”Îl admiram poate la fel de mult ca pe Maradona”. Adrian Iencsi, ”fermecat” de tehnicitatea unui fost jucător al Rapidului: ”Era incredibil”

Răzvan STÎNGĂ 24 Jun. 2020, 18:09 Diverse
”Îl admiram poate la fel de mult ca pe Maradona”. Adrian Iencsi, ”fermecat” de tehnicitatea unui fost jucător al Rapidului: ”Era incredibil”

Adrian Iencsi (45 de ani) a fost invitat în cadrul emisiunii ProSport LIVE, unde a vorbit despre momentele frumoase petrecute la Rapid. Fostul fundaș central al giuleștenilor a abordat mai multe subiecte, printre care și al celui mai bun fotbalist alături de care a jucat. În ciuda faptului că a evoluat și în străinătate, Iencsi s-a declarat impresionat, până la finalul carierei, de tehnicitatea lui Dănuț Lupu (53 de ani).

Adrian Iencsi: ”Lupu era un jucător special, un talent desăvârșit. Era și un băiat deosebit”

Totuși, pe lângă faptul că era un jucător remarcabil, era și un om foarte bun, a spus Adrian Iencsi. S-a înțeles bine cu el, dar calitățile l-au făcut pe fostul fundaș să declare că e jucătorul său favorit, deși l-a îndrăgit și pe marele Maradona.

”Când eram copil, Maradona era jucătorul meu preferat. Îmi plăcea foarte mult. Apoi, venind la Rapid și fiind coleg de echipă cu el, îl admiram poate la fel de mult ca pe Maradona, pe Lupu. E unul dintre cei mai mari jucători alături de care am evoluat. Lupu era un jucător special, un talent desăvârșit. Era și un băiat deosebit. E unul dintre cei mai mari jucători ai României.

(n.r. – a fost mai mare decât Hagi?) Nu știu, au fost jucători diferiți. Hagi avea acea forță explozivă cu balonul la picior, ceea ce cred că e unic. Era ceva incredibil. Lupu conducea balonul cu ambele picioare, dădea o pasă de pe atunci… no look (n.r. – fără să se uite unde pasează). Avea și acele pase cu exteriorul, avea și un control foarte bun. Eu când eram pus în dificultate ca fundaș central, în loc să o dau lungă, i-o dădeam lui Lupu. Am un respect deosebit pentru el. E jucătorul meu preferat din România. Cu toate că atunci când eram copil, jucătorul meu preferat din țară era Neluțu Sabău, a declarat Adrian Iencsi la ProSport LIVE, care a vorbit și despre un episod în care a fost certat de Mircea Lucescu, după o fază petrecută la o ședință de pregătire.

Adrian Iencsi l-a supărat pe Mircea Lucescu după o fază de la antrenamente: ”Am intrat tare la Daniel Pancu” 

La un antrenament premergător unui meci din Divizia A cu Steaua, Adrian Iencsi a intrat foarte dur la Daniel Pancu. L-a lovit serios, iar fostul atacant a fost la un pas să rateze derby-ul cu marea rivală:

”Am intrat la un moment dat tare la un antrenament, la Daniel Pancu, și mi-a părut foarte rău după. S-a supărat, chiar l-am lovit foarte tare. Aveam un meci cu Steaua în câteva zile, știu că și nea Mircea Lucescu s-a supărat foarte tare atunci. A fost o alunecare normală, firească, dar i-am pus talpa pe coapsă”.

Adrian Iencsi are peste 200 de meciuri în tricoul Rapidului. A jucat în două perioade pentru giuleșteni, 1997-2004 și 2009-2010. Are un singur trofeu în palmares, câștigat chiar cu Rapid, Cupa României în 2002. Fostul fundaș, născut la Piatra Neamț, a mai jucat, de-a lungul carierei printre altele, la Ceahlăul Piatra Neamț, Cetatea Târgu Neamț, Concordia Chiajna, ASA Târgu Mureș, Spartac Moscova, Apollon Limassol și SV Kapfenberg.

Răzvan STÎNGĂ 24 Jun. 2020, 18:09 Diverse
Pe aceeași temă