Noi schimbări în regulamentul pentru licențierea echipelor care vor participa în Liga 1. Cluburile care nu îndeplinesc condițiile pentru clasificarea academiilor ajung pe mâna FRF

Marius ANGHEL 26 Nov. 2019, 18:49 Diverse
Noi schimbări în regulamentul pentru licențierea echipelor care vor participa în Liga 1.** Cluburile care nu îndeplinesc condițiile pentru clasificarea academiilor ajung pe mâna FRF

Membrii Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal au aprobat, în ședința din 26 noiembrie 2019, noi modificări pentru „Regulamentului național de licențiere a cluburilor și de fair-play financiar” începând pentru sezonul 2020-2021 al Ligii 1. Cluburile care vor evolua în prima ligă vor primi derogare de un an în cazul în care nu îndeplinesc condițiile în ceea ce privește clasificarea academiilor de fotbal pentru copii și juniori. Acestea vor trebui să primească asistență de la FRF.

După ce în ședința CEx de pe 29 octombrie se aproba ca echipele care vor să joace în Liga 1 trebuie să îndeplinească trei condiții noi,

  • acumuleze minimum 60 de puncte în procesul anual de clasificare a academiilor de fotbal pentru copii și juniori;
  • participe cu echipa Under 16 în competiția dedicată acestei categorii de vârstă – Liga Elitelor;
  • participe cu echipa de junioare U15 în Campionatul Național de fotbal feminin U15.

 

CEx a decis acum să acorde un an derogare cluburilor care nu vor reuși să acumuleze minimum 60 de puncte în clasificarea academiilor de fotbal pentru copii și juniori.

Astfel, clubul care nu îndeplinește acest criteriu va fi nevoit să plătească o sancțiune financiară și să semneze un acord cu FRF prin care va primi o derogare de un an pentru întrunirea condițiilor de participare, urmând ca FRF să-i ofere asistență pentru a îndeplini toate condițiile prin dezvoltarea propriei academii.

„Până în 2021 îmi doresc ca fiecare academie a echipelor din Liga 1 să fie la un nivel cât mai ridicat. Unul dintre principalele motive pentru care există această diferență între cluburile din est și cele din vest îl reprezintă lipsa investiției în academii. Vom continua cu reforme în privința dezvoltării sectorului juvenil și pentru cluburile din eșaloanele inferioare”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Din 2021, însă, nerealizarea baremului de 60 de puncte va conduce la neacordarea licenței de Liga 1.

„Din 2020, Federația Română de Fotbal își dorește să dezvolte un program nou la nivelul FRF care se va concentra pe furnizarea acestui suport de asistență tehnică dedicat cluburilor de Liga 1 în dezvoltarea academiilor de copii și juniori, acolo unde sunt probleme”, anunță FRF pe site-ul oficial.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 26 Nov. 2019, 18:49 Diverse
Pe aceeași temă