Gaston Mendy continuă în fotbalul românesc și la 36 de ani. A coborât în ”subsolul” ligilor, dar are rol important și a promis să-l aducă la echipă pe excentricul Ousmane N’Doye

Andrei PASCU 25 Jan. 2022, 17:29 Diverse
Gaston Mendy continuă în fotbalul românesc și la 36 de ani. A coborât în ”subsolul” ligilor, dar are rol important și a promis să-l aducă la echipă pe excentricul Ousmane N'Doye

Gaston Mendy, unul dintre cei mai vechi străini din fotbalul românesc, continuă să evolueze la noi în țară. Fundașul senegalez a ajuns la 36 de ani, a coborât însă încet-încet în divizii, iar acum evoluează tocmai în Liga 5 Ilfov, la CS 1 Decembrie.

Gaston Mendy, în Liga 5 Ilfov, la CS 1 Decembrie

Gaston Mendy a ajuns în România în 2007, la fosta Farul, iar de atunci a mai evoluat la echipele ”U” Cluj, Petrolul, Rapid, ASA Târgu Mureș și Dunărea Călărași. De aceasta din urmă s-a despărțit nu mai târziu de acum un an și jumătate.

Africanul are peste 150 de meciuri la nivelul Ligii 1, dar și spre 50 de prezențe în Liga 2. Potrivit unui comunicat emis de club, Gaston Mendy s-a stabilit în localitatea 1 Decembrie și le-a promis conducătorilor să ajute echipa cum și cât poate, cu mențiunea că nu este dispus că joace meciurile din deplasare.

Ousmane N’Doye ar putea fi adus la CS 1 Decembrie

Implicarea lui Mendy e una mai complexă, întrucât le-a promis conducătorilor că va încerca să facă și transferuri. Va discuta cu conaționalul Ousmane N’Doye, mijlocaș la rândul său cu multă experiență în România și care se laudă chiar cu prezențe la echipe și mai importante, precum Dinamo, FC Vaslui sau Astra.

Marian Jilăveanu, antrenor la CS 1 Decembrie

Proiectul de la CS 1 Decembrie este unul interesant, în care se implică și primăria, iar antrenor principal este nimeni altul decât Marian Jilăveanu, fost fotbalist la Gaz Metan Mediaș sau FC Argeș.

Clubul 1 Decembrie are o tradiție în fotbalul românesc – au existat măriri și decăderi, de-a lungul vremii, dar acum, sper eu, să rămânem în activitate, cât mai mult posibil. Cu un an în urmă, am decis, împreună cu primăria, cu Consiliul Local, să reluăm drumul spre performanță. Am văzut că lângă noi vor să mai vină și ceva oameni de afaceri, ca să ne ajute în eforturile noastre, și atunci am decis că este timpul să ne-apucăm de treabă. Am reînființat echipa de seniori, dar și două grupe de juniori, fapt care ne-ar fi dat posibilitatea să ducem echipa mare direct în Liga 4. Dar am zis să o luăm cu Liga 5, să ne-așezăm un pic, să avem niște relații de joc, să facem o construcție durabilă, cum se spune.

Ne-am adus și un antrenor de calibru, ca să spun așa, pe Marian Jilăveanu, un fost fotbalist al al Târgoviștei, al Gazului din Mediaș, al FC Argeșului, și lista poate continua. S-a făcut, deja, reunirea lotului, iar pentru faptul că mulți dintre jucători sunt elevi, iar alții lucrează mai multe ore, s-a decis ca antrenamentele să se facă sâmbăta și duminica, zile cânt antrenorul poate avea tot grupul la dispoziție. Lipsa de antrenamente comune, a făcut ca în turul acestui campionat de Liga 5 să pierdem multe meciuri, pe greșelile noastre. Suntem abia pe locul 7, cu cinci victorii și cinci înfrângeri, însă cred eu că putea fi mult mai bine, dacă aveam și noi măcar o întâlnire a întregului grup, pe săptămână. Trebuie să merităm viitorul loc în Liga 4, de aceea vreau să tragem acum și să urcăm cât se poate în clasament, să arătăm că suntem o grupare de ligă superioară. (…)

Suntem în plină campanie de transferuri, vrem să avem dubluri pe toate pozițiile din teren – și aș începe cu portarul, unde am fost deficitari, apoi mai vreau doi fundași, unul central și unul pe partea dreaptă, pentru că acolo am tot improvizat, după accidentarea titularului. În atac pot să anunț o mare surpriză – fostul jucător al Dunării Călărași, senegalezul Gaston Mendy, m-a anunțat că vrea să vină să joace la noi. El s-a căsătorit cu o fată din comuna noastră și și-a stabilit domiciulul aici. Există, totuși, o problemă – nu prea vrea să joace în meciurile din deplasare, considerând că terenurile nu sunt cele mai bune și există pericolul să se accidenteze. Și-i acord aceste circumstanțe – pentru noi, el este ca un jucător din Liga Campionilor, o valoare! Mendy mi-a promis că-mi mai aduce și alți jucători, chiar și pe Ousmane N’Doye, compatriotul său, dar i-am spus că nu acum, am și eu doi tineri care au trecut pe la Academia lui Hagi, fotbaliști pe care vreau să-i integrez în acest lot (…)”, sună o parte din comunicatul emis de formația din Liga 5 Ilfov, semnat de președintele Paul Mihai și citat de Ilfov Sport.

  • Marian Jilăveanu, primul din dreapta, în trening gri 

CS 1 Decembrie, departe de promovare 

CS 1 Decembrie e pe locul 7 în Liga 5 Ilfov, dintr-un total de 11 echipe, cu 15 puncte adunate în 10 meciuri, echivalentul unui tur de campionat. E la distanță mare de liderul ACS Axi Arena, care a adunat 24 de puncte până acum.

Podiumul în Liga 5 Ilfov este completat de AS Voința Dîrza, 22 de puncte, și ACS Viitorul Vidra, 21 de puncte.

Foto articol: Ilfov Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-marcel-abaluta-a-plecat-de-la-astra-presedintele-marian-costea-a-anuntat-jucatorii-cine-este-noul-antrenor-conducatorul-spune-pe-ce-conditii-trebuie-sa-se-plieze-19217432

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-inceput-cantonamentul-cu-acelasi-numar-de-jucatori-pe-care-i-a-avut-si-la-reunire-19217454

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-s-a-impacat-cu-ionut-mosteanu-antrenorul-a-fost-confirmat-exact-dupa-revenirea-echipei-din-cantonamentul-in-care-a-fost-interzis-dupa-lungi-discutii-ne-am-inteles-19217446

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fanii-universitatii-cluj-au-luat-foc-cand-au-auzit-ca-victor-dican-poate-ajunge-la-fc-botosani-mesajul-conducerii-si-detalii-despre-transferul-unui-mijlocas-din-liga-1-isi-doreste-sa-vina-19217430

 

Andrei PASCU 25 Jan. 2022, 17:29 Diverse
Pe aceeași temă