Gurgu: „Chivu a acordat încredere unor persoane fără a face verificări”

Marius ANGHEL 21 Nov. 2013, 13:30 Diverse
Gurgu:**

Reprezentantul autorităților locale Reșița în club de fotbal Metalul Reșița, Carol Gurgu, a emis un comunicat prin care face precizări referitoare la articolele apărute în presă despre amenajarea unui teren sintetic la stadionul „Mircea Chivu” din Reșița.

„În vederea asigurării condițiilor optime pentru desfășurarea antrenamentelor și a meciurilor oficiale pe terenurile stadionului de fotbal „Mircea Chivu” din Valea Domanului, care să fie în conformitate cu normele Federației Române de Fotbal și Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, Clubul Sportiv Municipal Școlar Reșița și Primăria Municipiului Reșița au întreprins demersuri, încă din anul 2012, pentru amenajarea unui teren sintetic.

Prezent la Reșița pentru a participa la dezvelirea bustului, realizat în memoria tatălui său, Mircea Chivu, fotbalistul Cristian Chivu a venit în sprijinul Clubului Sportiv Municipal Școlar Reșița, achiziționând cu suma de 50.000 de euro (conform spuselor fostului responsabil al clubului, Cristian Bobar) un covor sintetic, care urma să fie dezafectat de clubul Dinamo. Transportul și montarea nu au fost incluse în preț, acestea trebuiau să fie asigurate de firma sponsorizată de Cristian Chivu, potrivit afimațiilor lui Cristian Bobar.

Primăria Municipiului Reșița a achitat transporturile (15.000 de lei) pentru covorul sintetic, acesta aflându-se, în prezent, în curtea stadionului.

În urma verificărilor efectuate de reprezentanți ai clubului reșițean de fotbal, ai Consiliului Local al Municipiului Reșița și specialiști în domeniu s-a constatat că acesta nu se încadrează normelor impuse de FRF și AJFCS. Specialiștii au precizat că montarea acestor covoare sintetice se poate realiza doar pe suprafețe bituminate. În plus, pentru acest gazon sintetic nu există niciun act de garanție.

Prin urmare, conducerea clubului intenționează să amplaseze covorul sintetic, primit de la Cristian Chivu, pe fostul teren de zgură, în completarea celui nou achiziționat, pe terenul adiacent de bitum din incinta stadionului sau pe terenurile unor școli din municipiu.

Clubul și administrația publică locală sunt recunoscătoare fotbalistului Cristian Chivu pentru achiziția făcută, apreciind bunele intenții ale acestuia. Cu privire la declarațiile lui Cristian Bobar, acestea sunt fără acoperire de documente.

Ne exprimăm regretul pentru faptul că fotbalistul reșițean, Cristian Chivu, a acordat încredere unor persoane fără a face verificări și îl asigurăm de întreaga noastră deschidere și disponibilitate.

Având în vedere cele prezentate mai sus, așteptăm o abordare obiectivă a faptelor în viitoarele articole.

                                                                                             Coordonator,
                                                                                             Carol GURGU”

Marius ANGHEL 21 Nov. 2013, 13:30 Diverse
Pe aceeași temă