius ANGHEL 05 Sep. 2019, 13:46 Diverse
Pe aceeași temă