Fratele lui Istvan Kovacs și Sorin Costreie, promovați de CCA în lotul de arbitri pentru prima ligă

Anda DELIU 08 Jul. 2021, 12:30 Diverse
Fratele lui Istvan Kovacs și Sorin Costreie, promovați de CCA în lotul de arbitri pentru prima ligă

Comisia Centrală a Arbitrilor a făcut mai multe promovări de arbitri către lotul pentru Liga 1 în luna iunie. Deși nu s-a anunțat oficial, la capitolul arbitri de centru, cei promovați sunt Szabolcs Kovacs și Sorin Costreie, care au și trecut la lotul pentru elita fotbalului românesc, conform site-ului CCA.

Spre deosebire de alți ani, când promovații erau anunțați pe site-ul FRF, până acum cel puțin, nu a fost cazul.

Szabolcs Kovacs și Sorin Costreie, promovați în Liga 1

Pentru arbitrii de centru, în primăvară, Comisia Centrală a Arbitrilor a monitorizat patru arbitri. La final de sezon, doar doi au și promovat. Cei patru monitorizați au fost Szalbocs Kovacs, fratele lui Istvan Kovacs, de la Comisia din Satu Mare, Rareș Vidican, bihorean transferat la comisia sătmăreană, Sorin Costreie, din Ilfov, și Eduard Ioniță din Galați.

După monitorizări, au promovat Szabolcs Kovacs și Sorin Costreie, mai ales în contextul în care Eduard Ioniță a greșit grav la un meci al celor de la CSA Steaua din play-off-ul Ligii 3.

Cei doi promovați au peste 30 de ani

Szabolcs Kovacs a avut un sezon în care nu a comis erori decisive. Fratele lui Istvan Kovacs a fost făcut praf de Valeriu Răchită în 2019, după un meci între Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Sportul Snagov. Între timp, Snagovul nu mai există, iar pentru Kovacs ”cel mic”, care are 33 de ani, s-au aliniat planetele.

Sorin Costreie are și el o vârstă apropiată de cea a lui Szabolcs Kovacs, 32 de ani. Este originar din Gorj, dar în prezent stă la Buftea și aparține de comisia din Ilfov. În 2011, la 22 de ani, era cel mai tânăr arbitru din lotul de Liga 3.

Altfel, lotul de arbitri de Liga 1 a fost zilele acestea în deja clasicul cantonament de la Cheile Grădiștei, pentru testările fizice și teoretice.  De unde, probabil, FRF va publica un nou interviu cu Kyros Vassaras, în care ar fi firesc să vorbească și despre arbitrii promovați.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

 

Anda DELIU 08 Jul. 2021, 12:30 Diverse
Pe aceeași temă